בוקר טוב פורום - יום ה'

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה טרוף שינה עבר על כוחותינו. לאחר שהלילה הקודם היה ממש לילה טוב, הנה הלילה האחרון היה לגמרי משובש. יוד הלך לישון כרגיל, התעורר כרגיל, הפעם ב-1 וחצי בלילה, הלך לשירותים, קיבל את כדור השינה וחזר למיטה. מאז ועד 3 וחצי בלילה עבר עלינו קטע ממש מטריף. כאילו וכדור השינה הזה לא נלקח בכלל. יוד היה כל כך חסר מנוחה. הוא קם מהמיטה אולי 20 פעם בלי הגזמה. כבר התחננתי בפניו שינסה לשכב קצת במנוחה (כדי לתת צ'אנס לכדור השינה לפעול את פעולתו) כי הוא הסתובב כמו סביבון. בכל פעם שהוא נשכב במיטתו הוא מיד חזר וקם, כאילו זו הפעם הראשונה וכאילו שלא היה בשירותים כבר פעמים רבות. בכל קימה כזו חוזר על עצמו טקס נעילת נעלי הבית שזה קטע מעצבן בפני עצמו. ה'טיול' של נעלי הבית על רצפת החדר, כשהוא לא מצליח לנעול אותם אלא רק לדחוף אותם לכאן ולכאן ולהזיז אותם מפה לשם והרגל לא נכנסת למקומה. בפעמים הראשונות לא אמרתי כלום. אחרי שעה אולי שאלתי אותו אם יש משהו שמציק לו, האם חם לו מדי, האם הוא צמא? סידרתי את מיטתו בכל פעם שהוא קם ממנה ולא הבחנתי בשום דבר חריג בה שיכול היה להציק לו, הוא כמובן לא ידע לומר לי מה מציק לו, וככה עברו להן שעתיים תמימות. באחת הפעמים ששאלתי אותו מה קורה הוא ענה לי 'מאתיים חמשים ושש'. כמובן שלא היה לי מושג על מה הוא מדבר כשלפתע האירו בפני הספרות האדומות של השעון הדיגיטלי שהראו על השעה 2:56. יפה מאוד יוד, אמרתי, הוא קרא נכון את המספר. אמרתי לו שזה אומר שהשעה היא 4 דקות לפני 3 בלילה ושכל העולם ישן עכשיו שנת ישרים ושגם הוא צריך לנסות ולהירדם. כמובן שכל הדיבורים שלי לא נכנסים אפילו לאוזן שלו. בסופו של דבר אני נרדמתי בסביבות 4 בבוקר, כנראה שגם הוא נרדם אז כי כשקמתי ב-6 וחצי הוא עדיין ישן אבל התעורר עוד לפני שסיימתי את רחצת הבוקר. בקיצור - טרטור לילי במרעו. דווקא אתמול אחה"צ הוא היה מאוד רגוע. אני הלכתי לקבוצת התמיכה החודשית של העמותה והבת שלו באה להיות איתו באותו זמן וגם היא אמרה שהוא היה מאוד רגוע ונינוח (למרות ששעות אחה"צ המאוחרות הן השעות הכי חסרות מנוחה שלו בדרך כלל). אולי נתנו להם במרכז היום משהו מרגיע באוכל???? סתם, סתם. מקווה שלא יהיה עייף מדי היום. מקווה שאני אצליח לתפקד היום כמו שצריך. מאחלת לכל החולים והמטפלים ובני המשפחה לילות שקטים וימים נוחים. יום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!

../images/Emo24.gifנילי'לה אני חושבת אולי היה חם לו

נילי, לא סיפרת איך היה בקבוצת התמיכה של העמותה מה דיברו שם איך היה?

נילי41

New member
../images/Emo20.gifאריאלה יקירתי

חשבתי גם שחם לו, שאלתי אותו והוא אמר שלא. שאלתי אותו אם הוא רוצה להחליף את מכנסי הפיג'מה בקצרים והוא אמר שלא. הורדתי לו את השמיכה וגם לא נרגע. בקיצור, אולי באמת היה לו חם ולא ידע להגיד את זה. בקבוצת התמיכה היתה הרצאה על תוכנת מחשב בשם "חדר כושר למוח" של חברת קוגניפיט. בעצם דיברו יותר על המוח ואיך שהוא פועל. היה מאוד מעניין. על התוכנה הוא דיבר די בקצרה רק בסוף. הם בנו את התוכנה על פי דרך הפעולה של המוח. התוכנה מתאימה את עצמה לרמה של המשתמש. אחרי 3 שעורים של 20 רגע כל אחד, התוכנה מקבלת את כל האינפורמציה שהיא צריכה על המשתמש ומתאימה את הרמה והקושי של התרגול למשתמש המסוים. לכן לא רצוי שמישהו ישתמש בתוכנה של מישהו אחר. לכל משתמש יש סיסמא ואם קונים תוכנה ורוצים ששניים ישתמשו בה, צריך לכל אחד לתת קוד משלו ושכל אחד ישתמש בקוד שלו עצמו, אחרת אין טעם להפעיל אותה כאשר היא מותאמת לרמה של מישהו אחר. מתוך החומר הפרסומי שחילקו לנו: "מספר דוגמאות ליכולות הקוגניטיביות בהן מטפלת התוכנה חדר כושר למוח Mindfit: קשב (מיקוד, התמדה, סלקטיביות, קשב מתחלף וחלוקת קשב) זיכרון חזותי ושמיעתי זיכרון עבודה הערכת זמן ומהירות שיום (זכירת שמות) זיכרון ארוך טווח ולמידה תכנון מודעות תיאום עין-יד ומהירות עיבוד מידע תפיסה חזותית ומרחבית סריקה חזורתית". בקיצור, התוכנה עולה 450 ש"ח למשתמש בודד ו-650 ש"ח לזוג. לחברי העמותה המחיר יהיה 390 ש"ח לבודד ו-590 לזוג. יש לציין שהחברה תורמת חלק מהסכום הזה לעמותת אלצהיימר. היתה הרצאה מעניינת מאוד. התוכנה בעצם מיועדת לאנשים בריאים ולא לחולים. החולים כבר לא יצליחו להשתמש בה, אבל לאנשים מבוגרים שאינם חולי אלצהיימר היא עוזרת להפעיל את המחשבה ואת מהירות התגובה וגם לחזק כישורים קוגניטיביים ולמנוע נסיגה בכישורים הקוגניטיביים באמצעות תרגול. "תרגול המוח מגן עליו מפני הידרדרות הקשורה בגיל ברוח העיקרון - Use it or lose it".

נילי בוקר טוב

נילי יקרה , גם אני חושבת שבטח היה לו חם ומעיק אך לא יודע להגדיר בדיוק. אצל בעלי אותו דבר, מרגיש לא נוח אך קשה להגדיר את הבעייה. אני מקווה שתצליחי היום להשלים קצת שעות שינה. גם זהבה ואני שמענו את ההרצאה של התוכנה הנ"ל והיא כבר לא מתאימה לחולים שלנו. היא מתאימה לאנשים בריאים. השאלה היא עד כמה היא בכלל עוזרת?? אולי לאנשים בריאים שאינם פעילים מספיק או אנשים שעברו ארוע מוחי זה יכול להועיל. שיהיה לך ולאריאלה ולכל נשות הפורום וגם לגברים כמובן , יום נפלא , טובה

zs1957

New member
בוקר טוב נילי יקרה

יתכן שיוד קם בלילה כתוצאה מזה שהיה לט חם, אולי היה צמא ולא ידע להגדיר את צרכיו. לצערי זה קורה פעמים רבות אצל חולים במצב של בעלך. אני מקווה שתוכלי לחטוף מספר שעות שינה ביום כדי להשיב לעצמך את האנרגיה להמשך התפקוד. אני וטובה היינו בהרצאה על חדר כושר למוח.המכשיר הזה טוב לאנשים בריאים , גימלאים שזכרונם ותפקודם טוב ולא לחולים שלנו. שיהיה לכולנו יום נעים ועגול. זהבה שחם

נילי41

New member
אכן כנראה שהיה לו חם אבל סירב להחליף

גם אני חשבתי שזו הסיבה אבל חוץ מלהוריד לו את השמיכה לא יכולתי לעשות כלום. הוא גם לא רוצה ללבוש קצר. מאז החורף הוא כל הזמן רוצה ללבוש ארוך. גם סוגר את החלון תמיד כשרק מרגיש משב רוח קל. זה מוזר כי תמיד הוא סבל מהחום ולבש כמה פחות שאפשר במיטה. אבל היום הכל שונה. בכל אופן, עברנו כבר את זה. בקשר לתוכנה, אכן לדעתי היא מתאימה לגימלאים או לתושבי דיור מוגן, אנשים שעדיין פעילים אך כבר מרגישים ירידה בתפקוד. המחיר גם הוא מהווה חסם לא פשוט. יום עגול לכולם

ענתי44

New member
טנגו אלצהיימרי

נילי, לא אחת אני , כמטפלת, חשה כאילו אני רוקדת טנגו עם האלצהיימר.... התקדמות קטנה קדימה, נסיגה לאחור, יום שינה ליל סיוטים, צעד קדימה, שניים לאחור... וסיבוב סטודיבו... מה שמצחיק שאמי שהפליאה על רחבת הריקודים והצטערה שאני, כאבא שלי-בעלה, עם שתי רגליים שמוליות כפי שנגה לצחקק עלינו, היא ניסתה ללמד אותי לרקוד ועכשיו כשאני כבר מסוגלת להגיש מועמדות ל " נולד לרקוד עם אלצהיימר 7".... רוצה לצעוק לה תראי מאמי אני רוקדת, והיא לא יודעת. אולי בעלך סבל ממשהו אחר? לא אחת כשאמא ככה זה מאותת לי שמשהו קורה לה....ואני בודקת אם הטיטול יבש או אין לה חום.הרי הם לא מסוגלים לומר לנו מה מציק. השבוע הביאו כמעט כל יום את השכן שלנו שחולה אלצהיימר מההסעה של מרכז היום כי אשתו לא בבית. למרות שכל השבוע המטפלת חולה ואני עם אמא זה בסדר מבחינתי. השכנה שלי, אישה קדושה בעיניי שכל העומס על כתפיה, ואת בעלה אדם מקסים ויקר אני אוהבת. גם אמא. בקיצור, אתמול, הוא היה נסער מהרגיל. קם כל הזמן וקרא לאשתו, שהיתה בדרך מרופא השיניים. אמא ביקשה שאסובב את כסא הגלגלים מהטלוויזיה לשכן. ודיברה אליו בטון מרגיע " אל תדאג י. אשתך הלכה לעשות שיניים. היא תיכף תחזור. בינתיים שב ותחכה לה. אתה פה איתנו אל תפחד".... פחות או יותר דברי אמא. והשכן נרגע. ישב ולא קם עשרים דקות. והסכים שאשקה אותו. אבל, כשיש תשדיר של העמותה בטלוויזיה היא נכנסת למצב רוח כועס ונסער. מתכנסת בעצמה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

אכן התיאור שלך מריצפת הריקודים די מתאים למקרה שלנו. אולי זה לא ממש טנגו, אלא יותר כמו צעד תימני, בכל אופן הלילות שלנו כל כך לא צפויים ואף פעם איני יכולה לדעת איך יעבור עלי הלילה הבא. אחרי לילה או שניים טובים, תמיד באה הנסיגה. ואחרי כמה לילות מסויטים במוקדם או במאוחר יגיע לילה רגוע אחד או שניים. איני יודעת מה הסיבה לכך. הלילה האחרון היה באמת חם ויכול להיות שיוד חש שלא בנוח ולא ידע להגיד לי למה אבל גם לא הסכים שאפשיט אותו. הדבר היחידי שהוא הסכים זה להסיר את השמיכה. אגב, גם היום, כל אחר הצהרים הוא אינו רגוע. אותו סיפור כמו בלילה. כל 5 דקות הוא קם ממקומו, הולך לשירותים, סתם, חוזר, מתיישב, קם, הולך, חוזר, וחוזר חלילה. כמובן שמזג האוויר המשוגע משפיע על כולנו ובוודאי עליו. הוא מסתובב עכשיו בשורטס קצרים וחולצת טי קצרה. ובכל זאת אינו רגוע. הצעתי לו לשכב לנוח קצת, כדי שגם אני אצליח לנוח קצת איתו, אבל הוא אינו מסוגל. אז עוד מעט הוא יילך לישון ואני מקווה שלפחות יישן כמה שעות ברצף עד שיחזור על הטיולים הליליים שלו... אני גם בודקת אותו בכל המובנים אם יש סיבה לאי השקט שלו ואם יש סיבה, מטפלת בה. גם עושה מעקב אחר מצבו הרפואי מבחינת הסוכר ולחץ הדם, ובינתיים אין שום אינדיקציה שמשהו לא בסדר. גם חום אין לו. הסיבה היחידה המתקבלת על הדעת היא מזג האוויר. ואין פלא. בטח כולנו מרגישים שלא בנוח בימים כאלה, עם כל האובך באוויר שגורם לקוצר נשימה ולאלרגיות ולאבק שנכנס הביתה ומכסה כל חלקה טובה. אני מקווה שמחר יהיה יום חדש ושאולי אולי אפילו יהיה קצת יותר טוב.

למעלה