../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'
לילה טרוף שינה עבר על כוחותינו. לאחר שהלילה הקודם היה ממש לילה טוב, הנה הלילה האחרון היה לגמרי משובש. יוד הלך לישון כרגיל, התעורר כרגיל, הפעם ב-1 וחצי בלילה, הלך לשירותים, קיבל את כדור השינה וחזר למיטה. מאז ועד 3 וחצי בלילה עבר עלינו קטע ממש מטריף. כאילו וכדור השינה הזה לא נלקח בכלל. יוד היה כל כך חסר מנוחה. הוא קם מהמיטה אולי 20 פעם בלי הגזמה. כבר התחננתי בפניו שינסה לשכב קצת במנוחה (כדי לתת צ'אנס לכדור השינה לפעול את פעולתו) כי הוא הסתובב כמו סביבון. בכל פעם שהוא נשכב במיטתו הוא מיד חזר וקם, כאילו זו הפעם הראשונה וכאילו שלא היה בשירותים כבר פעמים רבות. בכל קימה כזו חוזר על עצמו טקס נעילת נעלי הבית שזה קטע מעצבן בפני עצמו. ה'טיול' של נעלי הבית על רצפת החדר, כשהוא לא מצליח לנעול אותם אלא רק לדחוף אותם לכאן ולכאן ולהזיז אותם מפה לשם והרגל לא נכנסת למקומה. בפעמים הראשונות לא אמרתי כלום. אחרי שעה אולי שאלתי אותו אם יש משהו שמציק לו, האם חם לו מדי, האם הוא צמא? סידרתי את מיטתו בכל פעם שהוא קם ממנה ולא הבחנתי בשום דבר חריג בה שיכול היה להציק לו, הוא כמובן לא ידע לומר לי מה מציק לו, וככה עברו להן שעתיים תמימות. באחת הפעמים ששאלתי אותו מה קורה הוא ענה לי 'מאתיים חמשים ושש'. כמובן שלא היה לי מושג על מה הוא מדבר כשלפתע האירו בפני הספרות האדומות של השעון הדיגיטלי שהראו על השעה 2:56. יפה מאוד יוד, אמרתי, הוא קרא נכון את המספר. אמרתי לו שזה אומר שהשעה היא 4 דקות לפני 3 בלילה ושכל העולם ישן עכשיו שנת ישרים ושגם הוא צריך לנסות ולהירדם. כמובן שכל הדיבורים שלי לא נכנסים אפילו לאוזן שלו. בסופו של דבר אני נרדמתי בסביבות 4 בבוקר, כנראה שגם הוא נרדם אז כי כשקמתי ב-6 וחצי הוא עדיין ישן אבל התעורר עוד לפני שסיימתי את רחצת הבוקר. בקיצור - טרטור לילי במרעו. דווקא אתמול אחה"צ הוא היה מאוד רגוע. אני הלכתי לקבוצת התמיכה החודשית של העמותה והבת שלו באה להיות איתו באותו זמן וגם היא אמרה שהוא היה מאוד רגוע ונינוח (למרות ששעות אחה"צ המאוחרות הן השעות הכי חסרות מנוחה שלו בדרך כלל). אולי נתנו להם במרכז היום משהו מרגיע באוכל???? סתם, סתם. מקווה שלא יהיה עייף מדי היום. מקווה שאני אצליח לתפקד היום כמו שצריך. מאחלת לכל החולים והמטפלים ובני המשפחה לילות שקטים וימים נוחים. יום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!