בוקר טוב פורום - יום ו' פסח

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ו' פסח

עוד לילה קשה עבר על כוחותינו. הדפוס של הלילה הקודם חזר על עצמו גם הלילה. בעלי ישן טוב כמה שעות בתחילת הערב. הלילה הוא אפילו ביקש ללכת לישון עוד יותר מוקדם ואני הצלחתי למשוך אותו עד שמונה בערב. ישן טוב עד אחת בלילה ואז התחילה "החגיגה". אני הולכת לישון בסביבות אחת עשרה וחצי בדרך כלל, כשאני מסיימת לצפות בטלוויזיה אם יש משהו מעניין לראות. אם אני מאוד עייפה אני מקדימה לעשר וחצי אבל זה כבר באמת מוקדם בשבילי. אז הלילה נתתי לו כדור שינה באחת בלילה כשהוא התעורר והכדור כנראה שלא משפיע עליו כי במשך השעתיים הבאות הוא קם מהמיטה בכל 10 דקות בערך, מתחיל לגשש אחר נעלי הבית שלו שעומדים כמו חיילים לפני המיטה אבל הוא לא מצליח להכניס את הרגלים לתוכן והן מתחילות בטיול על פני כל חדר השינה. אני יורדת מהמיטה שלי ונועלת לו אותם כי אם לא הוא גורר אותם (הוא פשוט דורך עליהם וסוחב אותם איתו לשירותים) ועלול ליפול. בקיצור, טקס קבוע של ירידה מהמיטה והליכה לשירותים וחזרה למיטה, שמאלץ אותי להשתתף בו בכל כמה דקות. זה משגע אותי. כמה שאני לא מסבירה לו שאין צורך בכל 10 דקות לקום לשירותים זה לא עוזר ואחרי רגע הכל מתחיל מחדש. בלית ברירה בסביבות ארבע בבוקר נתתי עוד כדור שינה שגם אחריו הוא עוד המשיך להסתובב איזה חצי שעה עד שנרדם. עכשיו בחופש זה אפשרי כי הוא ישן בבוקר יותר מאוחר, אבל כשיחזור למרכז היום הוא חייב לקום מוקדם כבר בשש וחצי ואז לא אוכל לתת לו כדור שני. לא יודעת מה יהיה אז. בינתיים אנחנו עוברים לילות קשים. מאחלת חג שמח ומועדים לשמחה לכל החולים היקרים ושיהיה יום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!

פנטזי1

New member
כדאי להתיעץ עם הרופא

אולי יש כדור שינה יותר מתאים,נראה שהכדור הנוכחי לא עושה את העבודה.אולי הוא כבר רגיל אליו והוא לא משפיע,אין טעם להעמיס עליו כדורי שינה אם הם בקושי עוזרים.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif פנטזי יקירתי

רופא המשפחה אמר שהוא לא יכול לתת לו כדור שינה יותר חזק ממה שהוא מקבל, בונדורמין. העניין הוא שיש לילות שהכדור הזה כן משפיע עליו והוא ישן איתו כמה שעות ובלילות האחרונים כמעט ולא, רק הכדור השני מתחיל להשפיע אחרי זמן מה. אז אולי הגוף באמת התרגל כבר לכדור למרות שהוא לא מקבל את הכדורים האלה באופן רצוף הרבה זמן, רק בשבועות האחרונים התחלתי ממש לתת לו אותם בכל לילה. לפני כן הייתי נותנת לו כדור פה ושם, רק כשלא היתה ברירה. עכשיו אני נותנת אותו ממש כשהוא מתעורר בפעם הראשונה. לאחר החג אדבר שוב עם רופא המשפחה שלנו ואשאל אותו על פתרון אחר. נראה מה יהיה הלילה...

פנטזי1

New member
אני הייתי מתיעצת גם עם רופא גריאטר

שמומחה באלצהיימר או עם פסיכיאטר שמבין בזה כי רופאי המשפחה גם הטובים שבהם לא כל כך מודעים לכל הבעיות ולכל השילובים של התרופות הפסיכיאטריות,אני יודעת מהנסיון שלי עם אבי שכשהכנסנו אותו למוסד היו בעיות שלא היו בבית שהיו קשורות כנראה גם למחלה וגם למעבר מהבית למוסד,הוא היה באי שקט ובלילה לא רצה לישון ועשה להם בעיות,ניסו כל מיני תרופות הרגעה שלא תמיד עשו לו טןב חלקן השפיע לרעה על ההליכה ,עד שבסוף לאחר נסיונות שונים הגיעו ל"סרקוול" וגם לבונדורמין לשינה וכנראה שהשילוב הזה מתאים לו והגיעו איתו לאיזון ורגיעה.מה שאני רוצה להגיד בקיצור שצריך לנסות להגיע לאיזון תרופתי ואת זה יכול לעשות רופא שמומחה ויש לו נסיון.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif את צודקת

ואכן הטיפול של בעלי מתבצע במקביל ע"י מרפאת זיכרון בתה"ש ורופא המשפחה שמדווח ע"י מרפאת הזיכרון. עד עכשיו השילוב של התרופות עבד בסדר. בעלי מקבל ריספרדל ובונדורמין. בימים האחרונים השילוב לא כל כך עובד ולכן בפגישה עם רופא המשפחה אתייעץ איתו לגבי הפניה למרפאת הזיכרון בעניין זה. בכל אופן ננסה עוד כמה ימים ואראה אם יש שיפור או לא. תודה רבה על ההתייחסות ועל התגובה. בבתי אבות נאמר לי שנותנים משהו יותר חזק שמשפיע על החולים ומרגיע אותם אבל אין אפשרות להשתמש בזה בטיפול ביתי. הכוונה לא לסרקוול. משהו חזק יותר... לא יודעת, אין לי ניסיון עם בתי אבות עדיין. בכל אופן, עד עכשיו הטיפול בבית היה יעיל. נקווה לחזור לאיזון הנכון בהקדם.

hregev

New member
../images/Emo24.gif נילי יקרה

הצטערתי לשמוע על הלילות הקשים שעוברים עליך, בואי נקוה שזה רק ענין זמני ואחר כך הכל ישוב לקדמותו, אני לא מקנאה בך, אני דוקא ישנה המון בזמן האחרון, זוהי כנראה בעיה אצלי אבל אתגבר כי איןו לי ברירה אחרת, אישי גם הוא ישן במשך היום וגם נרדם על הכורסא בנוסף לזה שהוא פורש לשינה ב-8.30 - 9.00 אז אני יכולה לעקוב אחר הטלויזיה אותו זה פשוט לא מענין (שום תכנית) כשאמח שומעת על כאלו שמשתמשים באינטרנט אני נזכרת איך הוא היה יושב שעות מול המסך ומשחק במשחקים והיום הוא לא מתענין בו בכלל, אינו יודע לקרוא (זה אדם שהיה בולע ספרים) הוא כבר אינו יודע לחתום את חתימתו, פשוט עצוב. יש המון שינויים בהתנהגות שלו, חוץ מהאהבה היתרה והחיבוקים והנישוקים שלפעמים מטרידים. השבוע באמצע הלילה שמעתי את המים זורמים באמבטיה אז קמתי לראות מה קורה וראיתי את אישי טובל את שמיכת הפוך שלו במים, שאלתי אותו מה קרה ואז הוא אמר לי שהיא מלוכלכת (כנראה שהוא חלם משהו) אמרתי לו שאסור להרטיב את השמיכה ומנקים אותה רק בניקוי יבש, ואז גם הבן שלי בא ולקח אותו למיטה ואמר לו : אין דבר בוא למיטה כיסיתי אותו בשמיכות צמר וכך הוא המשיך לישון אבל למחרת הוא כל הזמן דיבר על זה שאולי עשה נזק אבל למזלינו השמיכה התייבשה בשמש ולא קרה כלום, הייתי צוחקת אם זה לא היה עצוב ומבשר את הבאות, יש המון לילות שהוא מתעורר וחושב שהגיע הבוקר ורוצה להתלבש, אך מכיון שאינו יכול לבד, הוא מבקש את עזרתי ואז אני עונה לו שזה עדיין אמצע הלילה וצריך לישון וזה כמעט תמיד מצליח אלא אם כן הוא יושב על הכורסה בסלון ומחכה שיגיע בוקר. לפעמים אני מוצאת אותו יושב בסלון עם דמעוצ בעינים ולשאלתי מה קרה? הוא משיב שנראה לו שלא איכפת לי ממנו. או קיי תפסתי כמה דקות של צלילות והתפניתצי לכתוב על מה שעובר עלי, שכחתי את הדבר הכי חשוב , שיום לפני ליל הסדר שהיה בביתינו באה גם בתי שגרה בירושלים ונשארה עד אתמול עם הבן שלה (נכדי) שהוא עכשיו בן 11 חודש והוא כל כך מתוק אז מלאתי את המצברים עד לפעם הבאה - פשוט נהניתי. ליל הסדר היה נהדר והיה גם שמח - כמובן שקריאת ההגדה נמשכה עד האוכל, אבל היה נחמד ובעיקר מעייף, על אף העזרה שקיבלתי מגיסתי היקרה ועל אף שאצלינו כל אחת מביאה אוכל שהיא הכינה אם זה תבשיל או סלטים, העיקר שהיה שמייח (כמו שאתן אומרות) עכשיו לאחר החג הראשון הבן שלנו בא לגור אתנו בחזרה כי הוא רואה מה המצב, הוא רוצה להיות קרוב לענינים אבל הוא כזה בלגניסט שאני מקוה שיהיה לי כח לסדר אחריו בלי להתעצבן. נמשיך את כתיבת המגילה הזו בימים הבאים - ובינתיים להתראות עם כולן - חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

שמחתי לראות אותך שוב בפורום. כל החג לא נכנסת. מקווה שעבר עליכם ליל סדר שמח וכמו שאת מתארת הכל עבר בשלום. גם אצלנו היה בסדר... נראה לי שאצל כולם פחות או יותר הסדר עבר בסדר... אני מבינה שהיו לך אורחים חשובים בחג ולכן לא התפנית להיכנס לפורום, הביקור של הבת והנכד זה באמת חגיגה לנפש. שמחה בשבילך שהיה לך קצת נחת בחג הזה. זה שהבן שלכם בא לגור אתכם יכול לעזור לך עם בעלך. אולי הוא יוכל ללוות אותו בהליכות שלו או לשחרר אותך לצאת לענייניך ולהישאר איתו כשצריך. זה תמיד טוב שיש עוד מישהו בבית שיכול לעזור. בעיקר היכן שצריך קצת יותר כוח פיזי. בעלי למשל היה נופל הרבה ותמיד הייתי צריכה להזמין שירותי הרמה כדי להרים אותו כי לא יכולתי לבד, אם היה איתי עוד מישהו בבית היינו יכולים להסתדר לבד. לאחרונה, (הקש בעץ, טפו טפו טפו) כבר חצי שנה שלא היו לנו ממש נפילות. יש לו מעידות פה ושם והוא מצליח להיאחז במשהו ולא ליפול ואבל זה תמיד כמעט... ויכול לקרות בכל רגע שוב. זה קשה. שמחה שעבר עליכם חג שמח, מקווה להיפגש בקרוב במפגש הדו-שבועי שלנו ששוב נדחה בגלל החג לשבוע הבא. עד אז נחזיק מעמד כולנו. אז חג שמח, שבת שלום ומועדים לשמחה

../images/Emo24.gifחני אצלך הוא מכבס את

הסמיכה אצלי הוא ממטיר עליה שתן, נו מה נגיד, העיקר שיהיה שמח, האם הלכתם לטיול?

zs1957

New member
התייעצות עם נוירולוג במרפאת הזיכרון

בוקר טוב נילי צר לי לשמוע על הלילות הקשים שאת עוברת עם בעלך. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה והנוירולוג במרפאת הזיכרון לגבי השימוש בבונדורמין. אם הוא נוטל שני כדורי שינה והוא לא נרדם התרופה אינה מתאימה לו ויש לקבל תרופה אחרת. אני בטוחה שתמצא תרופה אחרת שתסייע לו לישון בלילה. שולחת לך חיבוק גדול
תחזיקי מעמד ותשמרי על עצמך. יום נעים ועגול. זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif תודה זהבה

זה יצטרך לחכות עד אחרי החג. בינתיים יהיו עוד כמה לילות ונראה איך הם יהיו ונוכל להשוות. חג שמח

אסתרס

New member
נילי יקירתי../images/Emo68.gif

תתיעצי עם רופא פסיכוגריאטר כדי לקבל תרופה לטפל בהתנהגות הקיצונית הזו. אם את תחלי מהטרוף הזה , מי יטפל בבעלך ? ! אוהבת ומבינה אותך מאוד מאוד, הרי לא מזמן הייתי בקטע דומה . לילה טוב. ביי

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אסתר יקירתי

בעלי מקבל גם ריספרדל וגם כדור שינה בלילה אחרי שהוא מתעורר. בדרך כלל זה עבד בסדר. את כדור השינה נתתי בדרך כלל אחרי חצות, כשהוא היה קם לשירותים ואז היה ממשיך לישון עד הבוקר. בלילות האחרונים הכדור לא כל כך משפיע ולאחר כמה שעות, בלית ברירה, אני נאלצת לתת לו כדור שני. אני עושה זאת עכשיו כי הוא בחופש בבית ולא הולך למרכז היום, אז לא חשוב אם הוא יישן בבוקר קצת יותר מאוחר. בדרך כלל איני יכולה לתת לו כדור שינה נוסף כי הוא צריך לקום בבוקר מוקדם ולצאת למרכז היום בזמן. כל הבלגן התחיל לפני שלושה לילות, אולי זה בגלל השינוי בסדר היום, בלי מרכז יום ועם הרבה פחות פעילות בבית. אולי בגלל זה הוא לא כל כך עייף. בכל אופן, כמובן שאתייעץ עם רופאיו בעניין אבל זה יהיה כבר אחרי החג, אולי ביום שלישי אשיג תור לרופא שלו. בינתיים יעברו עוד כמה לילות ונראה איך הם יהיו, אם הוא יצליח לחזור לאיזון הרגיל שלו ואם לא אז אולי באמת צריך יהיה לשנות לו את המינון של התרופות. תודה על התגובה החמה. אני היום די השלמתי שעות שינה כשכמעט כל הבוקר נמנמתי על הספה בסלון, כשהוא ישב בכורסה שלו וצפה בטלוויזיה או גם נמנם פה ושם. בכל אופן קצת מלאתי מצברים ומקווה שהלילה יהיה לילה טוב.

אסתרס

New member
נילי, מה שלומך?../images/Emo68.gif

האם הוטב לבעלך ? האם הוא ישן קצת בלילה ? אני מבינה שבחגים מרכז היום סגור וזו באמת באמת בעיה. היום חזרנו לעבודה, וצריך היה לצלם את השמחה של החולים שראו אותנו ממתינים להם בכניסה. זו הוכחה ניצחת לחשיבות מרכז יום לחולים שלנו. הלוואי ושלמה היה חוזר למצב של יכולתלחזור למרכז יום. כשבאתי לפנות ערב למחלקה, כולם ספרו לי שהמטפלת מתייחסת יפה מאוד לשלמה. גם האחיות אמרו ששתפה איתם פעולה בטיפול בו. נקווה שתמשיך ככה. ספרתי לה מה שאמרו ואמרתי לה שיש 40 מרגלים שעוקבים אחריה (החולים והאחיות) וצחקנו. אני נוסעת בלב חצוי . כולם אומרים שזה יעבור לי עם הכניסה לטרמינל. אין לי ברירה אלא להאמין. לילה טוב ומשעמם. ביי.

למעלה