בוקר טוב פורום - יום ו'

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום - יום ו'

לילה שקט יחסית עבר על כוחותינו. אתמול י. היה מותש אחרי הביקור של הירושלמים וכל הבלגן שהיה, הוא הלך למיטה בזמן ונרדם מיד. ישן רצוף עד אחת בלילה, אז התעורר, קיבל את כדור השינה שלו והמשיך לישון עד הבוקר. וגם אני... עכשיו הוא כבר מוכן לצאת גם היום למרכז היום. זה יהיה מרכז יום אחר שאליו יבואו כל מי שמעוניין במקום ימי החג החסרים. אני מקווה שהכל יהיה בסדר כי זה מקום זר וגם צוות אחר, אבל לדעתי בעלי כבר בשלב שלא משנה לו כלום והוא בוודאי לא ירגיש בשינוי של המקום או של האנשים. הכל חדש לו וזר לו בכל יום מחדש. אומרים שחולי אלצהיימר פוגשים בכל יום אנשים חדשים... זה נכון ועצוב. אני דווקא מחכה לניסיון הזה בכיליון עיניים ומקווה שלא יהיו בעיות ונוכל לחזור עליו בכל ימי ששי בחודש אפריל. אחר כך בטח קשה יהיה לחזור לשגרה, ללא ימי ששי. מאחלת לכ-ו-ל-ם יום עגול והרבה בריאות. בוקר טוב ישראל!

ronnyw

New member
לנילי הזריזה והשקדנית

בוקר טוב ועגול גם לך... אוהבת את מסרי הבוקר שלך, וקוראת אותם תמיד. לא מגיבה, כי הכל כבר נאמר... שיהיה אך טוב !!

../images/Emo24.gifבוקר טוב נילי'לה

איזה יופי שאת חופשיה לעשות דברים בבית או בחוץ בלי להיות ביבי סיטר, אנחנו אוהבים את בן זוגינו אך קשה לנו עימם בבית ,אצלינו כל אחד לבד כלומר בחדר לבד הוא לא אומר כלום משלים עם המצב, וכך אני ישנה בכייף, ה' עוזר למי שעוזר.בשורות טובות ושבת שלום

נילי41

New member
../images/Emo20.gif שבת שלום יקירתי

אמנם הייתי חופשיה היום אבל עבדתי כל הבוקר במטבח, היו לי הזמנות מהבת שלי לבישולים ואפייה ואח"כ הילדים באים מוקדם ביום ששי בצהרים לאכול וככה נהיה כבר אחת בצהרים ותיכף בעלי חוזר ממרכז היום. אז לא ניצלתי היום כל כך את האפשרות לצאת אבל היה לי שקט בראש, לא הייתי צריכה לחדד את האוזניים ואת העיניים ולעקוב אחרי כל תזוזה שלו ולראות אם הוא הולך באמת לשירותים או למקום אחר, וכו'. וחוץ מזה כשהוא בבית הוא כל הזמן מחפש אוכל וזה גם מפריע, ככה היה לי קצת שקט. עכשיו סיימתי ואוכל קצת לנוח איתו, כלומר, לידו בסלון. הוא עוד לא הגיע. אמרו לי שיחזרו בסביבות אחת בצהריים, אז בטח כל רגע הוא יגיע. אפילו אי אפשר יהיה לשאול אותו איך היה או מה היה... מקווה שהכל בסדר. יאללה, שבת שלום חבר'ה, סוף שבוע רגוע ושנשמע רק בשורות טובות.

אלונה מ1

New member
חיבוק|איש עם שעון

השעון על היד מראה את הזמן הוא בשלו - האיש נעצר נפרדו דרכיהם הוא לאחור השעון במרוצו. ואז יום אחד ניגמרת הבטריה מסירים את השעון, כעת האיש לבדו...... שבת שלום לכולם.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מטפורה יפה אלונה

הזמן הוא אחד הדברים המתעתעים במחלה הזו. החולים מאבדים את תחושת הזמן ואינם יודעים להבדיל בין יום ולילה. אינם זוכרים איך קוראים את הזמן בשעון ומאבדים בכלל את תחושת הזמן. אחד הדברים הראשונים שבעלי ויתר עליו, ללא ויכוח אפילו, היה השעון שלו. מפעם לפעם יש לו את התנועה הזו של הושטת היד לראות מה השעה אבל הוא כבר לא עונד את השעון ולא מסוגל לקרוא את השעה. חולי אלצהיימר הם אכן כמו שעון שנגמרה לו הבטריה. אלא שאצלם נעלם המוח וחייבים להמשיך ולטפל בהם ולאהוב אותם ולדאוג להם הרבה אחרי שמוחם כבר כבה, בעוד שבשעון אפשר להחליף בטריה ואז השעון עובד שוב כמו חדש. הלוואי וימציאו כבר איזשהו פיתרון לחולי אלצהיימר, אולי השתלת מוח??? או בטריה למוח? מופרך נכון? שבת שלום וסוף שבוע רגוע לכ-ו-ל-ם.

ענתי44

New member
../images/Emo133.gif גם אני אהבתי את המטפורה

אמא התעקשה להשאיר את השעון יד שלה, ורק באישפוז הארוך שלה בקיץ אשתקד היא ויתרה עליו. עכשיו, לפעמים היא מסתכלת על שעון הקיר ויש והיא מצליחה לזהות את השעה, ולפעמים, היא הופכת את המחוגים וקוראת הפוך. את כל כך צודקת נילי יקרה לגבי השעון. החולים הם כמו שעון שנגמרה לו הבטריה.... ואני, כבת משפחה חשה שאני חיה עם שעון עצר. כי גם לוח הזמנים שלי משתבש לחלוטין ותלוי באמא. או שמא זה שעון חול כי הזמן חומק לי בין האצבעות כמו גרגירי החול... שבת שלום לכולם, וכמו שאת אומרת יום עגול.

אלונה מ1

New member
השעון

לנילי וענתי תודה. חיממתם לי את הלב. רציתי להכניס אייקון של נחמה אז למה כשלוחצת עליו הוא לא ניכנס לטקסט?

../images/Emo24.gifשבוע טוב לכולם-נילי'לה

קראתי באחד האתרים בחדשות שמנסים לעשות כמו שכתבת השתלת כרטיס זיכרון במוח, המדענים והמומחים עובדים על זה. הלואי שיצליחו ,תמיד צריך לקוות. בשורות טובות

עדיין קורא את השעון

אלונה יקרה , אכן זה מצבם של יקירינו ואני מתנחמת שבעלי עדיין יודע מה משמעות השעה. אך מה שנפגע בזמן האחרון הוא היכולת להבין את הפרשי הזמנים. קשה לו להבין שאם השעה 17 והתפילה בשעה 19 , אז יש לו המון זמן והיום הייתי צריכה לעכב אותו מלצאת בשעה 16 לבית הכנסת. אחרת היה מסתובב שעות ולא מבין. השבתות הארוכות האלה יהיו לו קשות כי כבר קשה לו לקרוא וכמה אפשר לישון. אז התחלתי קצת להקריא לו וגם להסתכל יחד באלבומי תמונות. כשהגיעה השעה 18 שלחתי אותו לדרכו והלכתי גם לבקר את הורי , יש לי עוד משימות... הלוואי שתהיה איזושהיא פריצת דרך ונוכל להשתיל תאי מוח , מי יודע , אפשר גם לחלום. שבוע טוב לכולנו , טובה

../images/Emo24.gifכדי להעביר את הזמן

שיחקתי איתו משחק הזיכרון, של ילדים מגיל 3-4, זה קבוצת כלפים עם ציורים בצבעים שכתוב עליהם שמות חיות ופירות, והוא צריך להתאים את הקלף לציור. כמו הציור של הבננה לשים את הקלף של הבננה על הציור המתאים, היה בהתחלה קשה לו לאט לאט הוא מחפש ומצליח בחלק מהמשחק. זה מעביר זמן וגם מפעיל את המוח. ממליצה

אריאלה יקרה

גם אני ניסיתי עם בתי כל מיני משחקים שיצטרף אלינו והוא לא מסכים. הוא מרגיש נעלב ולא מוכן. אני תמיד שיחקתי עם הילדים בכל מיני משחקים והוא לא רוצה. אצל הנכד הוא מנסה יחד איתו להרכיב פזל אך הנכד כבר מצליח יותר לצערי. שיהיה לנו שבוע טוב , אריאלה המקסימה ותפגשו מחר יחד ותהנו. כל טוב וחיבוק ממני , טובה

../images/Emo133.gifהשעון מתקתק תיק תק

צריכים לנצל כל שניה תיק תק תיק תק הזמן עובר וכל שהזמן עובר הוא לא יחזור תיק תק תיק תק חבל על הזמן , לכן נצלו לכל שניה לחסד למצווה לרחמי שמים תיק תק עוד מצווה תיק תק עוד חסד, העיקר שניקח איתנו עם הנשמה הרבה מצוות איספו כל שניה תיק תק , הגוף יהיה באדמה מתרקב והנשמה עולה ואומרים עליה קדיש עם כל המצוות תי תק , אז יאלה לעבודה , בשורות טובות,
תיק תק בקצב,

למעלה