בוקר טוב פורום - שבת

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום - שבת

לילה די שקט עבר על כוחותינו. הלילה אני פישלתי בגדול. יוד הלך לישון כרגיל בשמונה וחצי. אני הלכתי לישון ב-11 וחצי. כנראה שבשלב כלשהו אחרי חצות יוד התעורר והלך לשירותים ואני, בעוונותי, לא שמעתי ולא התעוררתי. בשעה 4 בבוקר התעוררתי וראיתי שהוא ישן לא מכוסה ולפי המצב בחדר השירותים הבנתי שהוא ביקר שם מתישהו במשך הלילה וחזר למיטה, ואני, אבוי, לא שמעתי ולא ראיתי... וכמובן שהוא גם לא קיבל את כדור השינה שלו... ירדתי ממיטתי, כיסיתי אותו וחזרתי לישון. בשעה חמש יוד התעורר, ירד לשירותים, חזר למיטה. הפעם כבר שמעתי גם שמעתי אותו, ירדתי אליו, כיסיתי אותו אבל כאן התחיל מחול השדים, במשך שעה שלימה הוא הסתובב בין המיטה לחדר השירותים. כמו 'נחום תקום', ברגע שהוא נשכב הוא מיד הזדקף וקם לשירותים כאילו שלא חזר משם ברגע זה, ככה זה נמשך שעה שלמה. בשעה שש הוא כבר מיצה את העניין בשירותים והלך לסלון. התיישב בכורסה ואני כיסיתי אותו בכירבולית שלו ובאמת השתרר שקט לעוד שעה בערך. לאחר מכן הוא חזר לחדר השינה ונשכב במיטה שלו ונרדם לעוד שעה. בשמונה בבוקר כבר התחלנו את שגרת היום. מקווה שתעבור עלינו ועל כל החולים והמטפלים ובני המשפחות שבת רגועה. שכל החולים יתאוששו ויחלימו במהירה. מאחלת לכ-ו-ל-ם יום עגול. בוקר טוב ישראל!

ronnyw

New member
הלו, נילי, "פישלתי בגדול" ?!!

אחרי כל לילות הנדודים (תרתי משמע), אחרי כל ההשקעה והמסירות, אחרי שבועות וחודשים של שינה טרופה, של עין אחת עצומה ועין אחת פקוחה, אחרי כל זה פספסת פעם אחת, אז זה מצדיק "פישלתי" ועוד "פישלתי בגדול" ???!!!! מה קרה? את סופר-וומן? כולה פיספסת פעם אחת קטנה מתוך מאות פעמים. מותר. אנחנו בני אדם !! בקיצור - אל תרגישי רע עם עצמך, אל תתיסרי, אל תיכנסי עכשו ל"כוננות יוד" יותר מאשר מקודם. ושתהיה לך שבת עגולה ונהדרת.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif תודה לך רוני יקרה

כמובן שה'פישלתי בגדול' משמעותו במרכאות כפולות. אני יודעת שאני לא אמורה להתעורר ממש בכל פעם שיוד מתעורר, אבל אני כן, בדרך כלל. הלילה כנראה שישנתי חזק יותר מכרגיל. אני לא מרגישה רע עם עצמי חלילה ולא מתייסרת. תודה לאל שיוד הסתדר לבד פחות או יותר, זה גם מראה שהוא יכול... ואילו אני, אני ב'כוננות יוד' ממילא כל הזמן, 24 שעות ביממה. כי חייבים וכי אין ברירה אחרת. תודה לך על תשומת הלב ועל העידוד. שבת שלום לכ-ו-ל-ם

ענתי44

New member
זה קרה גם לי

באחת השבתות , ישנתי כל כך חזק, שינה מתוקה אחרי כמה ימים קשים, התעוררתי בשעת בוקר מאוחרת, רצתי בבהלה לחדר של אמא. התחלתי לבכות והיא לא הבינה למה. מבחינתי אני "צדיקה" שבאה לשחרר אותה מהמיטה. אז נכון שהיא שכבה במיטה עם טיטול לא נקי ולבטח היתה כבר רעבה וצמאה וחששה שנטשו אותה. כל כך בכיתי והאשמתי את עצמי. ואז\ בעזרת מכריי הבנתי שאני בן אדם וזה קורה. ולא נגרם נזק. כמובן שזה משהו חריג וביום יום אני דואגת לאמא הכי טוב שאפשר,ושעליי לחזור לשיגרה ולשכוח שזה היה ולא להחמיר עם עצמי. את מטפלת ביוד הכי טוב שאפשר. נפלאה לו אהבתך מאלף עובדות ומטפלות. שיהיה לך לילה שקט ושיוד יישן טוב ויאפשר גם לך לישון. שבוע טוב יקירה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

מי כמוני וכמוך יודעות עד כמה אנחנו דואגות ליקירינו החולים ביום ובלילה. הטיפול במחלה הזו דורש השגחה של 24 שעות ביממה, וכולנו הרי רק בני אדם ולכן גם את וגם אני מבינות שאנו עושות את המקסימום שאנו יכולות וזה כולל הרבה יותר מאשר כל אחד שאינו מכיר את המחלה מסוגל לתאר לעצמו או להבין. אני יודעת שאני מטפלת ביוד הכי טוב שאפשר ויותר טוב מכל מטפלת או מוסד אחר. וגם אם לא שמעתי אותו מתעורר באחד הלילות, לא קרה שום דבר, כנראה שהוא הסתדר בעצמו בסדר גמור, כי אם היה מסתבך או היה קורה משהו, ודאי שהייתי מתעוררת. עובדה שהוא חזר למיטתו והמשיך עוד לישון, אמנם לא מכוסה אבל בקיץ זה לא נורא... הביטוי 'פישלתי בגדול' היה בהגזמה מכוונת, אני מקווה שכולם הבינו זאת... תודה לך על תמיכתך והבנתך, מאחלת לילה שקט וטוב לכ-ו-ל-ם... שבוע טוב

ItushPita

New member
איזה כדור שינה

רק השבוע החלו אצל בעלי בעיות של שינה ושוטטות בלילה.את בותבת על כדור שינה שהוא מקבל .איזה כדור זה.אנא תשובתך הדחופה ולה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ולה יקרה

בעלי מקבל כדור שינה מסוג בונדורמין כאשר הוא מתעורר לאחר חצות וכך הוא ממשיך לישון בדרך כלל עוד שעתיים-שלוש. זאת בנוסף ל-0.5 מ"ג ריספרדל שהוא מקבל לאחר ארוחת הערב. את ציינת שהבונדורמין אינו עוזר במקרה שלכם. גם אצלנו זה לא עזר בפני עצמו, אבל כשהתחלתי לתת אותו בנוסף לריספרדל, התחלנו לראות תוצאות לא רעות. אני מאחלת לך שתמצאו את הטיפול הנכון והמאוזן שיעזור לבעלך במהרה. לפעמים צריך לעשות כמה ניסיונות עם תרופות שונות עד אשר מוצאים את האיזון המיוחל. שולחת לך חיבוק ענק והרבה כוחות נפש בהתמודדות הקשה עם המחלה האכזרית

למעלה