בוקר טוב פורום - שבת

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - שבת

לילה לא שקט עבר על כוחותינו. היתה לי הרגשה בלילות האחרונים שכל הרגיעה הזו היא רק זמנית. והנה הלילה, כשעתיים אחרי כדור השינה הרגיל, בעלי התעורר וביקש לקום, "לא רוצה לישון יותר", "רוצה כבר לקום", כל 10 דקות הולך לשירותים וכו'. בסביבות השעה 04:30 ברגע של חולשה, החלטתי לתת לו עוד כדור שינה כדי שנמשיך לישון עוד קצת ומאחר ושבת היום, אז לא נורא אם נקום קצת יותר מאוחר. ובאמת הוא נרדם וגם אני. עכשיו יש לי רגשות אשמה, האם פעלתי נכון, האם הייתי אגואיסטית מדי? האם חשבתי רק על השינה שלי? האם מותר בכלל לתת 2 כדורי שינה בלילה אחד??? לא יודעת. אבל הלילה הפך להיות סיוט אחד גדול. אז אם פעלתי לא נכון, אני מבקשת סליחה מבורא עולם ובעיקר ממך, בעלי האהוב... כוונתי היתה טובה אבל איני יודעת אם מעשי היו נכונים. מצד שני, אם הלילה היה נמשך בלי כדור השינה, איך הייתי מסוגלת לתפקד בסבלנות ובאהבה במשך היום??? בכל אופן, תוך כדי כתיבה והתעוררות רגשי האשמה שבי, הוא התעורר בשעה 09:00 והלך לשירותים, כרגיל. שאלתי אותו אם הוא רוצה להמשיך לישון והוא אמר "מה פתאום לישון?", אז רחצתי אותו והלבשתי אותו והושבתי אותו בכורסה כדי להתארגן בינתיים ולהכין ארוחת בוקר, אבל הוא ממשיך לנמנם בכורסה. לא יודעת כמה זמן הוא יהיה ישנוני ככה, אבל מאחר ושבת היום, אז מילא, לא נורא, מקווה שזה יעבור לו במהרה... אוי חבר'ה, קשה מאוד לתפקד ככה, ולא לדעת אם פעלתי נכון או לא. יש לי הרגשה קשה... מאחלת יום עגול וסוף שבוע רגוע לכולם, ובעיקר שיהיו לכם לילות שקטים... בוקר טוב ישראל!

hregev

New member
נילי וכל השאר שבת שלום

הצטערתי לשמוע שעבר עליכם לילה קשה, אנחנו לא יודעות מה מחכה לנו, בקשר לכדור השינה כדאי לחך להתענין אם זה באמת מותר מכיון שאני מבינה אותך שפשוט נגמרת הסבלנות וקשה להמשיך עם נדנודים. אצלנו אישי נהיה נודניק ובערב ובבוקר הוא כל הזמן רק רוצה ללטף ולהתחכך, זה מאד מציק והוא נפגע מזה שהרבה פעמים איני משתפת פעולה, מה שכן אניט מרגישה שינויים מדאיגים, אני מקוה שזה רק נדמה לי, נדבר על זה ביום שני אי"ה . אתמול הוא רצה לעזור לי והחליט שהוא מוריד לאשפה דברים שפינינו מהבית ופתאום הוא שכך איך משתמשים במעלית ועל מה לוחצים, והוא נתקע כמה פעמים במעלית והתחיל לדפוק על המעלית מבפנים עד ששמעתי אותו והעליתי אותו למעלה, ופעמים אחרות הוא צלצל בפעמון וגם שמעתי אותו ופעם אחת שכן העלה אותו למעלה. כאילו שנמחק לו בבת אחת. שלשום עוד הכל היה בסדר , אני מקוה שהכל יחזור לקדמותו, עכשיו הוא יצא להליכה ואני מחכה לראות איך יהיה. אז להתראות בגעגועים חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

תודה על תגובתך החמה. בינתיים אני רואה שבעלי מתנהג כרגיל. התאבון שלו בסדר גמור! הוא צופה בטלוויזיה די בעניין, לפעמים הוא קצת מנמנם אבל תמיד זה ככה אצלו. בזמן האחרון הוא אוהב לראות את הטלנובלות. נראה לי שבגלל שהוא לא צריך להתאמץ לקרוא תרגום וגם בגלל שהעלילה מאוד שטותית ולא צריך להתאמץ ולעקוב אחרי הסיפור ולא נורא אם מפסידים פרק או שניים, בקיצור, מה שפעם היה בעיניו רדוד ושטותי, היום הוא מוצא את זה מעניין. אז היום יש מרתון פרקי הטלנובלה מכל השבוע בערוץ 10 והוא צופה בזה די בעניין וזה טוב. בכל אופן, לא נראה לי שכדור השינה השני הזיק לו באיזה שהוא אופן, בינתיים. צר לי לשמוע על הירידה בתפקוד של בעלך. זה מאוד מפחיד, בייחוד הקטע במעלית. נראה לי שהוא חייב לצאת מהבית עם ליווי. חני, חס וחלילה שהוא ישכח את הדרך הביתה... זה עלול לקרות. אני לא רוצה להיות נודניקית בנושא אבל דעי לך שהרופא של בעלי מיד אסר עליו לצאת להליכה בלי ליווי. הוא תמיד אמר לנו שכל שינוי קטן במסלול, לפעמים יש עבודות בכביש או משהו בלתי צפוי שעלול לצוץ, עלול לגרום לו לאיבוד האוריינטציה... זה נכון שכאילו נמחק להם הזיכרון. אני תמיד אומרת שלבעלי נמחק ה"דיסק", כלומר המוח. ובכל פעם כבה מרכז אחר במוח ואין לנו מושג מה ואיך, ואז הם חסרי אונים וחסרי ישע ותלויים בנו לחלוטין בתפקוד היומיומי שלהם... זה נורא מצער ושובר את הלב אבל זה חלק מתהליך המחלה הארורה הזו... מקווה בשבילכם שהוא יחזור לעצמו ואולי זה היה מקרה בודד. מחכה כבר ליום שני לפגוש את כולכן במפגש הדו-שבועי שלנו... שיהיה שבת שלום וסוף שבוע רגוע... שולחת לך חיבוק אמיץ וחם...

../images/Emo24.gifחני, אני חושבת

שאת צריכה להזהר איתו עם המעלית או שהוא יעלה ברגל את המדרגות , האם אתם גרים בקומה גבוה?המעלית מסוכנת בשבילו אם הוא לא יודע איפה ללחוץ כדי לעלות או לרדת בקשר לנידנוד וההתחככות יש טיפות שבן זוגי מקבל, וזה עוזר להשקיט לו את היצר הזה,לטיפות קוראים קלופיקסול זה גם מרדים אני נותנת לו 6 טיפות עם קפה והוא נרגע כמעט כל היום . גם לבן זוגה של נילי זה טוב אני חושבת שהוא יישן יותר טוב מהכדורים.נדבר כבר ביום שני שבוע טוב ומבורך

hregev

New member
../images/Emo20.gif שבוע טוב

נילי ואריאלה היקרות - תודה על הדאגה - בקשר למעלית זה הדאיג אותי מאד ואינני יודעת מה לעשות, כמו שאמרתי לכן אישי יוצא מהבית עם טלפון נייד שמכוון לשם שלי (חני) במידה והוא רוצה משהו ממני , אני מצידי עוקבת אחר השעון ואם הוא חורג מהזמן הרגיל לחזרתו אני מתקשרת אליו. לפני ימים ספורים הוא אחר קצת ואני התקשרתי והוא לא ענה - נבהלתי נורא ואחרי כמה צלצולים שלא ענה התכוננתי ליציאה לחפש אותו ופתאום הוא הופיע ומסתבר שהבן שלנו כיוון לו את הטלפון הנייד והנמיך לו בטעות את הצלצול וכך הוא לא שמע אותי. עם המעלית זו בעיה כי אינו יכול לעלות או לרדת במדרגות אנחנו גרים בקומה 6 זה קצת לעליה. מכיון שהמעלית מגיעה עד לביתינו (יש לנו מפתח מיוחד) ואם הוא טועה ולא פותח עם המפתח ומיד לוחץ על 6 , נהיה לו חושך , אז הוא דופק על דפנות המעלית או עם הוא מוצא את הלחצן של הפעמון הוא לוחץ עליו אני תמיד שומעת וקוראת למעלית אלינו. היום הוא היה די רגוע וגם אני כמובן - אם תתעוררנה שוב בעיות אנסה להתמודד אתן אז - דיה לצרה בשעתה . נילי אני שמחה שעברה עליכם שבת רגועה בתקוה שגם הלילה יהיה כזה. אריאלה - אל תתאמצי יותר מידי לקראת פסח - השאירי לך קצת כח וקצת מצב רוח טוב גם עבורנו ביום שני, שלא תחשבי שאני לא מנקה לקראת פסח אבל משתדלת לא להשתולל יותר מידי כי חשוב לי יותר לעמוד על הרגליים מאשר להתמוטט ואז לא יהיה מי שיטפל במיכאל שלי. אז בינתיים להתראות חני

קורנית

New member
עוד לא קראתי את מה שנכתב הלאה

אבל אני מיד רוצה לחזק את ידיך. לא פשעת ולא חטאת. זה בטוח. מבחינה רפואית - מותר לתת שני כדורי שינה. אמא שלי לא נרדמת עם אחד, ובהוראת הרופא - הפסיכיאטר - היא מקבלת עוד אחד שעתיים אחר כך, כדי שההשפעה המצטברת אולי תרדים אותה. ומבחינה אישית - כשחשבת על השינה שלך עשית נכון. גם כי את יכולה לטפל בבעלך טוב יותר אחרי שנת לילה, וגם כי - תאמיני או לא - את חשובה. לעצמך. לא רק כמטפלת לאישך. שלא יהיה לך אפילו רגש אשמה אחד קטנטון!!!!!!!

zs1957

New member
נילי יקרתי פעלת נכון

מותר לתת שני כדורי שינה במקרה כמו של בעלך ושלא יהיו לך ייסורי מצפון. חולי אלצהיימר רבים סובלים מנדודי שינה קשים ושוטטות בלילה בדירה. מאחר ואת גם זקוקה לשינה טובה כדי לטפל בו ולהיות רגועה ונינוחה. פעלת כשורה. אם לא תשני תהיי עצבנית ,תסבלי מחוסר ריכוז ולא תוכלי לטפל בבעלך המסור באהבה כה רבה שאת מעניקה לו. אל תבהלי מזה שהוא מנמנם בכורסא, גם אם לא יטול כדורי שינה המצב יהיה כך. מאחלת לך יום עגול , שבוע רגוע ולילות שקטים זהבה שחם

../images/Emo24.gifנילי תראי בעלון של הכדורים

אם ניתן להוסיף כדור, או תצלצלי לרופא ותשאלי אותו מה קורה במקרה שהוא עם הכדור לא ישן האם לתת לו עוד כדור? ואז יהיה לך מצפון שקט, תראי אם זה חד פעמי לא נורא אבל צריך להזהר שזה לא יזיק לו יותר מצד אחד הכדור עוזר מצד שני הוא מקלקל משהוא בגוף אז יש להזהר.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif תודה לכל המגיבים

תודה חני, זהבה, קורנית ואריאלה יקרות. העידוד שלכן ממש עוזר. במשך היום בעלי התנהג באופן רגיל. אמנם בבוקר קצת נמנם אבל לאחר מכן צפה בטלויזיה בטלנובלות, אכל בתיאבון את כל הארוחות ועכשיו הוא כבר אחרי ארוחת הערב ומאוד מתרגש ממשחק הכדורגל ומהשידורים המוקדמים לפני המשחק. נראה כמה הוא יחזיק מעמד, אולי אפילו עד סוף המשחק. אני מקווה שלא אצטרך הלילה לתת לו עוד כדור שינה. מקווה לעבור לילה רגוע. בכל אופן, נרגעתי קצת מהחרדה שתקפה אותי שאולי לא פעלתי נכון והחיזוקים שלכן עוזרים לי מאוד. כמובן שאדבר עם הרופא שלו על זה ואשמע מה הוא מציע לי לעשות... שיהיה שבוע טוב לכולנו ושנשמע רק בשורות טובות...

למעלה