בוקר טוב פורום - שבת

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - שבת

לילה שקט עבר על כוחותינו. אני מבינה שהרייטינג של הפורום ברצפה, וביחוד מכיוון ששבת היום אני מרגישה כמו קול קורא במדבר, אבל בכל זאת משתדלת להמשיך ולדווח לכם על "כוחותינו". אז כאמור, הלילה היה לילה "טוב". מכיוון שהזזנו את השעון, כמו כולם, כל סדר היום זז קצת קדימה וככה בעלי הלך לישון בשעה 21:00 וישן רצוף, לא ייאמן עד 03:30. אז ירד לשירותים, קיבל כדור שינה, מאחר והיה זה בוקר שבת אז רצוי שיישן מה שיותר מאוחר, ואכן, התעורר ב-08:30. הללויה. נראה לי שאני מלאתי מצברים כמו שצריך. בייחוד אחרי כל עבודות הניקיון והבישולים של ערב החג. היום אני מקווה שתהיה שבת טובה, נעבור אותה בצוותא ואם מי מהילדים יחליט לקפוץ לבקר - ברוך הבא! חבר'ה, מקווה לראות אותכם בפורום הזה קצת יותר לאחר ליל הסדר. בטח יהיה המון מה לספר על איך עבר החג ואיך הגיבו החולים לאירוע... שתהיה שבת שלום, שבוע טוב וחג שמח. סוף שבוע רגוע ויום עגול לכ-ו-ל-ם. בוקר טוב ישראל!

נילי41

New member
../images/Emo20.gif שבת שלום - משהו לנשמה

מקהלת גברים יהודית שרה את "ירושלים של זהב"... צמרמורת!!! מימין יש רשימה של עוד קטעי וידיאו בביצועם של כל מיני קטעי חזנות יפים... להנאתכם. שבת שלום!

hregev

New member
../images/Emo24.gif נילי יקרה

כדי שלא תרגישי בודדה בפורום ןלא תשאי הכל על כתפיך באתי לעזרתך . קודם כל שבת שלום לכולם - רציתי לבשר לך שקיבלתי מארה"ב אביקסה בכמות ענקית (לפי החישוב שלי בערך ל-10 חדשים. חסכון ענק. כולם מתכוננים לליל הסדר - השנה זה אצלי ל-26 איש, אבל כל אחת מכינה משהו שהיא טובה בו וכך לא הכל נופל רק על המארחת ככה אנחנו עושים כל שנה , כל פעם אצל אח או אחות אחרים של מיכאל ככה גם בראש השנה ואני התחמקתי כבר מספר פעמים בגלל הצרות שנפלו על ראשי, אבל הפעם מיכאל ביקש ממני והתחלתי לחשוב שבעצם אנחנו לא יודעים מה יהיה בפעמים הבאות אז הפעם לא מוותרים. אז אני מקוה שיהיה שמח ובאמת שיהיה חג שמח לכולם וקצת שיפור גם כן לא יזיק. ובכן להתראות ולהשתמע מקוה לטוב חני

justme007

New member
נילי יקרה, אני גם פה!!!../images/Emo24.gif

עבדתי אתמול לילה, ובבוקר קמתי ב6:30 לשמור על אמא. היא מה זה מצחיקה, ראינו בבוקר NATIONAL GEOGRAPHIC אז באיזה שהוא שלב הם שמו שקופית של: חג שמח NATIONAL GEOGRAPHIC אז אמא שלי קוראת את זה ואומרת: חג שמאח (חבל שאני לא יכולה לנקד), אז אני מתקנת אותה ואומרת לה: חג שמח אמא לא שמאח. אז היא מסתכלת עליי ואומרת: מה פתאום, חסר האות "י" - כאילו שצריך להיות כתוב: חג שמייח חח בכל אופן לאחרונה היא התחילה פתאום לדבר תימנית שזה מוזר - עם מבטא והכל, היא אף פעם לא דיברה איתנו בתימנית. חג שמח וכשר לכולם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ג'סטמי יקירתי

אני שמחה מאד לראות אותך שוב בפורום. מה שלום אמא שלך? טוב שאת "שומרת" עליה, כלומר, מבלה איתה קצת זמן איכות, זה בטח משמח אותה מאוד. אחלי לה "חג שמייח" ממני ומכל הפורום. מה שלום הבלוג שלך, האם עדכנת אותו לאחרונה? בכל פעם שאני נתקלת במיסטר בין אני חושבת עליך ועל אמא שלך היקרה. ראיתי שיש עכשיו בקולנוע משהו איתו, יש מצב שתוכלי לקחת אותה לקולנוע? או לפחות לקחת לה וידיאו שלו... מעניין שהיא חוזרת לדבר איתכם בתימנית שהיא שפת האם שלה, שפת ילדותה, זה גם כן מאפיין של המחלה שהחולים חוזרים למחוזות ילדותם, כולל שפת האם. מאחלת לכם חג שמח וכשר ושולחת לך חיבוק אמיץ וחם

justme007

New member
היי נילי../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

שפת האם של אמא שלי זה עברית כי היא עלתה לארץ בגיל 3, אבל היא בהחלט יודעת תימנית, רק שבחיים שלי לא יצא לי שולחת לך חיבוק בחזרה לשמוע אותה מדברת ככה עם מבטא והכל אז לפעמים זה קצת מפחיד. קניתי לאמא מגרמניה את האוסף המקורי של מיסטר בין אז היא מאוד אוהבת אותו - ואני מחכה בקוצר רוח שיצא כבר הסרט THE HOLIDAY של מיסטר בין שהוא בחופשה בצרפת, אם יצא בפסח אז ברור שניקח אותה, רק נצטרך לשבת נראה לי בכסאות של הנכים כי היא כל רגע צריכה פיפי. (כי היא שוכחת שהיא הייתה) לצערי לא עידכנתי את הבלוג, יש לי במקום בלוג אחר של חלומות, את מוזמנת להכנס אם בא לך: (הרבה מהחלומות זה על אמא) http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=388567 בכל אופן אני מאחלת לך למשפחתך ולכל המשפחות של חוליי האלצהיימר ובכלל: חג שמיייייח (עם "י" אחרת זה לא חג :)

../images/Emo24.gifג'סטמי היקרה

אמך ממוצא תימני? אם כן כנראה שיש לה תזכורת מיימי ימימה בתימן היא שמעה הרבה תימנית. ועכשו זה יוצא לה מהזיכרון, לחולים האלה יש זיכרון טוב מהימים הראשונים לחייהם שהיו צעירים יותר למשל הראתי לבן זוגי תמונה שלו ושל חבר שלו ביחד כשהיו בגיל 16 הוא ידע לומר לי את שמו ושם משפחתו.אז אל תתפלאי אם האמא מדברת בשפת הילדות , בשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

בכל פעם מישהי אחרת מרחמת עלי ונכנסת לפורום כדי להגיב ולא להשאיר אותי לבד. אבל באמת שלא אכפת לי. אני נכנסת כשיש לי מה לומר, שזה בדרך כלל בבוקר ואם נתקלתי במשך היום במשהו נחמד אני מוסיפה אותו גם כן. מקווה שזה קצת מעודד ומעלה חיוך על הפנים העגומות של הפורום הזה... אני מקווה שיהיה לכם חג שמח ושבעלך ירגיש טוב בקרב המשפחה ושאת לא תעבדי קשה מדי באירוח. 26 איש לחג זה לא צחוק, אני לא יודעת אם הייתי מסוגלת להתמודד עם זה עכשיו... למזלי אנחנו מוזמנים. אז אני מכינה רק שתיים-שלוש מנות שאני מביאה, וכמובן לבשל לחג ולאפות וכו' אבל זה לא אותו דבר כמובן... יופי שקיבלת איביקסה, נקווה שזה גם יעזור קצת. חיסכון כספי גדול זה בטוח יהיה, לפחות לא תצטערי על הכסף אם זה לא יעזור... אני מקווה שכן, כי בעלך עדיין במצב טוב. אם הוא יצליח להתמודד עם השימוש במעלית זה כבר שווה. אז שיהיה לכ-ו-ל-ם חג שמח וכשר. קבלי חיבוק ענק

hregev

New member
נילי - התנצלות

לא התכוונתי לרחמים כשנכנסתי לפורום, אני קוראת כל יום מה כותבים אבל לא תמיד בה גם לי לכתוב. אתמול למשל היתה לי סבלנות וישבתי והדפסתי ואני לא יודעת על מה לחצתי אז נמחק לי הכל, אז ברוב יאוש קמתי ועזבתי הכל. ג' סט מי : גם א6מא שלי ז"ל בשלב מסויים התחילה לקלל ביידיש ולקרוא רומנית מה שלא עשתה מאז שאני מכירה אותה, זה חלק מהמחלה (גם היא היתה חולת אלצהיימר) ושוב חג שמח ולהתראות חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

מה פתאום התנצלות? התכוונתי "מרחמות" במרכאות כפולות. אני יודעת שכולם עסוקים ומדי פעם מישהי נכנסת ומציינת שלא רוצה להשאיר אותי בודדה בפורום, כאילו שאני כל היום משוטטת בפורום. אני נכנסת מדי פעם ובודקת מה קורה, אני הרבה נמצאת במחשב ובכל הזדמנות משתדלת להתעדכן. גם לי קרה כמה וכמה פעמים שכתבתי תגובה ולא הצלחתי להעביר אותה, ואז זה מעצבן ועוזבים... מילא. אני מקווה שהפורום יתעורר לחיים אחרי החג ושלכל אחד יהיה מה לספר על איך החג עבר על יקיריו. בעיקר חשים בחסרונה של אריאלה שהכניסה משב רוח מרענן לפורום. היא בטח תחזור אחרי החג. שוב חג שמח, קבלי חיבוק

hregev

New member
אריאלה יקרה - איפה את?

אריאלה - איפה את ? כבר כמה ימים שאינך נכנסת לפורום, אני מקוה ששזה רק בגלל עבודות הפסח. השמיעי קולך. מרוב בלבול שכחתי להודות לך על הממוריט וכעסתי על עצמי אז באמת רוב תודות ומשהו שלמדתי ממך - תזכי למצוות וכמובן המון בריאות וחג שמח לך ולכל בני המשפחה. להתראות חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה באטרף של פסח

היא עסוקה בהכנות לחג ואפילו לא פותחת את המחשב בימים אלה. נקווה שאחרי החג היא תחזור אלינו בכוחות מחודשים ותעודד אותנו ותצחיק אותנו כמו בעבר... כולנו מתגעגעים אליה.

../images/Emo24.gifחני'לה הייתי בשיא

הניקיונות טוב שיש פעם בשנה פסח כי אחרת אני לא הייתי מגיעה למקומות הנידחים בבית לחפש את הקרציות והעכבישים סאתם ח ה חה חה , בגלל האורחים שבאים צריך ללכת לקניות להוציא את הבוכתות שיש בבנק וכן לקנות מכל מיני דברים שחסרים ותמיד חסרים ורוצים עוד, עין לא שבעה, ולטפל בילד המגודל , זה רצון הבורא ומה עוד שכחתי , אה למחשב לא יכולתי להתקרב כי כשאני יושבת אני אוכלת אז יהיה אח" כ חמץ שם, לכן התנזרתי ממנו.טוב העיקר שאנחנו נהיינו גם מגודלים מלפנים ומאחור בגלל המאכלים של פסח , וכעת מרוב שעמום אני יושבת ומתחשבת עם המחשב. ובן זוגי מסתובב סביבי משועמם עד לב השמיים ,היה לי רעיון הבאתי לו ספר ויקרא פרשת שמיני שיקרא ,הוא ישב והתחיל לקרוא, אז הנה זכינו במצווה קריאת התורה. חני מה קורה עם בן זוגך? אני מתגעגעת לקניון, בכלל המילה קניון עושה לי טוב , אני כבר מתלהבת מעכשו הנה עוד מעט מגיע ואני יוצאת אליו, חה חה חה שנשמע רק בשורות טובות חג שמח

ronnyw

New member
נילי, גם אני איתך...

קוראת מידי בוקר בשקדנות את כל מה שנכתב, כולל ה"בוקר טוב פורום" שלך. לא תמיד מגיבה, כי לא תמיד יש לי מה לאמר, אבל תמיד קוראת, תמיד דמיינת לי את לילותייך הקשים, תמיד מלאה הערכה והתפעלות מימך ומשכמותך (אריאלה, ליאורלילי, ענתי ורבות אחרות טובות ומסורות). אצלנו הרוב מוכן לחג. עשיתי היום נגלת הובלות לבית הורי, עם כלים, כיסאות, מפות וכו'. הזמנתי את כל מה שרציתי (אני בשלנית גרועה. מזמינה את הדברים המסובכים, מכינה רק סלטים ושטויות כאלה), חיפשתי ומצאתי את כל ההגדות, את כלי המצות, את כלי החג המיוחדים. בקיצור - ערוכה ומוכנה לליל הסדר. ושוב - חג שמח ועגול לכולנו !!

למעלה