בוקר טוב פורום - שבת

נילי41

New member
../images/Emo20.gifבוקר טוב פורום - שבת

לילה די סביר עבר על כוחותינו. היו לנו שתי השכמות, באחת בלילה אז גם נתתי כדור שינה, ופעם שניה בארבע בבוקר שלאחריה המשכנו לישון עד שבע. לא רע נכון? אתמול בעלי הלך בפעם הראשונה למרכז יום חלופי במקום ימי החג. יהיו באפריל שלושה ימי ששי כאלו. אתמול היתה הפעם הראשונה. שאלתי אותו איך היה וכמובן התשובה הרגילה, 'בסדר'. ניסיתי לשאול אם היו אנשים חדשים או מקום חדש והתשובה היתה 'לא'. זהו. ידעתי שלגביו לא תהיה שום חשיבות לשינוי. הוא פשוט לא זוכר. כל בוקר בשבילו זה יום חדש, פשוטו כמשמעו. כל האנשים אותם הוא פוגש ביום יום חדשים לו. המקומות שהוא הולך אליהם זרים לו באותה מידה. אפילו בבית הוא כבר לא מתמצא. לפעמים הוא נכנס הביתה ושואל, מה אני עושה פה? לא יודע איפה חדר השינה, איפה השירותים וכו'. אני צריכה לכוון אותו כל הזמן לאן שהוא צריך. נורא עצוב, מצד שני, זה מקל קצת ומאפשר גמישות, כמו במקרה הזה של מרכז יום חלופי. כי אם הוא כן היה חש בשינוי, אולי זה לא היה עובר כל כך חלק? אולי כן היו מתעוררות בעיות? ומאחר והוא נוח לבריות ומשתף פעולה ולא עושה בעיות בכלל אז קל לו וקל לאחרים איתו. הקושי הוא שלי, קשה לי לראות את הבלבול, את חוסר ההבנה, איך הוא לא מזהה את הנכדים כבר, את הריקנות בעיניים שכבה בהן הניצוץ שתמיד היה בהן. שלא לדבר על חוסר התפקוד והצורך בעזרה בכל דבר הכי קטן ובסיסי. קשה לי לראות בן אדם שהיה אישיות כריזמטית, אינטליגנטי, מקסים, חברותי, כובש שהפך עולמות מגיע לשפל המדרגה, לתלות גמורה בי, לחוסר הבנה הכי בסיסית, לאיבוד הזיכרון באופן מוחלט, לחוסר אונים, לחוסר תפקוד טוטלי... זה הקושי. כמו כן המחשבות על מה הולך לקרות בהמשך??? במקום שאמשיך לדכא את עצמי ואתכם, אפסיק בזה ואאחל לכ-ו-ל-ם שבת שלום, סוף שבוע רגוע ויום עגול.
|נחמה |נחמה בוקר טוב ישראל!

פנטזי1

New member
בוקר טוב

כן לכן זו מחלה ארורה שפוגעת כל כך קשה במשפחה כולה.החולה לא סובל הוא חי בעולם משלו אבל הקרובים לו צריכים לראות אותו מושפל,מבוזה .הופך להיות תלותי ולא מסוגל להחליט ולשלוט על חייו יותר.אני רואה את אבא שלי הולך ומדרדר והלב נשבר.אני באה לבקר אותו במוסד מביאה לו גרבר פירות לאכול והוא מתלקק ,מביאה לו דפי צביעה לילדים וצבעים והוא צובע לו בהנאה או משחקת איתו דומינו וכמובן צריכה לעזור לו להחליט איזו קוביה צריך לשים ,ולחשוב שזה אבא שלי שגידל אותי והפף להיות תינוק חסר אונים.כאב לב אחד גדול והנחמה היחידה שהוא לא סובל.(כך אני מקווה).

קורנית

New member
אולי יש שני סוגי אלצהיימר?

או שכתבתי כבר על זה..... וגם לי יש קצת? בכל אופן, מה שאני קוראת כאן על חולים שטוב להם במצבם, והם אינם מתלוננים ומקבלים כל יום חדש בברכה - אולי זהו הסוג האחד, שבו קשה לנו, ש(עדיין? טפוטפוטפו) בריאים, אבל לא להם. ויש הסוג השני, של אמא שלי, שאובססבית בעניין ה"לחזור עכשיו הביתה", ובוכה כל יום מגעגועים להוריה, ודואגת לאמא שלה ול"קטנים" (אחיה שנספו בשואה), ולאבא שלה ולאבא שלי, שגם הוא אינו איתנו כבר כמה שנים. לה אין נחמה במצבה, להיפך, היא תקועה בלולאה שלא מאפשרת לה מנוחה - וגם לנו לא!

hregev

New member
יש סוג אחד - ארור ../images/Emo190.gif

קורנית - מצאתי המון דמיון בין מה שאת מספרת על אמך והתקיעות שלה בעבר ובין אמי ז"ל שגם היא היתה חולה במחלה הארורה (אלצהיימר) גם היא בשלב מסויים רצתה שיביאו אותה לראות את אביה ואמה ואת אחיה שנספו כולם בשואה, גם על ערש דוי היא קראה כל הזמן לאמא שלה על אף שבחודשים האחרונים לא דיברה כלל, בסוף ימיה היא היתה בבית אבות לתשושי נפש. אבל עוד בהיותה בבית פתאום היא החלה להביא עיתונים ברומנית מהחנויות, וישבה וכאילו קראה אף על פי שאף פעם לא ראיתי אותה קוראת ברומנית, אני חושבת שהיא גם לא ידעה לקרוא אלא רק לדבר, היא התחילה פתאום לדבר ביידיש וגם באחד ההתקפים לפני האשפוז האחרון במוסד היא הסתובבה בחוץ וקיללה ביידיש כמו שאף פעם לא שמענו אותה . כבר ארבע שנים שהיא איננה. היום אני עוברת את זה פעם שניה ויותר כואב עם בעלי והוא עדיין צעיר , הוא בוכה המון, אינו יכול לקרוא, אינו יודע לקרוא שעון וזה כמעט מההתחלה, אינו יכול לחתום את חתימתו והיום בקושי מדבר, אינו מוצא מילים, הוא רוצה לאמר משהו ואין לו מילים אז הוא מנסה שוב ושוב ובסוף מתייאש אז אני על פי רוב עוזרת לו אבל לא תמיד מצליחה, הוא משתמש הרבה במילה זהו על מנת לסיים משפט אבל לא תמיד זה מצליח. הוא בוכה הרבה כשהוא רואה שאינו מצליח לעשות דברים ונפגע המון ממני גם כשאיני מתכוונת, נסיעות לסופי שבוע אינן באות בחשבון מכיון שאינו מרגיש טוב בנסיעות ובטח לא לים המלח או לאיזה שהן מרחצאות מכיון שיש לו לחץ דם גבוה. כך שאנחנו יושבי ביתינו. לחברותי נילי, אריאלה ואביבה - אני מחכה כבר ליום שני שבו נפגש ונחליף חויות שמחות או עצובות אבל גם הן חויות. השבוע נסעתי לשמחה של משפחתי (בר מצוה ובת מצוה של הנכדים של אחי) מכיון שאישי לא יכול לסבול רעש, הוא נשאר בבית ואחותו באה להיות איתו , לשמחתי היה הכל בסדר, אמנם לא נשארתי עד הסוף (פרשנו לפנ י המנה העיקרית) גם מתוך דאגה לאישי וגם בגלל שהנכד שלי נרדם. טוב את השאר נמשיך ביום שני - אז להתראות - חני

../images/Emo24.gifחני'לה אני חושבת

שגם חמותי מתחילה חלילה את המחלה, היא כבר כמעט לא יודעת מה היום יום, החג האחרון של פסח היא כבר לא ידעה ולא התכוננה אליו, כשבאנו לבקר בים שני היא שאלה מה היום חג או יום רגיל? למחרת היה בידה ארנק והיא מחפשת את הארנק ושואלת אותי איפה הוא,היא בת 96 שנה , זה הסיוט עכשו שלי . מחקה לך במפגש,

פנטזי1

New member
אני לא חושבת שזה סוגים שונים

של אלצהיימר אלא שיש שלבים שונים למחלה,ןיש כל מיני תופעות שלא כולן מופיעות ביחד,וגם תלוי באופיו של החולה,יש חולה שקט שכמעט לו מדבר ויש חולה עצבני ,חסר מנוחה, משוטט ,ככה זה יש מחלה אחת ארורה שעושה שמות בבן אדם וגורמת לו לאבד צלם אנוש.

zs1957

New member
אין סוגים שונים לאלצהיימר

מצטרפת לדעתה של פנטזי 1. למחלת אלצהיימר יש שלבים שונים התופעות המתוארות אינן מופיעות אצל כל החולים. חולה שהיה שקט באופיו יהיה שקט גם בעת המחלה.חולה שהיה מוחצן , אקטיבי , דינאמי יהיה חסר מנוחה ,משוטט , אגרסיבי. החולה מאבד צלם אנוש ועלינו המטפלים להתמודד עם סבלו של החולה, לתת לו את התרופות והטיפול החם. זהבה שחם

namo1

New member
אלצהיימר אין סוגים

כל מחלה יש לה סימפטומים מסוימים אך הגורם הגנטי +נפשי של האדם מהווים את החלק הארי בתופעות אם זה אי שקט עקב מועקות קשות מהעבר (שואה) ברור שכאשר הכל מתבלבל והאירועים שהאדם סגר בנפשו יוצאים החוצה ושולטים בו במקרה כזה צריך יעוץ של פסיכוגראטריה שמתמחה בשואה יש כאלה.

מליה1

New member
help

שלום. אני עוקבת אחרי ההתכתבות כבר הרבה זמן ולא מצאתי כח נפשי להצטרף. הפעם את פשוט מתארת את אבא שלי והחלטתי שרק לשבת ולבכות כבר לא מתאים. אני חסרת אונים ואני לא מרגישה שמישהו באמת עוזר. אמא שלי כבר שבורה לחלוטין. לא מצאנו עדיין טיפול תרופתי שעוזר ואנחנו מותשים. כרגע עומד על הפרק להביא עובדת זרה אבל, האם זה יפתור משהו? הנה, אמא שלי שוב מתקשרת בוכה ואני צריכה לנסוע לשם. אשמח ביותר על כל ייעוץ.

../images/Emo24.gifמליה 1 שלום לך

את כותבת בקיצור ובאי בהירות, מה אבא של סובל מה יש לו בדיוק שנוכל לעזור לך במשהו. יש תרופות נגד דיכאון, יש תרופות נגד שיגעון, יש תרופות להאטת קצב המחלה,הבכי לא יעזור ,צריך כח וגבורה ואומץ לעמוד בסבל הקשה, וזה קשה זה האתגר קל לדבר קשה לעשות אכן לאט לאט את צריכה להרגיע את אמא לחבק אותה ללטף גם את אבא ולשאול ולהתייעץ עם הרופאים: פסיכייטרים או נוירולוגים. בשורות טובות

מליה1

New member
תודה ariela המקורי

כתבתי בתגובה לנילי 41 מתאריך 14.4.07. אבא בשלב שהוא מאד מבולבל וחסר מנוחה, בעיקר לקראת השינה בערב. אנחנו ראינו פסיכוגריאטר ואנחנו מנסים להתאים איזו תרופה שתרגיע אותו מעט. היום החלפנו תרופה ומחכים לראות איך היא תפעל. כרגע אנחנו גם מנסים למצוא עובדת זרה ומציאים לנו עובדות ממולדביה. מתלבטים, פוחדים ובודקים גם פיליפיניות "ותיקות" בארץ, בעקר לאחר שקראתי כאן בפורום תגובות וחוות דעת על המולדביות. היום אנחנו במצב רוח טוב יותר. שוב תודה

למעלה