בוקר טוב פורום - שבת

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - שבת

לילה לא רגוע במיוחד עבר על כוחותינו. י. הלך לישון ב-8 בערב. התעורר לראשונה בחצות, ירד לשירותים, קיבל כדור שינה, חזר לישון. התעורר שנית ב-1:30 ירד לשירותים, חזר לישון, התעורר שוב ב3:30, ירד לשירותים וחזר לישון וכך כל שעתיים עד 7 בבוקר. אני לא יכולתי להירדם בכלל עד 2 בלילה למרות שנרדמתי ליד הטלוויזיה ופיספסתי את הסוף של הפצצה האיראנית של 'ארץ נהדרת'. ככה שהיה לילה די מטורטר. עכשיו י. יושב בסלון בכורסתו, מנמנם מול 'פרייזר' בטלוויזיה. עדיין לא התארגנו לקראת הבוקר. י. צריך עוד להתרחץ ולהתלבש ונאכל ארוחת בוקר מאוחרת. מקווה שהוא לא יהיה מטושטש במשך היום. אתמול סיימנו את ימי ששי של חודש אפריל במרכז היום, שהוחזרו לנו תמורת חופשת הפסח. זה היה דווקא סידור די מוצלח. נצטרך לחזור עכשיו למתכונת הרגילה של 5 ימי מרכז יום בשבוע וסוף שבוע ארוך בבית. חבל. מאחלת לכל החולים והמטפלים ובני המשפחה היקרים שבת שלום ויום עגול. בוקר טוב ישראל!

miromiro

New member
בוקר-טוב גם לך.

אמנם כבר צהריים, אבל גם אני נרדמתי מול הפצצה האירנית וכפיצוי התעוררתי לקול הופעת ג'אז של בילי-קובהאם מפסטיבל הג'אז באילת. פיצוי הולם. שאלה לגבי כדור השינה. האיזה כדור מדובר ןמה טווח השפעתו? תודה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי מירומירו

עלי להקדים ולומר לך שכל מה שנאמר בקשר לתרופות נכון רק למקרה האינדיבודואלי המסוים. כל החלטה לגבי מתן תרופות, כולל ובעיקר תרופות שינה או הרגעה, חייבת להילקח על ידי הרופא המטפל. עכשיו לענייננו. בעלי מקבל כדור שינה בשם בונדורמין שהוא כדור שינה רגיל ונפוץ. הוא מקבל אותו כאשר הוא מתעורר בלילה, בדרך כלל לאחר חצות. אצלנו מקסימום טווח הפעולה של הכדור הזה לגבי י. הוא 3 שעות +-. בלילות טרופים במיוחד, בסופי שבוע בעיקר, כשאינו הולך למחרת בבוקר למרכז יום, ובלית ברירה, אני אפילו נותנת כדור שני לאחר שעתיים שלוש... (הכל בידיעת הרופא המטפל ובהמלצתו). חוזרת ומדגישה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. יתכן מצב שתרופה מסוימת אינה מתאימה לחולה מסוים. יש לקחת בחשבון תרופות אחרות שהחולה מקבל לגבי מחלות נוספות שאולי יש לו, מצב בריאותו הכללי וכו'. בכל אופן, אם תרופה מסוימת אינה מועילה, יש אפשרות לנסות תרופה אחרת, שוב בהוראות רופא בלבד. הכל כאן זה ניסוי וטעייה. מה שטוב לאחד, יכול לא להתאים לשני... בכל אופן, חייבים לטפל בתופעות של אי שקט, הפרעות שינה, וכו' בתרופות מתאימות. החולה חייב להיות מאוזן ורגוע. על הרופא להגיע לידי איזון ע"י תרופות מתאימות. מאחלת לכם הצלחה, זה לא קל, זה יכול לקחת קצת זמן, אבל זה מחויב המציאות אם מחזיקים את החולה בבית. המשך יום עגול.

miromiro

New member
כן , זה ברור

זאת היתה בעיקר סקרנות ורצון להכיר אופציות נוספות. במקרה שלי (לא מדובר בבן משפחה אלא על משפחה בה אני מנסה לתמוך) הרופא הציע תרופה להרגעה כללית ולא רק לשינה. מדובר בקלונקס שגם ידועה כבר במחוזותינו

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בהמשך לאמור לעיל

אנחנו משתמשים בכדור שינה בנוסף על תרופת הרגעה,ריספרדל, באישור הרופא המטפל ובהמלצתו כמובן.

למעלה