דיבורים דיבורים...

../images/Emo20.gifדיבורים דיבורים...

שלום לכולם! אני חדשה פה,ממש נחמד הפורום הזה... השאלה שלי היא כזו: אני נשואה ברוך ה' כבר 3 שנים,לי ולבעלי קשה למצוא נושאי שיחה משותפים שאיך אומרים "יותר ברומו של עולם",בגלל זה יוצא לנו פחות לדבר ביננו,כי באמת אותי מעניין כל מיני עינייני בית,אופנה וכו' וכו',בין השאר גם פורומים...
את האיש מעניין יותר כלכלה,עסקים(גברים...). מה שאני מעוניינת לשאול אתכם-איך באמת מדברים?איך אפשר לנהל שיחות עמוקות?האם אפשר להמשיך גם בלי זה? עד עכשיו זה הפריע אבל לא קיצוני כמו עכשיו,כי אנחנו יחסית מסיימים שיחות מוקדם,אני דווקא מאלו שחולמת על שיחות עד השעות הקטנות של הלילה. האם אכן ככה כל הגברים? בקיצור,אשמח לעיצות.ואגב,קשה לנו למצוא עיניינים משותפים,זה לא הולך וגם לא מעניין את החצי השני...

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

או
? אני מנסה לחשוב... האם אתם נוהגים לשתף אחד את השני במה שעבר עליכם במהלך היום? גם טכנית וגם רגשית, כוונתי. משתפים בהתלבטויות ודילמות? או שאתם טיפוסים שמעדיפים לקבל החלטות לבד? ואיך בעצם מתקבלות החלטות משפחתיות- אחד מכם מחליט לבד? מחליטים צ'יק צ'ק ללא דיונים מקדימים? ... אם תשתפי יותר - אולי נוכל להציע רעיונות...

אולי בשלב ראשון

תתחילו לדבר על הנושא הזה עצמו, זה הרי נושא מאוד משותף לשניכם, נראה לי ששיחות בנושא הזה יביאו אתם שיחות נוספות בנושאים נוספים.

אני לא בטוחה שזה כדאי...

אם רוצים לשדרג את הקשר הנפשי, לא בטוח שזה רעיון טוב לפתוח דווקא בשיחת ביקורת, על כך שאין להם על מה לדבר.... הייתי הולכת על כיוון של לנסות ולגלות עניין {אפילו מלאכותי בהתחלה} במה עבר עליו היום, עניינים בעבודה, לשתף אותו בדברים שלא היתה רגילה לשתף- מה עבר עליה, התלבטויות, כמה חשוב לה לשמוע את חוות דעתו על ענין X ו-Y וכדו'... וכמו שתמיד אומרים "מלאכותי נעשה טבעי" או במילים אחרות "אחרי המעשים נמשכים הלבבות"...

צודקת

אבל משום מה נראה לי שכשבני זוג אינם מוצאים שיחה משותפת, יתכן מאוד שהבעיה היא עמוקה יותר, לכן אם הם ידברו קודם כל במה קורה להם זה יוביל אותם הלאה.

אה, זה כן ../images/Emo13.gif

שיחה שבאה לא ממקום מקטר, אלא בכיוון של - חשוב לי לשדרג את הקשר שלנו, אני זקוקה לך יותר, מה לדעתך יכול לעזור לנו וכדו' יכולה להיות מאוד במקום.

אביטל60

New member
לא מחייב...

ששיחת ביקורת היא דווקא שיחה לא נחמדה אפשר ליצור אוירה נחמדה ולומר לו כמה כיף לך וחשוב לך לדבר איתו וכמה זה חסר לך, אולי הוא בכלל לא מודע לזה שזה חסר לך... אני נשואה שנתיים כמעט ובהתחלה היה לבעלי קצת קשה לשבת ולדבר שעות על דברים שאולי היו מעבר לתחומי העניין שלו אבל דיברנו על זה בצורה הכי יפה והוא הבין שזה חשוב לזוגיות ואני יכולה להגיד לך שזה הכי כיף גם לו ניום לשבת ולדבר איתי שעות... ואל תוותרי על זה כי תקשורת ו"דיבורים דיבורים" כמו שכתבת זה מאוד חשוב לקשר!

התכוונת אולי להגיב ל"מתולתלת" שפתחה את הנושא?

כי הגבת אליי, ואני לגמרי מסכימה איתך. אנחנו מקדישים שעות אינספור לשיחות מתחילת דרכנו {נדמה לי שאורנג' עשו את הקופה בזכותנו
} ועד עתה.

בתור אחד שלא מבין בזוגיות...

אציע לך דוקא כן לנסות לדבר ולזרום איתו על עסקיו.. ומשם לזרום גם לעניינים שלך. גבר צריך להרגיש בעה``ב באיזושהי רמה, והייתי ממליץ לך לפרגן לו את זה,

Shira Esther

New member
טעות.

אולי מצד הזוגיות כדאי קודם לתת ל'צד השני' לדבר- אבל כך אמור להיות הייעוץ לגבי האישה. מה שאמרת לא מפתיע אותי, אם נתחשב בכתובת המצורפת

candy77091

New member
אצלינו המצב הפוך משלך לחלוטין..אנסה לעזור..

אנחנו אלי מדברים יותר מדיי על הכל.עם מי דיברתי מה עשיתי מתי אכלתי,מה תכננתי לעשות ולא הצליח וכו'.. ללמוד הלכות ביחד ניסיתם?זה ברומו של עולם ולפעמים לימוד של הלכות יומיומיות יגרום לכם לזרום לשיחות יותר עמוקות.זה גם מחזק את הקשר,כשמסבירים אחד לשני ומנסים להבין יחד. לצאת לטיול ביחד ניסיתם?אנחנו עושים את זה על בסיס קבוע,כך שאנחנו לא עומדים ושותקים לנו כמו מומיות ואז תמיד מוצאים על מה לדבר,האויר פותח את המוח ,המצב רוח וגם את הדיבור.. להמשיך בלי זה אפשר,השאלה אם טוב לך ולו עם זה. גברים הם בד"כ הם יותר סגור מנשים והדבר הזה הוא טבעי להם,זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון. מה הכוונה "ברמומו של עולם" על מה היית רוצה לדבר איתו?

מתולתלת,

זה טבעי שיש דברים שמעניינים אותך ויש דברים שמעניינים אותו. גם בגלל שאת גבר והוא אשה, וגם בגלל שאת זו את והוא זה הוא. אבל אם תסבירי לו שזה חשוב לך, עצם השיחה, ותשתפי אותו במה שעבר עליך במשך היום ותבקשי ממנו שיספר לך על מה שהוא עבר במהלך היום, זה בטח יתן. בהתחלה אולי תרגישי את זה כמשהו לא רציני ולא עמוק, אבל אם תתמידו - זה בטח יסייע (ואני אומר את זה גם לעצמי.. )

למעלה