דיון

TauraMan

New member
../images/Emo20.gifדיון../images/Emo20.gif

רוכבי הקפיצות- הסוס שלכם סירב על מכשול שאתם יודעים שביכולתו לקפוץ, מה תעשו? הסוס הפיל, האם אתם מתעמקים למה זה קרה ואיך לשנות? רוכבי הדרסאז- הסוס שלכם כבד הרבה יותר על ממושכה אחת, הוא לא גמיש כאשר אתם עובדים עליה,לא מגיב טוב לעזרים. מה תעשו כדי שהוא יעבוד טוב גם על המושכה הזאת? רוכבי הווסטרן- הסוס שלכם מפחד מאותו מקום במנז כל הזמן, בתחילת כל רכיבה הוא מתפרע ליד המקום המסוים הזה, אחרי כמה פעמים הוא נרגע אבל זה ככה כל רכיבה, איך תפתרו את זה? גם אם אתם לא משתייכים לקבוצה שכתבתי אותה למעלה אתם יכולים לענות.. הקבוצות זה רק כדי שלא יהיו מקופחים..

אז ככה..............

אם הסוסה שלי מסרבת זה תמיד ביגללי! זאת אומרת שכנראה אי מפחדת או לא רוצה ליקפוץ או שלא הבאתי אותה כמו שצריך!אני נושמת עמוק! ונכנסת שוב המדריך שלי עומד לידי ומתקן ואני מנסה ליישם כמה שאני מסוגלת! אבל הכי חשוב לא להתעצבן ולנשום עמוק (אני מנסה לזכור את זה אבל לא תמיד מצליחה!) אם הסוסה שלי מפילה אני ממש מנסה להבין למה כדי לתקן! ואני יותר מידי מתרכזת בלא להפילך והמדריך שלי לא אוהב את זה!......... ובצדק אבל זה ממש מפריע לי שהסוסה מפילה (כשהיא מפילה!) אם הסוס שאני רוכבת עליו מפחד ממקום כלשהוא או ממשהו אני ינסה להרגיל אותו בכך שאני יעמוד איתו באותו מקום כמה דקות ואליטף וארגיע אותו אגיד לו וואווו........ ששש......... ואם הוא מפחד ממשהו מסויים\כמו אזארו מהספרי של הריסוסס אני מראה לו את זה בשלבים! מנסה להרגיל אותו לזה אבל בעדינות שיבין דשזה כלום!...

TauraMan

New member
איך אזארו השתגע מהספריי בתחרות..../images/Emo20.gif

ואני גם אענה.. שהסוס מסרב לי זה כמעט תמיד בגללי, אני אחשוב מה עשיתי קודם ואתקן בקיצוניות, למשל באתי ממש לאט, אני אבוא פעם הבאה ממש מהר ואם גם זה לא הולך אז אני אחפש את האמצע בין שניהם ואכנס. לעומת זאת בתחרויות אני אחזור לטרוט, אסדר את הסוס בטרוט אעבור בשקט לקנטר, ואעבוד עם הסוס עד לשניה האחרונה כדי שהוא יהיה עסוק בעבודה ולא יחשוב על לסרב. בנוגע להפלות... לרוב זה בגלל שאני זורקת את הסוס, ברגע שאני נשארת עם הסוס כמו שצריך הכל טוב. גם אם אני לא מפילה ברגע שנחתי ממכשול לא טוב אני ישר צועקת למדריך שלי למשל- "רחוק מדי", "עמוק מדי" ,"זרקתי אותו" "נשכבתי עליו" וכו'... כאילו צורחת את הטעות שלי, וזה די חשוב כי אחר כך אני חושבת על מה שעשיתי לא טוב ואני מתקנת.

הוא באמת ממש משתגע מזה!

אפילו כשלא מרססים עליו אלא בתא האחרון (כי הו בראשון!) והוא שומע את זה אז הוא מתחיל להילחץ ורא! ועוד שניה לחטוף התקף לב! ניסיתי פעם להרגיל אותו לקחתי אותו בהתחלה העמדתי את המתקן ריסוס לידו שיסתכל כמה שהוא רוצה ושיביםן שזה לא עושה כלום! אחר כך הרמתי אותו והתחלתי להסתובב עם זה סביבות אחר כך עמדתי מולו החקתי את זה ועשיתי צצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצ כמו שזה עושה כשמרססים אבל לא באמת ריססתי! והוא התחרפן בהתחלה ואז הוא נרגע מאוד! ואז לאט לאט התחלתי לגעת בו עם זהב ולעשות צצצצצ והוא היה בסדר הוא התגבר........ ואז כשפתחתי את זה הוא השתולל ולאט לאט נרגע עשיתי את זה ממש בעדינות וכל פעם שהוא היה ממש טוב אז הפסקתי ונתתי לו ליטוף..... בסוף הצלחתי לרסס ממש טיפה אבל לא ברגליים! יש ךלו משהו מהרגליים! יכול להיות שמשהו קרה לו עם זה בעבר! או שהוא קיבל איזה זרם חשמלי ברגל (יש לזה רעש של זרם!) או שהיה לו פצע וריססו וזה כאב! או משהו בסיגנון כי אם הוא רואה את זה מתקרב לו לרגל הוא משתולל!

zohark

New member
תשובות

כשנרט מסרבת אני ישר חושב מה הסיבה. אם אני לא יודע למה אז אין טעם לבוא עוד פעם כי זה רק לקוות שאני לא יעשה את הטעות. בדר"כ על מכשולים גדולים צריך לסדר לה את הצעד ממש טוב כי אם זה מקרוב מידי היא מרגישה שהיא לא יכולה לקפוץ ומסרבת. בהתחלה זה היה קשה כי אצלה יש טעויות קטנות שממש מפריעות לה ולא כמו אצל הסוסים הקודמים שהיו לי. אבל עכשיו אני כבר מכיר אותה ממש טוב ויודע ישר את הטעות..בדר"כ.אני לא מנסה את הקיצוניות השנייה, אני מנסה להתקרב כמה שיותר לרכיבה מאוזנת. באימונים אני לא מתבאס מהפלות...רק אם זה התרסקות על המכשול או טעות שלי שגרמה לה להפיל ואז אני חושב איך לתקן. אמממממ דבר ראשון אני משתדל לא להגיע למצב שהסוס לא שווה בין שני הצדדים.אני משתדל לעבוד מהרגל ליד, לשמור יד חיצונית ורגל פנימית. לשמור עם רגל ויד חיצונית את הסוס ישר. קיצר זה כל הרכיבה הישיבה והכל זה לא עניין של ללחוץ כל הזמן באותה מידה.....זה רגש, כמו כל הרכיבה. ממשיכים לעבוד כרגיל וככה הסוס עובד יותר ישר וקבוע בין הצדדים. כשהסוס מפחד ממקום מסויים במנז' או אפילו בטיול, כיפוף חיצוני למקום יכול מאוד לעזור, גם הסוס לא רואה את המקום אבל בעיקר המבנה שלו בנוי ככה שכאשר הכיפוף הוא לצד אחד, הדבר הראשון והטבעי ביותר שהגוף של הסוס יעשה זה להעביר את המשקל לצד השני.

dearanita

New member
תשובותי...

דבר ראשון שני צדדיו של הסוס לעולם לא יוכלו להיות שווים, בדומה גם לבני אדם תמיד יש צד אחד יותר חזק והשני חלש יותר. אך אחת המטרות העיקריות בדרסז' היא להגיע למצ בו ההבדל בין צדדיו של הסוס הוא מזערי ביותר. קיימים תרגילים רבים להגמשת הסוס מהקרקע וברכיבה אם תהיה בקשה כזו אני אפרט על אלה הידועים לי...

GrEeNwOmAn

New member
תשובות...../images/Emo95.gif

קפיצות- אני ייגש שוב למכשול, אם קצת יותר תמיכה, ואני ישפר את שגיאותיי. סוס הפיל, ככה החיים, סוס זה לא מכונה, אז הוא הפיל, ביג דיל, אני יראה אם זה באשמתי (רוב הסיכויים שכן) ואני יתקן. דראסז'- אני ינסה לעבוד איתו בלונג' על הצד שהוא כבד בו, וכך אחרי זה ברכיבה. ווסטרן- דורוני, זה לא קורה רק בווסטרן. נגיד יש לי סוס בחווה בוטן אח חורג של אלמוגי עם בטי השולטת, אז הוא פוחד מחלק של גדר אחת במנאז'. אז אני באה לכיוון של הגדר הזו בהליכה, ועוצרת ממש קרוב אליה. ומלטפת אותו כמובן.

תשובות שלי....

קודם כל.. רוב הסירובים הם אשמתו של הרוכב... אם הסוס מסרב בגלל שהוא מפחד אז אני מלטפת אותו.. או שאני מביאה אותו למכשול ונותנת לו להריח אותו.. זה באימונים.. אם סוס מסרב לי ואני רואה שזה סתם סירוב אני נותנת לו שוט כדי שהוא יקבל עונש.. ויבין שזה אסור... ולעבור לטרוט ושוב לקאנטר זה בעצם צ'ופר על זה שהוא סירב... והוא עלול לסרב שוב כי הוא יראה שלא עושים לו כלום על זה.. אם הסוס מפיל אני בדר"כ מגיע שוב למכשול.. ואני אחרי המכשול נותנת לו "עונש" על זה.. אני נותנת לחיצה קטנה עם הדורבנות.. ובפעם הבאה שהוא בא למכשול ההוא קופץ 10-20 ס"מ מעליו.. כי הוא נזהר.. וככה הסוס לומד להיות זהיר... בקשר לגישות.. צריכים לעשות הרבה כיפופים ופניות לצד שיותר קשה לו.. ויותר לעבוד על הצד הזה... אם הסוס מפחד ממקום מסויים צריכים לקחת אותו למקום הזה ולשחרר מושכות שירגע ושיראה שזה לא מפחיד.. ולתת לו את הזמן...

S H I L G I

New member
קיי אז..../images/Emo29.gif

בד"כ כשהסוס/ה שלי מסרב/ת זה בגללי, בגלל שלא נכנסתי נכון או בקצב לא נכון. בכל מקרה, אני אנסה לתקן את השגיאות, אם באתי מהר מדי אז אאט, אם באתי לאט מדי אז אהיה יותר אקטיבית, אם נכנסתי לא נכון אתכנן מחדש את הכניסה שלי.. או סוס/ה שלי מפיל/ה אני לא תמיד מתקמקת, אני עושה בערך מה שאני עושה בקטע שרשמתי למעלה..

למעלה