היום ב-
אנשים

../images/Emo20.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo108.gif

היום בשעה 18:00 יתארחו עו"ד איילת בן גור כהן ועו"ד אורי זמברג ויענו לשאלות הגולשים בנושא מעמד אישי ודיני משפחה בפורום פרק ב. שאלות ניתן לשרשר כבר עכשיו בשרשור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=387&msgid=78298878
דרוש לוגו פורום זיהוי שירים מזמין אתכם לעצב לוגו לפורום ולזכות בסינגלים ישראליים. לפרטים נוספים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=45978
תחרות צילום החתולים הגדולה של פורום חתולים נמצאת בשיאה
צילמתם את החתול שלכם בפוזה מגניבה או אומנותית במיוחד? השתתפו בתחרות של פורום חתולים בחסות פורינה פרו פלאן וחברת פייזלי (יבואנית צעצועי petstages) ותוכלו לזכות בפרסים שיעשו לחתול שלכם את השנה
לפרטים נוספים, הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=45737

האבק

New member
האם חומריו היא באמת התקפה על נרניה

מאמר חדש באתר 'חומריו האפלים' הרבה כבר נאמר ונכתב על כך שחומריו האפלים היא "אנטי-נרניה" ושפיליפ פולמן הוא "אנטי-ק.ס.לואיס" ב"חומריו האפלים" סימנים ברורים לכך, שסדרת נרניה לא היתה המטרה הראשונית של פולמן, מקרב עבודותיו של ק.ס. לואיס. במאמר יובאו סיכומים קצרים של "הטרילוגיה הבינכוכבית" מאת ק.ס. לואיס והשוואה מקורית בינה לבין טרילוגית חומריו האפלים. [למאמר] המאמר תורגם ע"י Anne of Green Gables מהפורום ולכן תודתי נתונה לה!

Fairywitch

New member
מגיבה לפני שקראתי-

אני לא חושבת שזו התקפה ממוקדת על נרניה (חחח... סיכול ממוקד), אטלא על הממסד הדתי לדורותיו ועל אמונה עיוורת. זה שלואיס היה דתי מציב אותו כחלק מהמטרה לחיצים, אבל אני לא חושבת שהוא המטרה היחידה או אפילו העיקרית.

האבק

New member
מציע שתקראי את המאמר

אני חושב שפולמן מבקר בספרים שלו הרבה דברים. החל מלואיס, הכנסיה הקתולית והדת - ועד להתנהגות החברה בעולם. אז ברור שהספרים הם לא סיכול ממוקד על נרניה, אבל המאמר מציג נקודת מבט חדשה ומשווה בין 'חומריו' לבין סדרה אחרת של לואיס.

אקס93

New member
רגע לא הבנתי...

לא הבנתי איף חומרין הם בעצם התקפה על נרניה כי בנרניה לא היה שום דבר שקרשור לדת עד כמה שידוע לי

yael ziv

New member
בנרניה לא היה שום דבר שקשור לדת??

נרניה היא הטפה דתית בכבודה ובעצמה

אקס93

New member
מה היה שם שקשור בדת?

קראתי את הרוב ולא היה שם שום דבר שקשור לדת

Fairywitch

New member
לא באופן ישיר, אבל תחשוב על מסרים

ומטאפורות. למשל, הקרבה עצמית כדי לכפר על חטאיו של ילד, הטובים לגן עדן, וכו' וכו'.

Fairywitch

New member
היום אני "חכמה גדולה"../images/Emo163.gif אבל

אחרי שקראתי רק את "האריה וכו'"- ממש לא הבנתי מה הסמלים הנוצריים בסיפור

האבק

New member
בפעם הראשונה שקראת?

אני חושב שכשקוראים את זה בגיל קטן באמת לא שמים לב לזה, ובגלל זה ילדים קטנים ממש אוהבים את הסדרה. כשגדלים וקוראים את זה שוב, שמים לב בהחלט. לאיתי - אם את רוצה לראות דוגמאות, אתה מוזמן לקרוא את המאמר "הצד האפל של נרניה" שכתב פיליפ פולמן. המאמר מתורגם ונמצא במאמרים פה בפורום ובחלק המאמרים שבאתר
תהנה.

Fairywitch

New member
בהחלט. גדלתי על הסדרה של ה-BBC,

ומשם בטח שלא יכולתי להגיע להבנות האלה... את הספר קראתי לראשונה רק לפני כשנתיים, ועדיין לא קישרתי. הספר הזה ספציפית הוא פחות חנוק-מנצרות-ודוחף-מסרים-לגרון-בכפית מ"הקרב האחרון", למשל.

למעלה