היי כולם

• פותח הנושא G@T
  • פורסם בתאריך

G@T

New member
../images/Emo20.gif היי כולם../images/Emo20.gif

היי כולם, אני חדשה בפורום. אני מתחילה בעניין גרפיקה ממוחשבת, ורציתי לדעת איך אתם עושים את כל העצמים התלת מימדיים האלה? זה בעזרת תוכנה? פלאג? אני מתעניית מנושא כבר די הרבה זמן... תודה רבה רבה לכל מי שעוזר! גת

HP900PTW

New member
הכל בעזרת תוכנות.. ברור..

תראי פה למטה כתובות התוכנת איפהשהו

G@T

New member
כן, אבל... ../images/Emo27.gif

התוכנות שם לא משהו משהו. יש תוכנה שולטת? היא עולה כסף? מה התוכנה הכי טובה למתחילים? צריך ללמוד ליצור ב-3D? זה באמת חשוב...תודה רבה רבה.... למי שיעזור. גת

G@T

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif ו....

איפה אני משיגה? צריך לקנות אותה? תודה, גת

FreeFeeling

New member
spazz3d.com

אני לא מקיר את התוכנה ולכן לא יודע עם מה שמצאתי זותי באמת התוכנה שאתם מדברים הילה (מקווה שכן) :) אם לא חבל. נכון לרגע זה לא בדקתי אותה ולכן אין לי מה להוסיף הילה. בהצלחה. FreeFeeling

G@T

New member
תודה! אוקיי, מצאתי משהו...

תוכנה בשם poser , מכירים? עכשיו זה דמו, הורדתי אותה והמסמך החדש שנפתח זה כבר דמות, של בנאדם, ואפשר רק לשנות את הדמות. איך אני מתחילה דמות אחרת משלי? ת-ו-ד-ה ר-ב-ה מראש
גת

FreeFeeling

New member
תגובה....

סליחה על השגיעות כתיב. ! היי גת תלת-מימד זה לא דבר כול כך פשוט !!! וכאת בקשר לשאלה: אני מקיר את התוכנה באופן בסיסי + ואני לא חושב שישי אופציה לבניה של מודל חופשי. אלה רק שימוש במאגר העצמי של מודלים הקיימים בתוכנה. יש אפשרות לשנות את הטקסטורה ולעבת את המודל לפי הרצון. ובכלל לדעתי תוכנה נחמדה. בעבר התנסית ועבדתי בשיתה הזו אבל בגלל שלמדתי זות לבד זה לכך כול כך הרבה זמןןןןן ולכן רצוי לבדוק אם יש מקום ללימוד את זה כמו שצריך. וגם צריך מחשב חזק. אולי בעתיד אני אשוב לזה ! אבל כאת ממש לא... אני עזבתי את התלת-מימד לטובת ה-2D שהרבה יותר מהנה לטעמי האישי. *מאוד רצוי ואף צריך לדעת לצייר הדו מימד הרבה יותר זריז ביחס לתלת-מימד המגושם. בנאדם זה מודל מאוד מאוד מורכב וגם למקצוענים יש בעיות איתו ולכן אולי עדיף להתחיל מימשהוא יותר פשוט ? חבל לצאת מתוסכל מזה ! בהצלחה. FreeFeeling נ.ב הינה אחד מהעבודות הישנות שעשיתי בשיטה של התלת-מימד.

Nebelis

New member
תגובה בונה...

היי. תראי, היום בשוק העולמי יש הרבה תוכנות של תלת מימד...יש כאלה ליעדים ספציפיים ויש כאלה ליעדים יותר מורחבים. התוכנות העיקריות שעובדים איתם בארץ שהם תוכנות להכל(גם בנייה של גוף וגם אנימציה של הגוף) הם 3dmax,Maya ו כעת נכנס גם תוכנת lightwave לאט לאט. תוכנת poser היא תוכנה ספציפית לשיונוי אובייקטים קיימים ואנימציה שלהם עפ הגדרות מוכנות מראש. מאותו בית יוצר יש תוכנה בשם Bryce שהיא תוכנה לבניית עולמות ורקעים(שמיים פלנטות וכו´) כל תוכנה בעצם מתמחה בסוג של "בנייה" של מודל בצורות שונות. אפשר לומר ויכול להיות שלא יסכימו איתי ש Lightwave היא התוכנה הכי קלה למידול פוליגוני בעוד ש Maya היא תוכנה קלה למידול ב Nurbs ו Splines. אני יודע שההגדרות האלו לא אומרות לך הרבה כרגע אבל בעתיד תתקלי בהם בטוח. 3dmax משלבת הרבה טכניקות של מידול. יש ויכוח אינסופי(ולדעתי מוטעה) של איזה תוכנה הכי טובה. יש תוכנות נוחות ופחות נוחות בתחומים שונים. אם את רוצה ישר לקפוץ למים עמוקים מומלץ לקנות ספר בשם inside lightwave 6 ולהשיג את התוכנה Lightwave. בספר הזה תלמדי פחות או יותר מההתחלה איך לבנות ראש של אישה לדוגמא. יש הרבה מאד tutorials באינטרנט באתרים כמו Flay.com ואחרים שהם בעצם מסמכי טקסט עם תמונות שעברים שלב שלב על תהליך בנייה או אנימציה של גוף מסוים(בית,מכונית,בנאדם,כף יד וכד´) בנוסף לכל זה יש קורסים בבתי ספר מקצועיים למחשבים הכוללים בתוכם קורסי אנימציה ותלת מימד.רק תדעי שבשוק הישראלי היום מדברים פחות על תוכנות כמו ALias Wavefront ואחרים ושוב שני הגדולים בארץ הם 3dmax ן Maya. אשמח לענות על עוד שאלות ספציפיות. :)

G@T

New member
../images/Emo51.gif רבה רבה !! לכל מי שענה...>

היי שוב כולם, תודה רבה על הסברים המפרטים והסבלנות! הבנתי בערך את העיקרון של התוכנות, הרמות, והלימוד. עכשיו נותרה בפי רק שאלה אחת: התוכנות עולות כסף? אם כן איך אפשר לקנות? אני באמת קצת (הרבה?) לא מבינה בנושא...עד עכשיו עבדתי עם 2D ועכשיו ראיתי את הדברים המדהימים שעושים פה וזה עושה חשק לעבוד עם 3D. תודה ! גת

galrt

New member
aw power animator

power animator is what he prolly means.. though maybe not. PA did use to cost 70,000 $usd ..so.. anyway , i wouldnt suggest starting with lightwave. as nice as it is. the most user friendly (easy to use) are 3dsmax and maya. and if i were u , and thinking about getting into this seriously. i would go on maya. lightwave isnt getting far in the industry, it is being used yes. but hardly worked on. the company is very small and low budgeted. max is a good choice also , but maya is a better choice because it is used in higher quality studios because it is the better animator tool.

rubaja

New member
הינה מתחיל הוויכוח.....

הבעיה שכל מי שמשתמש בתוכנה לא יכול להחמיא לתוכנות אחרות!! אני איש LIGHTWAVE ומעריך אין סופי של התוכנה. אני לא אכנס לשום וויכוח אבל סתם שהבחור שמעלי ידע שעם LIGHTWAVE עשו כמה סרטי קולנוע מפורסמים ועושים דברים מדהימים. זה שכאן בארץ הלא כל כך מפותחת שמעו רק על MAYA ו - MAX זה כבר משהו אחר. מאיה ומקס מעולות בדברים שלהם. ואני יודע שאף אחד לא אוהב להתווכח על תוכנות אז כשאנחנו מדברים בוא נגיד את הדברים הטובים - ככה אני חושב כי מה לעשות - לכל אחד יש "גאוות יחידה"
אבל מה שבטוח - מאיה ומקס הם תוכנות מאוד מסובכות - בעיקר מאיה (לא אמרתי רעות!!!) LIGHTWAVE יחסית קלה וברורה. ושורה תחתונה - בתעשיה כיום - לא בארץ - חברות משתמשות בכמה תוכנות ביחד אם למדל ב LIGHTWAVE ולעשות את האנמצייה במאיה - ככה זה - שיתוף פעולה והכרה בוגרת במגבלות של התוכנה שלך

galrt

New member
you didnt understand

i never said any app is best. i can tell u what i think of each if u want , i said it would be WISER to master maya than anything else because it has the best future in the industry(and i dont mean just israel, israel is nothing in the big idustry) maya is simply the best animator tool. and because animation is the most important part of the process they use it mostly in the feature film/broadcasting studios(good ones). YES some use max some use lw , all good. but the ones who can afford renderman as a renderer or mental ray in that matter. mostly use maya as the animator(modeller) XSI is also used but barely. so if you want to work in the industry , in the best studios u can get to. it would be best to master maya .. even though u can be a max/lw expert and when u get hired they teach u their tools.

G@T

New member
באמת תודה רבה לכל מי שענה....

תודה על הסבלנות והעזרה! בסופו של דבר הבנתי את הרעיון ואני מקווה להצליח כמו אנשים פה. אני בטוחה שכל מי שנכנס לפורום שואל אותכם "אם איזה תוכנה אתם עושים את זה??" וזה חוזר על עצמו שוב ושוב.... אז אני מצטערת עם נדנדתי.
טוב זהו, שוב
גת

למעלה