המלצות למקומות כשרים באיטליה

למוןדבש

New member
../images/Emo20.gifהמלצות למקומות כשרים באיטליה../images/Emo20.gif

משהוא היה באזור רומא-אומבריה-טוסקנה ויש לו המלצות על מקומות כשרים? אני אשמח

כרישונת

New member
הנה שאלה שאני יכולה לענות עליה../images/Emo13.gif

ברומא יש כמה מקומות שאני מכירה ( יכול להיות שיש עוד.. אבל אין לי מושג!) ברובע היהודי "הגטו" כמו שקוראים לו, זה ממש באיזור של בית הכנסת הגדול קונדיטוריה Il Boccione , ואל תוותרי שם על ה"פיצה רומנה" זו עוגת הדגל שלהם, מין בצק דחוס מועשר בצימוקים, שקדים וחתיכות אתרוג מסוכר. מעדן. פיתה "ציפיניציה", ממש באיזור. שימי לב לתעודת הכשרות כי לאחרונה שמעתי שהסירו להם אותה! פיצה ללא גבינה ( יש דבר כזה
) דקיקה וקריספית, עם תוספות מעולות. יטבתה- מסעדה חלבית הטברנה- ממש בכניסה לגטו. יקר מאוד, לידיעתך. אם את שם- לא לוותר על ה"קרצ'ופי א-לה ג'ודיאה"= ארטישוק בנוסח יהודי. וחוץ מזה- יש בגטו עוד כמה חנויות שמוכרות פרודוקטים כשרים, גבינות וכאלה. ואפילו במבה אם חשקה נפשך בכך
עדיין ברומא, באיזור "פיאצה בולוניה" (אפשר להגיע לשם במטרו): בvia livorno שזה ממש ביציאה מהמטרו- אוריינטל פוד, שזו מסעדה/סטקייה נחמדה מאוד. הבעלים מדברים עברית והאוכל סביר- טעים. הם יכוונו אותך למסעדה השניה שלהם ( אפשר ללכת משם ברגל)- שנקראת "עדן" ( או גן עדן, אני לא בטוחה)- וזו מסעדה קצת יותר "מגונדרת" עם אוכל איטלקי(בשרי), ולא סטייק ושווארמה כמו בראשונה. וכמובן יש שם קונדיטוריה וסופרמרקט. את יכולה להתעדכן במסעדות. בטוסקנה: ליבורנו ( ליד פיזה)- "ד"ר קבאב" של גבריאל מאיסטו היקר - יש שווארמה ויש אוכל מזרחי טעים להפליא ( כמו אורז עם צנוברים, מפרום וכאלה דברים) פירנצה- "רות" , צמודה לבית הכנסת שם. יש שם ברחוב סמוך את בית חב"ד, ושם אפשר להזמין אוכל כשר לשבת. ובאותו רחוב ממש, מרחק פסיעה מבית הכנסת יש את ה"כושר מרקט" של שרה. פרודוקטים כשרים, שרה מדברת עברית ואשה מקסימה. עד כאן מה שאני מכירה באיזור שציינת. ( גרתי באיטליה מס' שנים) העיקר שתיהני ויהיה לך כייף.. הייתי מוכנה להתחלף איתך בשניה.

יפית מן

New member
היום יום הקשיש מה קרה השפיע אליכם?

היום הפורם לא כתמול שלשום אין התלהבות אתם עדין לא התעוררתם מה הכנתם היום לארוחת הצהרים?איפא ניקי איפה יוכי איפה מאויושי איפה גולדה כמו עורו שיר דברו יוכי..השמיעי קול קו קו ריקו תרנגול ניקי מה לא שומעים ממך אנא שובי אלינו את חסרה לנו אני מתגעגעת אליכם ולגלריות הנהדרות שלכן ומה קורה לפלפל?עדין לא התפנה לשוב אלינו עד מתי נחכה לו שיבוא..כלה נפשינו בלי רב חובל?

יפית מן

New member
היי כרישונת חמודונת ברוכה הבאה

היי כרישונת מתוקונת,הי מרי החמודה ברוכות הנכנסות לפורם משפחת האוכל הכשר משפחה לתפארת ,מפרגנת ידידותית נותנת הרגשה של בית והאוכל גם הוא אוכל של בית ואחרי שמראים לנו את הכל גם במצגת אז מה שנשאר זה רק להפשיל שרוולים ולעבודה וזה נותן חשק לגוון ולהתנסות במאכליהם של אחרים וכן של כל סוגי העדות באהבה ובמסירות פירגון כזה לא ראיתי בשום פורם ישר כח לכולם ולכל אחד לחוד לא כותבת שמות שמא אחסיר משהיא כי כולם נהדרות .תבורכו בידי שמים אמן

יפית מן

New member
אוי אוי את אילנית שכחתי בואי מאמי גולדה..

רוצים אוכל סיני מוקפץ!ארגול..כל המאכלים הטעימים שנכנסו למטבח שלנו! רעיונות ..אולי יש לכם מרשמים לעוגות דיאטתיות?ארוחות דיאטתיות יתקבלו בהנאה ובברכה כל טוב בטוב הנראה והנגלה

יפית מן

New member
יוכילה לא מנסה אפילו לעלות למשקל

פוחדת מלעלות ,אחרי חינגה שכזאת בבית המלון שכולם ממלאים צלחות גדושות וחצי משאירים צריך אומץ לעלות על המשקל,פחדדד יוכי -לה יש לי תת פעילות של בלוטת התריס וזה ציק צק לעלות למי שסובל מזה אבל אני מתופלת ב-אלקטרוקסיין-100 מיליגרם אבל בכל זאת מאוד קשה לרדת במשקל ולעלות אחד שתים כך שאני במרוץ כל הזמן שלא לעלות יותר יש לי מספיק כל יום אני צועדת עם חברה רק כדי להמריץ את חילוף החומרים בגוף...בי לילדים לארוכת הצהרים להשתמע

למעלה