הסיטואציה היומית-יום ב'

../images/Emo20.gif הסיטואציה היומית-יום ב' ../images/Emo20.gif

אגב, בכל יום אני משרשרת את הסיטואציה והתגובות לשרשור אחד שבועי שיפתח. הסיטואציה היומית היא: ילד ניגש אליכם ומבקש כמה שקלים כדי להביא הבייתה. האם אתם תורמים כסף במצב כזה? האם מסרבים במחשבה שאולי זה ילד שמנסה להגדיל את ההכנסה שלו ומתחפש לילד נזקק
איזה עוד אופציות עומדות בפניכם

i c u 2

New member
יום ב' עבר אבל עונה ...

לא, חד משמעית לא. אין לך כסף? לך תאסוף בקבוקים בפחי זבל, לך תנגב שמשות של רכבים בצמתים, לך תעשה משלוחים במכולת וכו'. אם היית מספיק טמבל בשביל לברוח מהבצפר / להבריז וכו', עכשיו תהיה טמבל ותארגן לעצמך עבודה.

DDN

New member
להביא הבייתה או להגיע הבייתה?

מנסה להעריך אם זה ילד שנתקע בלי כסף, או כמו שכתבת, מנסה להגדיל את ההכנסה. לאחד שנתקע בלי כסף אביא כמה שקלים, אם יהיו עליי.

לפני הרבה שנים

פגשתי ילדים שאמרו שהם גרים בצפון ואין להם כסף להגיע הביתה. שלפתי שטר של 200 ש"ח (כי זה מה שהיה לי) והבאתי להם. אחרי חצי שעה במקרה עברתי במקום וגיליתי שהם עדיין מסתובבים ומבקשים כסף מעוברי אורח. מאז- אני לא נותנת כסף לאנשים/ לארגוני צדקה שאני לא מכירה. אבל יצא לי כמה פעמים לעשות קניות לאנשים שביקשו כסף לאוכל/ לבית. אני אולי עדיין תמימה ואולי האוכל הזה לא מה שיציל אותם, אבל זה המעט שיכולתי לעשות וזה מה שעשיתי. מה שמפעיל אותי באותה סיטואציה זה מה שאני מרגישה אבל לא פחות חשוב- מה שאני רואה ומבינה מכל התמונה (בנקודת הזמן שנכחתי בה).

למעלה