פחות
אבל עוד כואב... ההודעה הזאת גרמה לי לבכות.
באמת. קשה לי. אוקיי, אני מודה.
וכואב לי המון ואני מרגישה על הלב כמו מסה מיותרת כזאת שפשוט חוסמת לי אותו ומדמיעה לי את העיניים
ההודעה שלך,והתקופה האחרונה מחזירה אותי כמה חודשים אחורה,למסע שלי. מכירה את האווירה והחוויה. רוצה להגיד לך תהני,אך אין זו המילה הנכונה למסע כזה רוצה להגיד לך שתלמדי,אך גם זה אינה קולעת למטרה רוצה להגיד לך שתפיקי את המירב,אבל איך אפשר בלי הנאה. אז ילדה שלי,אני סומכת עלייך שתדעי לשלב את ההנאה עם העצבות,את הכייף עם הבכי,את הדמעות עם החיוכים. מסע קשה מזה,לא הכרתי,אך ישנם אינספור חוויות.אל תפספסי אותם. לעיתים ההנאות האלה יאפשרו לשבור את הקרח,ויאפשרו להמשיך ליום הבא-למרות המראות הקשים. החיים מכילים בתוכם עצבות ושמחה -גם יחד,אי אפשר להפריד בינהם! ולימורוש אכן התקרבנו בזמן האחרון ללא הכר, אני כ"כ אוהבת אותך.
הלוואי והיית יכולה להבין עד כמה, אבל אני לא חושבת שאי פעם תצליחי להבין... כי זו אהבה כזו כנה וכ"כ עמוקה, אחת האהבות היותר קשות להגדרה. אני אוהבת אותך בפשטות, אני אוהבת אותך לעומק, אני אוהבת אותך תמיד ולעולם לא אחדל לאהוב. ואני יודעת, יודעת שעכשיו אלו רק מילים שאת קוראת אותן על גבי מסך המחשב, אבל כולי תקווה שתפנימי חלק מהן ושלא תשכחי שכולנו כאן בשבילך, מצרפת חלק ממשהו שכתבתי לאחר חזרתי לארץ
..." השהייה קצרת הזמן באותה יבשת-יבשת אירופה הטובלת היום בשפע מימייה
,בגניה הפורחים
,במשיכה התרבותית לדורותיהם,אותה "אירופה נאורה" כביכול של היום,לעולם לא תוכל למחוק את דמותה המפלצתית שבאה לידי ביוטי בהתנהגות תושביה במחצית של המאה ה-20. אני רואה במסע לפולין הרבה מעבר לטיול מיוחד,זוהי דרך מחשבה חדשה,אשר נובעת ישירות מן המראות והחוויות המיוחדות שהתרחשו במהלך המסע לפולין. הערכה ויראת הכבוד ללוחמים ולנופלים,התקווה רבת העוצמה שמתגלה לאחר המסע,תמשיך ללוות רבים במסעות האין סופים. יש מי שיקרא לזה חווית חיים,יש מי שירגיש שזה חוויה מתקנת. כל אחד חוזר שם עם משהו אחר. דבר אחד בטוח כשחוזרים משם,מסתכלים על החיים אחרת! השואה אינה מותם של שישה מליון יהודים,אלא העלמותם של שישה מליוין יהודים,היא החלל אשר יש למלא. זוהי חובתי,זה ייעודי וזה יהיה מסע החיים שלי... הבנה זו היא שמאפשרת להכיר בי כאדם וכאנוש.!..." העיינים עדיין צורבות מדמעות,אבל גם מהתרגשות, אני לא אהיה איתך שם,מאחלת לך שתוכלי להתמודד עם זה-ביתר קלות. וזכרי,סיסמתנו-לבכות זה מותר
זאת לא חולשה,זה צורך אנושי
אוהבת אוהבת אוהבת ועוד כל-כך הרבה כאלה שקד