חומר למחשבה לסופ"ש

../images/Emo20.gif חומר למחשבה לסופ"ש ../images/Emo20.gif

שים לב למחשבותיך; הן הופכות למילותיך שים לב למילותיך; הן הופכות למעשיך שים לב ושפוט את מעשיך; מעשים הופכים להרגלים . הייה מודע להרגליך; הם הופכים לערכים שלך הבן וקבל את הערכים שלך; הם הופכים לגורלך

bat41

New member
הבחנה

שמתי לב שלגבי המילים ,המחשבות, המעשים וההרגלים הפיסקה אומרת להפעיל בקרה עצמית כי אילו מילים ששייכות לעולמינו המעשי ,שיש לנו עליו שליטה. את הערכים ,שהופכים לגורל, יש להבין ולקבל . הערכים הם תוצר גבוה יותר , מעל העשייה. זה נורא יפה

../images/Emo13.gif

ערכיים הם המצפן האישי. על עצמי יכולה להעיד, שבימים הקשיים האחרונים בדקתי עם עצמי האם הערכים שלי עדין רלוונטים לגבי. לכן חולקת על דעתך ודעת הדלהי למה שכתב את הציטטה וחושבת ומאמינה בבדיקה מחודשת של הערכיים מדי פעם.

bat41

New member
בדיקה מחודשת של הערכיים

אני לא חושבת שהדלהי למה התכוון שנשאר מקובעים על אותם הערכים כל חיינו כי, אם כך איך נשנה את הגורל שלנו? מה שאני מבינה הוא , שנבקר את המילים, המחשבות וכו'. אם אני מרגישה שערך מסויים לא נכון לי יותר, כנראה שמשהו אחר השתנה. בדר"כ זאת מחשבה. ואז המחשבה החדשה כבר לא תואמת לערך הישן ובמקומו נכנס ערך חדש. ואת הערך החדש אני מבינה ומקבלת. אבל השינויים נעשים ברמה יותר נמוכה. מקווה שהצלחתי...כי זה נורא פילוסופי וקשה להסברה.

למעלה