../images/Emo20.gif טיפים להורים
לי יש אמא נפלאה, אין מה לומר. אבל - לחברותי יש הורים איומים. שוטטתי מעט בפורום, וראיתי עוד הרבה תלונות. יש לי הרבה עצות להורים של חברותי, אך כמובן שאיני אומרת להם את זה. החלטתי לכתוב כאן טיפים להורים, למען יחסים טובים יותר במשפחה, אצל כולנו.
מתנות, הן לא הדבר היחיד שהילדים צריכים. הם צריכים תשומת לב, התייחסות, ואהבה. אמא של חברתי כלל לא מעניקה לה חום ואהבה. היא רק קונה לה דברים, והרבה. חברתי כלל לא מאושרת.
אל תשוו בין הילדים לחבריהם או לאחיהם. זה יוצר אצלם רגשי נחיתות והערכה עצמית נמוכה.
השתדלו תמיד לעודד את הילדים, ולומר להם שהם יכולים להצליח.
השקיעו בבריאות הילדים, גם אם זה יקר. בריאות טובה יוצרת איכות חיים לאורך זמן.
התעניינו בחייהם - אבל עד גבול מסוים. אל תתערבו, תתעניינו.
אם ילדכם כשרוניים ומוצלחים בתחומים אשר אתם בזים להם, אל תראו להם את זה. זה יגרום להם להיכשל בתחום בו הם הכי טובים, וזה עלול לגרום לכשלון מוחלט בחיים בכלל. עודדו אותם, גם אם זה לא תחום העניין שלכם.
רשמו אותם לחוגים שהם מתעניינים בהם. זה מרחיב את המעגל החברתי ויוצר תחומי עניין נוספים.
עזרו לילדים בתחום החברתי. אם רציתם שהם ישטפו כלים, למשל - אבל יש להם פגישה חברתית - וותרו להם על הכלים.
בקשו מהילדים עזרה בעבודות הבית, אך עד גבול מסוים. הם עדיין ילדים, ומגיע להם ליהנות ולשחק.
צאו לבילויים משפחתיים בטבע ובמקומות אחרים.
קחו אותם - אחד ההורים - את אחד הילדים, רק שניכם. זה יוצר קירבה גדולה, והבנה.
כשהם כבר ילדים גדולים, הם כבר ילדים גדולים. לא כולם מבינים את זה.
תנו להם חופש ביטוי.
קנו להם דברים, אך לא בהגזמה. פנקו אותם מדי פעם.
תמיד חגגו להם ימי-הולדת. לחברתי לא חגגו בת מצווה. בכלל. רק שני ימי הולדת חגגו לה.
דאגו להם, אך עד גבול מסוים. תנו להם להרגיש את הדאגה.
פשוט מאוד - אהבו אותם.
לי יש אמא נפלאה, אין מה לומר. אבל - לחברותי יש הורים איומים. שוטטתי מעט בפורום, וראיתי עוד הרבה תלונות. יש לי הרבה עצות להורים של חברותי, אך כמובן שאיני אומרת להם את זה. החלטתי לכתוב כאן טיפים להורים, למען יחסים טובים יותר במשפחה, אצל כולנו.