כח האמונה

../images/Emo20.gif כח האמונה ../images/Emo20.gif

היה נוהג העשיר לצאת לטייל בשוק לראות מה מתחדש בעיר,בין יגיעי הכפיים ואנשי העמל. באחד מן הימים,באמצע השוק,נקרעה נעלו הימנית,הוא מחפש סנדלר ולאחר כמה דקות מבחין בסנדלריה קטנה ועלובה. הוא נכנס פנימה ומבקש מהסנדלר לתקן לו את הנעל.הסנדלר,חותך מדביק ותופר ומחזיר לעשיר את הנעל. העשיר בא לנעול את הנעל והנה הוא מבחין שהתפירה של הסולי'ה עקומה ובכלל התיקון גרוע. "מה קורה לך??? זאת עבודה של בעל מקצוע??? אתה סנדלר אתה??? לא אשלם לך..." גוער בו העשיר. "אנא סלח לי" פונה אליו הסנדלר "אני עני ובקושי מתפרנס למחייתי ולי 8 בנים ובנות והנה הבת הגדולה הגיעה לפרקה ואין לי במה לחתן אותה.ראשי מלא דאגות עד כי אינני מסוגל להתרכז בעבודה..." ריחם העשיר על העני ואמר:"בוא איתי אל ביתי" הגיעו לביתו של העשיר,העשיר ניגש לכספת שלו והוציא משם כיכר זהב ענקית הגיש לסנדלר ההמום ואמר לו: "קח לך את כיכר הזהב הזו וכל פעם שתצטרך לחתן מישהו מילדיך פרוס לך פרוסת זהב מכור אותה ובכסף שתקבל תוכל למלא כל מחסורך." אחז הסנדלר בהתרגשות בכיכר הזהב הלך לביתו ושמר אותה במקום מסתור. מכאן ואילך התחיל הסנדלר לעבוד בשמחה,כשהוא חסר כל דאגה ליום המחר. שמע עבודתו המדויקת יצא למרחוק רבים באו לתקן את נעליהם אצלו ובמשך הזמן הקים הסנדלר מפעל לנעליים ושיווק את נעליו לכל המדינה וגם לחו"ל. לא עבר זמן והסנדלר הפך לאחד מעשירי הארץ. יום אחד יצא הסנדלר העשיר לטייל לו בשוק והנה הוא רואה אדם ממרר בבכי. שאל אותו על מה ולמה הוא בוכה. האיש הסביר לו שהוא עני ואין לו מה לאכול לא לו ולא לילדיו,הזמין אותו הסנדלר העשיר לבוא לביתו. ניגש למקום המסתור ונתן לאיש את כיכר הזהב ואמר לו: "כשתצטרך כסף פרוס לך פרוסת זהב מכיכר זו מכור אותה וכך לא תצטרך לדאוג יותר." לקח האיש את כיכר הזהב מלא ספיקות וכשהגיע לביתו לקח פטיש והכה על כיכר הזהב ולהפתעתו אכן רק ציפוי דק של שכבת זהב הייתה בכיכר ומתחת למעטה הזהב הדק היה גוש ברזל חלוד. נדהם וכועס רץ לביתו של הסנדלר העשיר וקרא בכעס:"למה רימית אותי??? כיכר זו כולה ברזל ורק הציפוי שלה זהב!!!" התבונן הסנדלר באיש ובכיכר הברזל שבידו ולאחר רגע של שקט אמר לו: "מעניין,גם אני קיבלתי ברגע של ייאוש את כיכר הזהב הזו,אלא שהגישה שלי הייתה שונה משלך. אני האמנתי במתנה לא שאלתי שאלות ולא בדקתי אם באמת קיבלתי כיכר שכולה זהב ואילו אתה הטלת ספק,במתנה,לא האמנת שכולה זהב.אתה מבין" פנה הסנדלר לאיש/ "האמונה ללא שום פשרות היא כיכר הזהב האמיתית ובזכות אמונתי הצלחתי להגיע למה שהגעתי..."

נכון (נקודה)

זה גם כל כך מתאים לחתימה שלך - "אדם מצייר במוחו ולא בידיו" .....

הרהרנית

New member
יופי של סיפור

ותודה. גם על קבלת הפנים. אני קוראת חדשה וסמויה. נהנית אומנם מזוגיות אבל תמיד יש על מה להתאמן

מגי 336

New member
סיפור מקסים ../images/Emo23.gif

הדפסתי אתמול לחברה - בכדי להבהיר לה היכן היא צריכה לתקן.. גם היא אומרת תודה

jozefin3

New member
../images/Emo24.gifאהבתי סיפור מקסים מקסים ונכון

הכוח נמצא באמונה שלנו.......אבל לא תמיד אנו באמת מיישמים זאת..
תודה שאת מביאה לפה .
.....מידי פעם אנחנו צריכים איזה ניעור קטן

bat41

New member
כוחה של האמונה.

בעולם הרפואה כוחה של האמונה לוקח חלק גדול מאוד. הדוגמה הכי טובה הן תרופות הפלאסיבו (דמה) .אנשים חולים מבריאים מהר יותר ובכלל כאשר הם מאמינים בעצם הבראתם.

תודה לך על הדוגמא הנפלאה שנתת ../images/Emo24.gif

בחיי היום יום נתקלת באין ספור סיטואציות בכוחה של האמונה.

bat41

New member
לצערינו לא...../images/Emo10.gif

מכירה אישה אחת ,שהאמינה שיום אחד היא ובן זוגה יממשו את אהבתם. היא בזבזה את כל חייה בציפיה , שיעזוב את אישתו...

bat41

New member
במחשבה שניה...

האמונה תמיד משרתת אותנו, נותנת לנו כח .אלא ,שלפעמים היא נטולת אחיזה במציאות ואז ... ההפסד גדול מהרווח.

מכירה יותר מסיפור אחד בסגנון ../images/Emo10.gif

מהרהרת האם הייתה שם אמונה? בסיפורים שאני מכירה היו הרבה ספקות.

דוגמאות לאמונות שאינן משרתות אותנו

"לעולם לא אפגוש מישהו כמוהו", "לעולם לא תהיה לי שוב זוגיות כמו זאת שהיתה לי איתו". מוכר לכם?

מגי 336

New member
לא קשור להכרויות ../images/Emo13.gif

אם מישהי אומרת: "לעולם לא אפגוש מישהו כמוהו", זה אומר שהיא שלילית לגבי הרעיון שתכיר מישהו כמוהו.. אז זו חשיבה שלילית, וגם אם קיים פוטנציאל להכיר מישהו ברמה של זה שהיא רצתה זה לא יקרה.. "מחשבה יוצרת מציאות"

למעלה