../images/Emo20.gifלאחר בדיקה, שאלות לא מעטות, אבל...
קראתי ב Help של eBay, דפדפתי בפורום, וריכזתי את הנושאים הפתוחים במוחי
אני יודע שזה ארוך ומתיש, אבל אשמח לכל עזרה שהיא, גם חלקית כמובן. תודה רבה מראש. 1. במידה ואני מעוניין להציע למכירה פריט אחד, באופן חד פעמי, האם עלי להרשם לסוחר, לפתוח חנות, ולשלם עמלת הצגה, מכירה וכו' ? (במידה ולא - מה מבדיל סוחר/חנות), ממישהו שמציע פריט למכירה לעיתים רחוקות ? 2. קראתי שיש אתר eBay ב 27 מדינות, האם מוצר המפורסם באתר אחד, יופיע גם בכל השאר ? האם יוזר שנרשם באתר אחד, יוכל להתחבר גם בכל השאר ? 3. האם יש ריכוז עמלות הנגבות מהצד המוכר ? (כמה עולה להציג מוצר, להציג תמונה, אחוז מהמכירה, אחוזים ל PayPal וכו') 4. איזה שיטות תשלום קיימות ב eBay ? 5. מה זה בדיוק eBay Express ? 6. קראתי בפורום של PayPal הזכות הבלעדית להכריע במחלוקות, וגם שיש להם כלים להעריך מי צודק. מישהו יכול לפרט, איזה שיטות יש להם ? זה נראה כמו מילה של המוכר מול מילה של הקונה.. (גם כאשר אין מספר משלוח, אבל השאלה היא ללא קשר לנ"ל) 7. איזו בעיה טכנית יש ל PayPal עם הבנקים בישראל ? האם זו בעיה בעיה, או דיפלומטיה ? 8. קראתי בפורום שבתור ישראלי, מעמדנו בסכסוכים ב PayPal נחות, מדוע ? האם לישראלים יצא שם רע ? 9. קראתי קצת על Power User, אילו סוגים נוספים של יוזרים קיימים ? 10. ברור לי שהמוניטין של המוכר חשוב מאוד, האם גם המוניטין של הקונה חשוב כל כך ? האם קונים נוהגים לסרב למכור לקונה בעל מוניטין לא מזהיר ? 11. הבנתי שנהוג לשלם תוך שבוע מההזמנה, האם מקובל להמתין שהמוצר יגיע, לפני שמשלמים את הכסף ב PayPal ? 12. קראתי שעל מוצרים פחות ב 50$ אין מכס, האם יש לשלם עליהם מע"מ ? 13. קראתי על משתמשים שהושעו מכיוון שפנו ישירות למוכר, וזה מעלה חשד לניסיון סגירת עסקה מחוץ ל eBay, האם יש דברים נוספים שחשוב לדעת באותו הקשר ? 14. מה בדיוק כולל הביטוח ב PayPal ? האם בשאר אמצעי התשלום אין ביטוח ? 15. האם eBay זו חברה פרטית ? ציבורית ? מה מחזור המכירות שלה ? מה הרווחים ? (במידה וחברה פרטית, האם יש הערכות ?) 16. עבור פריטים עד 100$, כמה בד"כ עולה משלוח לישראל ? 17. לאחר שמוכר/קונה נתנו פידבק, האם ניתן לשנותו ? האם מקובל ? 18. בחלק מהמוצרים לא מצויין דמי המשלוח, וכתוב תלוי בזוכה (מיקומו), לאחר הזכייה, מה קורה במצב שבו לאחר שזוכים, מסתבר שדמי המשלוח גבוהים מידי ? מצד אחד הצעתי הצעה - ואני מחוייב, מצד שני, לא כל המידע היה קיים בזמן ההצעה... (גם אם מבררים עם המוכר מה דמי המשלוח, הוא יכול להתכחש בדיעבד, או פשוט לא לספק את המידע..) 19. האם יש הגבלה על כמות המוצרים/סכום רשימה ביום/תקופה מסויימת ? או שאני יכול באותו יום, לרכוש מוצרים רבים, בשווי גדול מאוד, ללא בעיה ? 20. האם ביטוח משלוח באחריות השולח ? 21. קראתי שעבור המוכרים "הפידבק חשוב בעיקר ב Buy It Now, ופחות ב Bids", האמנם ? מדוע ? 22. מה זה עמילות מכס ? תשלום במכס על המוצר ? 23. אם הבנתי נכון, לכל מוכר יש מדיניות החזרה, שבה כתוב האם ניתן להחזיר את המוצר במידה ולא מרוצים, או שלא, וזה מופיע בפרופיל של המשתמש. הבנתי נכון ? האם זה פרט שנהוג לייחס לו חשיבות גבוהה ? 24. האם המוצר שנשלח אלי לישראל, בסוף מגיע לסניף הדואר, ואני מקבל פתק כמו של דואר רשום, לוקח את המשלוח רגיל מהסניף הקרוב לביתי, ואם יש צורך לשלם מכס, אני משלם בסניף הדואר ? 25. מה זה "אוקטיבה" ? 26. לאחר פרסום מוצר למכירה, הוא מופיע מייד בתוצאות החיפוש, או שלוקח זמן להתעדכן ?
קראתי ב Help של eBay, דפדפתי בפורום, וריכזתי את הנושאים הפתוחים במוחי
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)