לאחר בדיקה, שאלות לא מעטות, אבל...

בטיטi

New member
../images/Emo20.gifלאחר בדיקה, שאלות לא מעטות, אבל...

קראתי ב Help של eBay, דפדפתי בפורום, וריכזתי את הנושאים הפתוחים במוחי
אני יודע שזה ארוך ומתיש, אבל אשמח לכל עזרה שהיא, גם חלקית כמובן. תודה רבה מראש. 1. במידה ואני מעוניין להציע למכירה פריט אחד, באופן חד פעמי, האם עלי להרשם לסוחר, לפתוח חנות, ולשלם עמלת הצגה, מכירה וכו' ? (במידה ולא - מה מבדיל סוחר/חנות), ממישהו שמציע פריט למכירה לעיתים רחוקות ? 2. קראתי שיש אתר eBay ב 27 מדינות, האם מוצר המפורסם באתר אחד, יופיע גם בכל השאר ? האם יוזר שנרשם באתר אחד, יוכל להתחבר גם בכל השאר ? 3. האם יש ריכוז עמלות הנגבות מהצד המוכר ? (כמה עולה להציג מוצר, להציג תמונה, אחוז מהמכירה, אחוזים ל PayPal וכו') 4. איזה שיטות תשלום קיימות ב eBay ? 5. מה זה בדיוק eBay Express ? 6. קראתי בפורום של PayPal הזכות הבלעדית להכריע במחלוקות, וגם שיש להם כלים להעריך מי צודק. מישהו יכול לפרט, איזה שיטות יש להם ? זה נראה כמו מילה של המוכר מול מילה של הקונה.. (גם כאשר אין מספר משלוח, אבל השאלה היא ללא קשר לנ"ל) 7. איזו בעיה טכנית יש ל PayPal עם הבנקים בישראל ? האם זו בעיה בעיה, או דיפלומטיה ? 8. קראתי בפורום שבתור ישראלי, מעמדנו בסכסוכים ב PayPal נחות, מדוע ? האם לישראלים יצא שם רע ? 9. קראתי קצת על Power User, אילו סוגים נוספים של יוזרים קיימים ? 10. ברור לי שהמוניטין של המוכר חשוב מאוד, האם גם המוניטין של הקונה חשוב כל כך ? האם קונים נוהגים לסרב למכור לקונה בעל מוניטין לא מזהיר ? 11. הבנתי שנהוג לשלם תוך שבוע מההזמנה, האם מקובל להמתין שהמוצר יגיע, לפני שמשלמים את הכסף ב PayPal ? 12. קראתי שעל מוצרים פחות ב 50$ אין מכס, האם יש לשלם עליהם מע"מ ? 13. קראתי על משתמשים שהושעו מכיוון שפנו ישירות למוכר, וזה מעלה חשד לניסיון סגירת עסקה מחוץ ל eBay, האם יש דברים נוספים שחשוב לדעת באותו הקשר ? 14. מה בדיוק כולל הביטוח ב PayPal ? האם בשאר אמצעי התשלום אין ביטוח ? 15. האם eBay זו חברה פרטית ? ציבורית ? מה מחזור המכירות שלה ? מה הרווחים ? (במידה וחברה פרטית, האם יש הערכות ?) 16. עבור פריטים עד 100$, כמה בד"כ עולה משלוח לישראל ? 17. לאחר שמוכר/קונה נתנו פידבק, האם ניתן לשנותו ? האם מקובל ? 18. בחלק מהמוצרים לא מצויין דמי המשלוח, וכתוב תלוי בזוכה (מיקומו), לאחר הזכייה, מה קורה במצב שבו לאחר שזוכים, מסתבר שדמי המשלוח גבוהים מידי ? מצד אחד הצעתי הצעה - ואני מחוייב, מצד שני, לא כל המידע היה קיים בזמן ההצעה... (גם אם מבררים עם המוכר מה דמי המשלוח, הוא יכול להתכחש בדיעבד, או פשוט לא לספק את המידע..) 19. האם יש הגבלה על כמות המוצרים/סכום רשימה ביום/תקופה מסויימת ? או שאני יכול באותו יום, לרכוש מוצרים רבים, בשווי גדול מאוד, ללא בעיה ? 20. האם ביטוח משלוח באחריות השולח ? 21. קראתי שעבור המוכרים "הפידבק חשוב בעיקר ב Buy It Now, ופחות ב Bids", האמנם ? מדוע ? 22. מה זה עמילות מכס ? תשלום במכס על המוצר ? 23. אם הבנתי נכון, לכל מוכר יש מדיניות החזרה, שבה כתוב האם ניתן להחזיר את המוצר במידה ולא מרוצים, או שלא, וזה מופיע בפרופיל של המשתמש. הבנתי נכון ? האם זה פרט שנהוג לייחס לו חשיבות גבוהה ? 24. האם המוצר שנשלח אלי לישראל, בסוף מגיע לסניף הדואר, ואני מקבל פתק כמו של דואר רשום, לוקח את המשלוח רגיל מהסניף הקרוב לביתי, ואם יש צורך לשלם מכס, אני משלם בסניף הדואר ? 25. מה זה "אוקטיבה" ? 26. לאחר פרסום מוצר למכירה, הוא מופיע מייד בתוצאות החיפוש, או שלוקח זמן להתעדכן ?

אהלן

1. אתה חייב להרשם כחשבון מוכר (להפעיל את אפשרויות המכירה בחשבון הנוכחי שלך). כשתשים מוצרים למכירה תצטרך לשלם עמלה לפי התנאים של EBAY כרגיל. יש אפשרות לפתוח גם חנות, ואז זאת עלות חודשית קבועה + כל מני אופציות מתקדמות למכירה ואפשרות להעלות מלאי בזול יותר. 2. מוצר ששמת בCOM יופיע בד"כ רק ב COM (לפעמים זה מופיע באחרים - לרוב לא). לגבי החלק השני של השאלה - כן. 3. אל תהיה עצלן...תכנס לPAYPAL וEBAY ופשוט תכתוב FEES ב HELP. 4. PAYPAL, צ'ק אישי, צ'ק בנקאי, BIDPAY, מוני-ארדר, קאשייר צ'ק והעברה בנקאית. 5. לא רלוונטי לך - רק לארה"ב. 6. אין להם כלים של ממש..מה שנראה להם הגיוני או צודק יותר הם עושים. 7. מה זה משנה ת'כלס...? הם פשוט לא עובדים עם בנקים בישראל ולא נראה שבעתיד הקרוב יעבדו. 8. לישראלים בלי קשר יש שם לא כ"כ טוב בEBAY. זה לא שמעמדינו נחות, פשוט ליד יוזר אמריקאי יש לנו פחות זכויות כי החברה אמריקאית. 9. POWERSELLER אתה מתכוון, זה לא סוג משתמש..זה מוכר רגיל אשר מוכר במעל סכום מסוים כל חודש. 10. אם המוניטין של הקונה הוא גרוע וכתוב שהוא אף פעם לא משלם אז לא ימכרו לו. 11. לא מקובל כלל. עד שלא תשלם המוצר לא ישלח. 12. מע"מ הוא חלק מהמכס עצמו, אם המוצר הוא פחות מ50$ אין צורך יהיה לשחרר אותו מהמכס ולכן גם אין צורך לשלם מע"מ. 13. כאשר אתה משתמש חדש ובכלל, לפעול לפי הספר..לא להציף, לא לנסות לרמות אף אחד ולא להתחכם. 14. PAYPAL ברמת העקרון הוא האמצעי תשלום הכי מאובטח לקונה. 15. GOOGLE - חברך הטוב, אל תפחד ממנו. 16. ב100 דולר אפשר לקנות בול שהמשלוח עליו יהיה 7$, ואפשר לקנות מסך 19 אינצ' משומש CRT שהמשלוח עליו יהיה 150$. 17. לעתים מאד רחוקות EBAY יורידו את הפידבק (אם הייתה רמאות או משהו בסגנון הזה), אחרת - הפידבקים קבועים לאחר שהושארו. 18. למטה יש לך מקום שבו אתה בוחר את המדינה ויהיה רשום לך מחיר המשלוח..בכל מקרה אפשר לשאול את המוכר לפני תום המכירה. 19. אין הגבלה מבחינת EBAY, אבל אני לא ממליץ לעשות זאת כאשר אתה משתמש חדש - זה נראה חשוד. 20. באחריות הקונה לשלם על הביטוח, ולאחר ששולם באחריות המוכר לשלוח את החבילה בצורה מבוטחת. 21. לא מכיר משהו כזה..כנראה שטויות. 22. עמילי מכס משחררים לך את החבילה מהמכס בלי שתצטרך לעשות זאת בעצמך (תמורת תשלום הולם כמובן). 23. לא לכולם יש, אפשר לברר ואם לא כתוב אז לצאת מנקודת הנחה שאין מדיניות החזרה.. 24. לפעמים תצטרך לשלם את המכס דרך סניף הדואר, לפעמים לנסוע למכס ולשלם שם. 25. שירות שעוזר למוכרים לייעל את המכירות שלהם בכל מני דרכים, כנס לאתר שלהם ותקרא - הכי טוב. 26. לוקחו כמה זמן, לפעמים כמה שעות גם.

בטיטi

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif הבהרות אחרונות :

1. אם אני מבין נכון, אפשר למכור מוצר חד פעמי (כל פעם "חד פעמי"), ולשלם עמלה "חד פעמית", או לפתוח חנות - ולשלם עמלה קבועה ? 2. מה הכוונה "בדרך כלל", האם אין לוגיקה ברורה מתי יופיע ומתי לא, והיכן ? 11. כלומר, מקובל שקודם הקונה משלם, ורק לאחר מכן המוכר שולח את המוצר ? 12. האם יש מוצרים יקרים (מעל 50$) שלא חייבים במכס, אבל חייבים במע"מ ? 14. אכן, את זה קראתי, השאלה היא מדוע.. קראתי שיש ביטוח, למה הוא משמש בדיוק ? 22. אבל אם בכל מקרה זה מגיע לדואר, ושם אני משלם את המכס, מה נותנים לי עמילי המכס, שבצורה הרגילה לא אקבל ? 24. מה הכוונה "לפעמים" ? במה זה תלוי ? איפה זה "המכס" (נתב"ג ?) שוב

למרות שכבר ענינו על השאלות והתשובות

עדיין תקפות: 1. אם יש לך מוצר אחד למכירה חד פעמית...אל תפתח חנות! 2. יש לוגיקה, היא לא ידועה לציבור אלא רק לצוות התכנתים של איביי. 11. כן. 12. באופן עקרוני, לא...אתה מוזמן לבדוק לעומק את המוצר הספציפי שאתה מתעניין בו באתר המכס. 14. PP מאפשר לך ביטוח על המוצר כקונה (אם לא קיבלת אותו) וכמוכר אם הלקוח לא קיבל אותו אבל לא באשמתך (יש לך הוכחות חותכות לגבי משלוח המוצר)...כפי שאמרתי לך בעבר, הזכות להחליט מי צודק ומי לא היא בידי PP בלבד...והם בלבד יחליטו אם אתה או הצד השני צודק...פשוט תעשה הכל הכי טוב שאתה יכול כולל לשמור את מס' המעקב של המשלוח ותקווה לטוב (אין!!! 100% בטחון) 22. עמילי מכס חוסכים ממך את הכאב-ראש של לגשת למכס ולהתעסק עם השחרור...אתה ממש לא חייב להשתמש בשירותיהם אם אתה לא רוצה...אתה יכול לעשות כל כל הריצות לבד! 24. לפעמים גובים אותו בדואר ולפעמים במכס עצמו, זה תלוי בהחלטה של הפקיד באותו רגע...אל תנסה לחפש היגיון על כל השאלות ענינו כבר מס' פעמים, אתה מוזמן לשאול את אותן השאלות שוב, אני, לא מתכונן לענות עליהן יותר...אם אתה לא קורא ומפנים זו הבעיה שלך. בהצלחה בכל אופן,

בטיטi

New member
בלי עצבים חמודי ../images/Emo13.gif

1. אם יש לי מוצר אחד למכירה, פעם בחודש (דוגמא), אם אני מבין נכון, אני יכול למכור אותו ב eBay, מבלי לפחות חנות, אני פשוט אשלם עמלה גבוהה יותר ? 14. האם מדובר בביטוח נפרד למוכר, וביטוח נפרד לקונה, או שמדובר באותו ביטוח ? 22. כלומר, זה רלוונטי רק במידה והמוצר לא מגיע לסניף הדואר, אלא צריך לשחרר אותו מהמכס, נכון ?

חורג ממנהגי וכן מגיב...

וזאת מכיוון שהרשימה מתקצרת... 1. אם יש לך מוצר אחד בחודש, אתה תשלם לאיביי יותר אם תפתח חנות וסביר להניח שגם לא תמכור אותו כי הפרסום שהחנות מקבלת הוא נמוך מאוד לעומת מכירה רגילה. הקיצר, תסמוך עלינו קצת...מכירה אחת בחודש...בלי חנות! 14. למוכר יש ביטוח ולקונה יש ביטוח...תסתכל על זה כאותו ביטוח כביטוח שונה...מה זה משנה בכלל? 22. אם הוא מגיע לדואר, נשאר לך רק לשלם מכס...במקרים אחרים אתה צריך לשחרר אותו ולשלם, אתה לא יכול לדעת מראש אם הוא יגיע או לא... ואל תשאל עכשיו, למה ומדוע? מספיק! קיבלת את כל התשובות ואתה צריך כבר להבין, אם אתה עדיין לא מבין, אולי זה לא התחום בשבילך! בהצלחה,

בטיטi

New member
תקשיב חמוד...

אני מאוד מעריך שאנשים בכלל, ואתה בפרט, טורחים לענות לי (ולשאר), אתם כמובן לא חייבים לנו כלום, אבל מצד שני, אם רוצים לענות, אז לענות לעניין, לא רק כדי לסמן וי, ולא בעצבים ועם יותר מידי סימני קריאה, ולא לומר לאנשים להפסיק לשאול שאלות. 1. השאלה היתה האם מכירה שלא במסגרת חנות, עולה יותר מאשר מכירה של פריט אחד במסגרת חנות (ברור שבשביל פריט אחד לא פותחים חנות, אני פשוט רוצה להשוות את העמלה ש eBay לוקחים עבור פריט חד פעמי, לעומת פריט מחנות) 1.1 לגבי הפרסום - מדוע נמוך מאוד במסגרת חנות, לעומת מכירה רגילה ? אם הפריט שלי עונה על קריטריוני החיפוש של משתמש הקצה, אז הוא יופיע לו, מה זה משנה האם זה במסגרת חנות, או לא ? 14. זה משנה. שאלתי האם מדובר ב 2 ביטוחים שונים, שכל צד צריך לרכוש, או שבמדובר בביטוח אחד התקף עבור שני הצדדים.

הקשב נא מתוקי,

1) עלות הפרסום בחנות נמוכה משמעותית ממכירה "רגילה" אבל: עלות המכירה במידה והיא נסגרת בהצלחה גבוהה בהרבה ויותר חשוב מכך...קיימת גם עלות חודשית גבוהה (עבור פריט אחד) עבור חנות. העיצה שלי היתה כי כדי למכור פריט או כמה בודדים בחודש...לא כדאי לחשוב בכלל לכיוןן חנות (סימן קריאה) 1.1) למה נמוך? כי ככה איביי בנו את המערכת...תשאל אותם מה ההיגיון בכך ותהיה לך תשובה, זה המצב וצריך לקבל את זה על היתרונות והחסרונות (סימן קריאה) 14) זה לא ביטח שאתה צריך לרכוש...הוא קיים עבור הקונה והמוכר עבור העסקה...לא רוכשים אותו במיוחד הוא קיים לכולם (סימן קריאה) מקווה שלא הייתי תקיף מדיי הפעם, השתדלתי לא לשים סימני קריאה אך אני מניח כי תוכל להבין היכן רציתי לשים אותם. דרך אגב, שים לב להתייחסות שהיתה לך בפורום הקודם לעומת הנוכחי...ועדיין יש לך טענות בנושא...תנסה למצוא עוד מישהו חדש או וותיק שהפציץ כזו כמות של שאלות בבת אחת. עצתי לך לעתיד, תפצל את השאלות שלך לכמה ימים לפי נושאים...תקבל יותר תשובות ובטח שיותר נחמדות כי זה בהחלט לא כיף להתחיל לענות על כל השאלות המבולגנות הללו. אנחנו כאן כדי לעזור ועושים זאת בשמחה, אבל כאשר יש תחושה שמישהו מנסה שנאכיל אותו בכפית...אנחנו לא אוהבים לעשות זאת. אסיים כהרגלי...בהצלחה,

בטיטi

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif תגובה :

אתה בסדר אתה
תודה רבה. הבהרות אחרונות בהחלט (הצטמצם ל 2 בלבד
) 1.1 נראה לי שמשג אחד לא ברור לי "פרסום", כשאני אומר פרסום, אני מתכוון האם המוצר שלי יופיע בתוצאות חיפוש הגולשים (כאשר מחפשים מילים רלוונטיות למוצר שלי כמובן), לכן לא ברור לי מה ההבדל בנושא זה בין מוצר חד פעמי לבין מוצר מחנות... האם ebay מסננים את תוצאות החיפוש, לא מציגים מוצרים מחנויות, וכן מציגים מוצרים חד פעמיים ? 14. כלומר, כאשר רוכשים ב PP, אוטומטי יש לעסקה ביטוח עבור שני הצדדים, האם פה מדובר בהגבלה ל 200$ ? שוב

אכן הרבה סבלנות...

נו...עניין של יומיים שלושה ונסיים עם השאלות
לגבי הפרסום: מוצרים מחנות מדורגים בתחתית הרשימה של תוצאות החיפוש, תמיד! כן, הכיסוי של עד 200$ זה הביטוח...אבל שוב פעם...אל תבנה עליו, זה לא ביטוח של כלל החברה לביטוח...זה ביטוח של חברה עם אינטרסים ! (מקווה שהסימן קריאה בסדר ולא פוגע ברגשותיו של איש מקוראי הפורום) יאללה, תפסיק לשאול שאלות ותתחיל למכור... תחזור עם שאלות רציניות יותר של מישהו שכבר מתחיל לעשות משהו ולא שואל כדי לבדוק אם כדאי או לא כדאי...תתחיל למכור ותחליט! (שוב, מקווה שהסימן קריאה בסדר ולא פוגע ברגשותיו של איש מקוראי הפורום). מה הסיכון שלך? 2, 4,6,10,20 דולר? אינטרנט לחודש עולה יותר! (הפעם אני משאיר את הסימן גם אם הוא פוגע במישהו)

בטיטi

New member
אני בכלל לא רוצה למכור ../images/Emo13.gif

רק לקנות איזה מוצר ב 30$ :) פשוט עניין אותי כל הנושא, התחלתי לקרוא את ה Help הארוך והמפורט של eBay, עד שנרדמתי משעמום
על כל התשובות !

בטיטi

New member
../images/Emo35.gif מדוע ../images/Emo35.gif האם אסור לאדם להעשיר את

ידיעותיו, רק אם המידע אינו לשימוש פרקטי ? האם כל השאלות ששאלת בחייך, נועדו כדי לבצע פעולה אופרטיבית ? מעולם לא שאלת שאלות וחקרת מתוך סקרנות ?

noga30

New member
עוד כמה תשובות

אין מחיר משלוח "אחיד" לישראל, יש מוכרים שרוב הרווח שלהם ממחיר משלוח מופרז, והמוצר עצמו עולה גרושים, אחרי שאתה נותן פידבק אי אפשר לשנות את הכתוב, אבל אם יש הסכמה בין הצדדים אפשר למשוך פידבק, הוא לא מחושב במאזן אבל מה שרשום נשאר. הדואר דוגם משלוחים ומתחת ל-50 דולר כולל המשלוח לא משלמים שום מס, גם לא מע"מ

בטיטi

New member
מה ההבדל בין למשוך פידבק, לבין

"אי אפשר לשנות את הכתוב" ? הכוונה היא שאם נתתי למישהו פידבק שלילי, אני יכול לבטל לו את הפידבק השלילי, ואף אחד לא ידע שהוא קיבל שלילי, אבל הטקסט שכתבתי ישאר ? (ישאר צמוד לאיזה פידבק ?)

למעלה