להיות חופשי

../images/Emo20.gif להיות חופשי ../images/Emo20.gif

לצחוק זה להסתכן בלהראות טיפש, לבכות זה להסתכן בלהראות רגשן ורך, ליצור קשר עם מישהו זה להסתכן במעורבות, להתגלות ולחשוף את רגשותיך זה להסתכן בחשיפת עצמיותך, לגלות את רעיונותיך, חלומותיך ותשוקותיך בפני אנשים, זה להסתכן באובדנם, לאהוב זה להסתכן שלא יאהבו אותך בתמורה, לחיות זה להסתכן למות, להראות חוזק זה להסתכן בלהראות חולשה, לעשות זה להסתכן בכשלון, הסכנה הגדולה ביותר בחיים היא לא לסכן דבר, האדם שאינו מסכן דבר, אינו מקבל דבר, אין לו דבר, והוא הינו שום דבר. יתכן והוא נמנע מסבל, כאב, צער, אבל הוא איננו למד, הוא איננו גדל, הוא איננו חי, הוא איננו אוהב, כבול אל הבטחון, אסור על-ידי הפחד, מכיוון שרק אדם שנכון לסכן מבלי לדעת את התוצאות, הוא אדם חופשי. אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

סול11

New member
להיות מאושר

להיות חופשי. זה להיות מאושר. אושר אנו מעניקים לעצמנו. לבכות זה בריא ומשחרר. להיות רגיש לזולת, זה נהדר. כשאוהבים לא מצפים לתמורה. סיכונים הם חלק מחיינו. החיים ניתנו לנו בהשאלה לזמן קצוב. הכרת מישהוא שיצא חי מן החיים? חופש הוא ענין של השקפה. האחד כובל עצמו בעבותות של אהבה. וחש חופשי. והשני חי כציפור דרור, והינו עבד לתאוותיו. וקצרה היריעה מלמנות הכל, לכן אסיים בציתות של אריסטו 384-322 לפסה"נ. החשיבה היא האושר העליון,שמחת חיים,עיסוקו המצוין ביותר של האדם. מהות הפילוסופיה היא שאילת השאלה הנצחית שאין לה מענה.

*יערית

New member
האושר../images/Emo20.gif

להיות מאושר משמע,להתוודע ללא אימה לפנימיותך! {האם כולנו מודעים לפנימיות שלנו?}

../images/Emo127.gifיערית אימצתי את המשפט - ...

"להתוודע ללא אימה לפנימיותך" הצגת שאלה אני יכולה לענות בשמי, היכולת להכיר את הפנימיות שלנו, היא היכולת שלנו להתמודד, להצליח, להשיג, להגשים כל דבר שברצוננו אם נכיר את חולשותינו ומעלותנו הדרך סלולה לכיוון הטוב ואם נדע לקבל ולהשלים איתם נקבל את עצמנו כי זה אנחנו נוכל לגעת בחופש -אושר - שלימות. וכשאדם מגיע לנקודה זו מודה לפחדים, לחששות, לשאלות וכו' אך יעמוד ניצב, חזק, בטוח, ומוכן לכל בעיה שתעלה האם כולנו מודעים לא? זה תהליך שלוקח גם שנים אירועי החיים אותנו מחשלים - דרך להכרות באירועי החיים שאינם כלל מקריים זה המקום ללמוד ולהסתכל לשלוף את העיקר ולזרוק את הטפל ולהמשיך למקום אחר לגדול ולצמוח אחד לוקח לו אירוע בודדים, ולשני אירועים כמו מטר ללא מנוחה אז חשובה ההתבוננות כדי להגיע לשלימות חה חה חה סתם זה הצחיק אותי עלו לי כל מיני זכרונות אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

אושר - כשיש שמחת חיים ../images/Emo6.gif

אך אושר לא נותן לנו את אותו האומץ להיות חופשי אושר, אלה רגעי שמחה הם יכולים להיות רגעיים, או מתמשכים אך אינני יכולה לקשר בין אושר - שמחת חיים, לבין חופש -קבלה עצמית נראה לי שמשהו לא מתקשר בהבנתי גם לאחר קראתם של הדברים אשמח אם תבהיר את ידיעתך? סול בהזדמנות זאת רציתי לומר ששמחתי להכירך אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

למעלה