ליין סטיילי- מי הוא היה בעצם?

everynormal

New member
../images/Emo20.gifליין סטיילי- מי הוא היה בעצם?../images/Emo20.gif

חיפושים בפורום הראו לי שעוד לא הייתה כאן ביוגרפיה על ליין. לכן החלטתי להביא ביוגרפיה שניסחתי ממקורות שונים, אני לא יודעת אם להגיד תהנו, כי אחרי הכל זה דיי עצוב הסיפור, אבל מאוד הייתי רוצה שתקראו כי זה מאוד מעניין. כמו שכולנו יודעים, ליין סטיילי נולד ב-22/08/67 והלך לעולמו ב-05/04/02. ליין היה הסולן של אליס אין צ'יינס, הסופרגרופ מאד סיזן והסופרגרופ Class Of 99. ליין ידועה בהתמכרותו הקשה לסמים שבעצם הובילה למותו בשנת 2002. ליין נולד לפיליפ סטיילי וננסי מאקלם בקירקילנד אשר נמצאת בוושינגטון. כשהיה בן שבע הוריו התגרשו. אביו היה מסומם. לאחר מכן אמו נישאה לגי'ם אלמר שהיה אביו החורג ובתקופת התיכון שלו ליין לקח את השם של אביו החורג ונקרא ליין אלמר. בראיון אשר נערך עמו ב-2002 מעט לפני מותו הוא תיאר את חווית גירושי הוריו- "עולמי היה סיוט, רק צללים היו מסביבי. היה בתוכי קול שאמר לי שאבי מת, אבל כל המשפחה ידעה שהוא מסתובב לו ועושה את כל סוגי הסמים. תמיד תהיתי לעצמי איפה נמצא אבא שלי? הרגשתי כל כך עצוב בשבילו והתגעגעתי אליו. הוא נעלם מחיי למשך 15 שנה (גיל 7-22 כשבגיל 22 חידש את הקשר עם אביו והם היו משתמשים יחד בסמים)" באותו ראיון ליין אמר שחשב שאם הוא יהיה סלבריטי אביו יחזור. ליין התחיל לנגן על תופים בגיל 12 במספר להקות גלאם, אך חלומו האמיתי היה לשיר, חבריו ללהקות בהן ניגן צחקו עליו על כך שהוא רוצה לשיר וזה דיי העליב אותו....לאחר מכן הוא החליט להחליף את התופים במיקרופון והקים את אליס אין צ'יינס עם ג'רי כאשר היה בן 20. ליין ידוע בהתמכרותו הקשה לסמים. הוא היה נרקומן כבד מאוד, ההתמכרות שלו לסמים התחילה בגיל 13 (זה אומר שהוא היה מכור בערך 20 שנה) כאשר התחיל לעשן מריחואנה ולקחת LSD. כאשר היה בן 15 הוא התחיל להשתמש בקוקאין ומעט אחר כך הוא התחיל גם להשתמש באקסטזי ובהרואין כאשר המינון שלו עלה בהדרגה יותר ויותר וכבר בשנת 1989 בהיותו בן 22 ועוד לפני יציאת האלבום פייסליפט והפריצה הגדולה הוא כבר היה מכור כבד לסמים. בשנת 1990 בהיותו בן 23 ליין נלחם בהתמכרות שלו לסמים מה שמאוד השפיעה על מילות השירים שלו שמדברות על סמים במיוחד באלבום דירט- גאדסמאק, הייט טו פיל, ג'אנקהד ועוד. מצבו של ליין החל להידרדר ומנע מאליס אין צ'יינס לצאת לסיבוב הופעות ב-1994 לקידום ה-EP "ג'אר אוף פלייז". בתקופה זו ליין אישפז את עצמו במרכז גמילה והתחיל לעבוד על פרוייקט הצד שלו- "מאד סיזן". באותה תקופה כשליין נגמל הוא היה נקי מסמים למשך יותר משנה. בזמן ההפסקה של אליס התחילו לצוץ תגובות של מעריצים וקהילות באינטרנט על התמכרותו הקשה של ליין שבאו בעקבות שינוייו הפיזים שכללו בעיקר רזון קיצוני ושינוי בקולו. כדי להפריך את השמועות חודש לאחר מותו של קורט קוביין ב-94 ליין נתן הופעת אורח מפתיע בהופעה של טול בשיר "Opiate" שבה עלה לבמה עם מסכה ונראה מאוד חולה. כמו כן הופצו שמועות נוספות על אצבעותיו שתמיד היו מכוסות בכפפות כדי להסתיר את סימני ההזרקה שלו. גם ידידו הטוב מרק ארם (סולן מאדהני) שראה אותו ב-95 אמר שהוא נראה לגמרי חולה, ושהוא נמצא במקום שאפחד כבר לא יכול לעזור לו. ב-1995 אליס שחררו את אלבום האולפן השלישי שלהם טריפוד, ויצאו בעקבותיו לסיבוב הופעות (זה היה בתקופה שבה ליין היה נקי). ב-1996 בהופעת האנפלאגד הידועה לכולנו ניתן היה לראות את ליין במצב חלש מאוד (כנראה הוא חזר לסמים שוב =[) הוא התקשה מאוד לשיר, התחיל לשכוח את המילים ונראה כמעט מת אבל למרות זאת ההופעה זכתה לשבחים רבים (העיקר ששרים מהלב חח). הופעתו האחרונה הייתה ב-03/07/96 בקנזס שבמיזורי כמופע חימום ללהקת קיס שהייתה אחת הלהקות האהובות על ליין. באוקטובר 96 חברתו של ליין לחיים שכבר הייתה אז ארוסתו, בה הוא היה מאוהב מאוד (גם כשהם היו רק ידידים הוא תמיד אהב אותה) מתה מבעיות בלב שהוחמרו כתוצאה משימוש בהרואין. לאחר מותה רבים מהמכרים של ליין אמרו שהוא השתנה מהקצה אל הקצה ולא חזר להיות אותו בנאדם ואפילו היה בסכנת התאבדות לאחר מותה והיה בהשגחה של 24 שעות, ונכנס לדיכאון עמוק מאוד. ליין נעלם לחלוטין מאור הזרקורים עד ל-26/02/97 בו נכח עם אליס בטקס הגראמי שבו "אגיין" היה מועמד להופעת הרוק הכבד הטובה ביותר. לאחר מכן הוא הקליט עם אליס שתי שירים נוספים- גט בורן אגיין, דייד שנכתבו על ארוסתו של ליין ז''ל. נאמר על ליין שבאותה תקופה היה חיוור מאוד ושקל מעט מאוד.ב-99 הוא הקליט עם הסופרגרופ "Class Of 99" קאבר לשיר "אנד'ר בריק אין דה וול" של הפינק פלויד. כאשר בקליפ כל חברי הלהקה צולמו מיוחד, הופעתו של ליין בקליפ הייתה וידאו קטן הלקוח מההופעה של מאד סיזן בתיאטרון המור.ב-19/07/99 כל חברי להקת אליס חוץ מליין התארחו בתחנת רדיו כדי לדבר על יציאת האוסף "נוטינג סייף" כשאר באמצע הראיון המראיין התקשר לליין והוסיף אותו לשיחה. סוף שנת 99 ועד 2002 ידועות בהסתגרותו והתנתקותו של ליין בדירתו שבסיאטל, בשנים האלה כמעט ולא היו פרטים עליו. בראיון האחרון בחייו דיבר ליין על ההרס שנגרם לו מההתמכרות לסמים: "אני לא לוקח סמים כדי להיות בהיי כמו שכולם חושבים. אני יודע שעשיתי טעות גדולה בכך שהתחלתי להשתמש בחרא הזה. קשה להסביר את זה. חיי הם לא דוגמה, אני כל הזמן מקיא ומחרבן במכנסיים שלי. הכאב הוא יותר גדול ממה שנדמה לכם, זה הכאב הכי גדול בעולם....סמים הורסים את הגוף". הופעתו החיצונית של ליין הדרדרה עוד יותר, הוא איבד חלק רב משיניו, עורו היה לגמרי חיוור והוא היה בתת משקל חמור. חבריו הקרובים כבר לא דיברו איתו. העיתונאי פט קיני בירר מספר פרטים על חייו של ליין בתקופתו האחרונה: השבועות האחרונים בחייו של ליין היו לגמרי ריקים...לפי דבריו של עובד בריינבואו (בר שהיה קרוב למקום מגוריו של ליין) "לין היה מבקר בבר לפחות פעם בשבוע, הוא היה יושב בשולחן בצד מאחורי הבר ולא הזמין כלום לשתות. אנחנו רק עזבנו אותו בשקט". גם מארק לנגן חברו הטוב של ליין אמר שהוא לא דיבר איתו כמה חודשים, אבל בשבילם לא לדבר כמה חודשים זה היה דבר שגרתי. ב-19/04/02 מקורבת לליין התקשרה ל-911 (משטרה ככל הנראה) ואמרה שהיא לא שמעה מליין במשך שבועיים. אמו ואביו החורג של ליין פנו למשטרה וביחד הלכו לדירתו של ליין ופרצו אותה ושם גילו את גופתו של ליין מתה על הספה, הטלוויזיה הייתה דולקת, ומסביבו היו מלא סמים וחומרי שימוש בסמים (קראק, הרואין, קוקאין, מזרקים..) בניתוח לאחר המוות התגלה כי ליין מת כבר ב-05/04/02 ובמותו שקל 34 קילוגרם- הוא שכב מת שבועיים בביתו בלי שאיש ידע. מותו נגרם מעירבוב של קוקאין והרואין שנקרא "ספידבול" במינון גבוה מאוד. לאחר מותו של ליין ג'רי הוציא את אלבום הסולו הראשון שלו, שחלק נרחב מהשירים בו מוקדש לליין, בנוסף אמו הקימה את קרן ליין סטיילי שעוזרת למשפחות אשר ילדהם מכורים להרואין ופועלת במקביל לסצנת המוזיקה של סיאטל. כמו כן מוזיקאים ולהקות רבות הושפעות מליין ומאליס דוגמת- סטיינד, גאדסמאק ועוד... זה סיפורו הטרגי של אחד הכשרונות הגדולים בגראנג' וברוק הכבד בכלל. אשמח לראות תגובות מצדכם על הביוגרפיה.

כואב לקרוא..

כל כך הרבה כישרון. שפשוט.. ): תודה שכתבת את זה. אם אני לא טועה, לראיון ב99 הוא התקשר מיוזמתו.. לא השדרן. אבל שמעתי את זה די מזמן, אני לא הכי זוכרת אולי. בראיון גם שמעו כמה הוא היה מרוחק מכולם. רק משון קיני אני חושבת שלא היה כל כך מרוחק.. אין מה להגיד, הוא אחד האנשים שהשפיע עליי הכי הרבה, ואני אפילו לא מכירה אותו.

everynormal

New member
כששמעתי את הראיון

אז הם התקשרו לליין....אני אבדוק את העניין תודה על ההערה ובאמת, הוא כישרון ענק. הסיפור שלו פשוט כל כך עצוב....ובכלל אמא שלו- גם בעלה היה מסומם, וגם הבן שלה, ועוד היא ראתה את הגופה שלו אחרי שבועיים. זה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לאמא. וגם ליין שבחלק הגדול בחייו היה מכור לסמים....20 שנה. זה פשוט סבל. אין יותר נורא מלדעוך ככה לאט לאט זה יותר גרוע ממוות במכה אחת. לא הגיע לו כל זה....אבל כמו שהוא אמר בשיר ריבר אוף דסיט- "את הכאב שלי אני בחרתי" ואפילו שהוא בחר אותו זה עצוב....אני מאוד מקווה שעכשיו הוא נח לו עם הארוסה שלו, כי הוא סבל יותר מידי

"התאבדות איטית זאת לא דרך ללכת"../images/Emo4.gif

הכי כואב זה שאבא שלו באמת הגיע אליו כשליין התפרסם.. כדי לעשות סמים.

וואי.. כל הכבוד על ההשקעה.

קראתי עליו מיליון פעם ועדיין חידשת לי כמה דברים.. כל כך חבל עליו, כל כך. עצוב שהוא לא הצליח להיות נקי יותר משנה. הציטוט שקראתי פעם וממש העציב אותי היה, "למה אנשים עדיין משתמשים בסמים? הם לא שומעים את השירים שלי?" אני יכולה להגיד שחבל מפה עד הודעה חדשה אבל זה פשוט לא היה משקף עד כמה

Sanguine Sky

New member
וואו. פשוט נורא...../images/Emo10.gif

תודה שכתבת,הרבה דברים חדשים לי.. באמת סיפור קשה

Maliman

New member
יפה, כל הכבוד

תמיד חשבתי שמעניין שלשני השירים האחרונים של אליס קוראים "מתה" ו-"להוולד מחדש"

nothingman1

New member
מדהים, עבודה טובה../images/Emo45.gif

לא שמעתי אלבום של אליס כבר הרבה מאוד זמן, ועכשיו אני יודע מה אני הולך לשמוע לפני השינה... סיפורים כאלה תמיד תופסים אותי חזק

Kneeling Roses

New member
כ"כ עצוב..

במשך השנתיים האלה שהוא הסתגר בבית הוא יצר קשר עם המשפחה שלו? ובגלל זה הם לא התקשרו למשטרה קודם לכן? כל הכבוד על ההשקעה

everynormal

New member
זה יותר המשפחה יצרה קשר איתו

הוא לא יצר קשר עם אפחד בשנים האלה, והיה מנותק מהעולם, אמאשלו ניסתה להמשיך לשמור איתו על קשר וגם כשלאחותו נולד ילד ראשון [לא זוכרת מתי זה היה זה היה בין השנים 2000 ל-2002 בתקופת ההסגר שלו] אז היא עשתה אירוע משפחתי והוא היה נוכח ואנשים שהיו שם אמרו שנפלו לו רוב השיניים וזה.... כנראה המשפחה דאגה שהשכנים יבדקו מה קורה עם ליין ואחרי שהשכנה ההיא לא שמעה ממנו שבועיים היא התקשרה להודיע

everynormal

New member
הזהות של האישה לא ידועה

רק ידוע שהיא התקשרה למשטרה והודיעה שלא שמעה מליין שבועיים ואז המשטרה יצרה קשר עם משפחתו....סביר להניח שזאת אחת משכניו

MiMiMor

New member
בנוסף לזה,

בשיר grind ליין מביע מחאה נגד שמועות שיצאו עליו בדבר היותו מת או חולה באיידס, שזה גם כן, עצוב כשלעצמו.

בדנתמ

New member
לא ידעתי...

לא ידעתי שהוא התחיל כמתופף. זה די הפתיע אותי... אבל לא כמו שהייתי בשוק מהגיל שבו הוא התחיל לעשות סמים... אשכרה הדברים האלה דופקים כל כך חזק אנשים כל כך מוכשרים... זה אחד הדברים שאני הכי מצטער עליהם בקשר למוזיקה

everynormal

New member
לפני התופים הוא ניגן בחצוצרה

בגיל 10 הוא למד לנגן על כלי נשיפה ואחר כך בגיל 12 עבר לתופים. בנוסף הוא גם יודע לנגן על גיטרה ונראה לי גם על פסנתר אפילו וכן אתה מאוד צודק בקשר לסמים אני בכלל לא מצליחה להבין איך זה יכול להיות שהוא התחיל בגיל 13 ומת בגיל 34 וחצי? זה אומר שהוא היה מכור יותר מ-20 שנה! הוא התחיל להשתמש בקוקאין מגיל 15 ומיד אחר כך עבר להרואין בנאדם המכור להרואין מעל לארבע שנים כבר נגרם לו נזק בלתי הפיך למוח והסיכוי להיגמל לאחר 4 שנים קטן מאוד וככל שהזמן עובר הגמילה כמעט ולא אפשרית....ככה שמפתיע שהוא השתמש במשך כל כך הרבה זמן וכל הקטע גם שהקול שלו נשמע מצויין [וסמים פוגעים בקול] והוא מת מאוחר מאוד, ככל הנראה היו לו המון גמילות שלא ידוע עליהם אחרת הוא היה נעלם לנו מזמן

בדנתמ

New member
על גיטרה ידעתי שהוא יודע...

אני חושב שהוא אפילו הקליט חלק מהגיטרות באלבומים שלהם, לא? חחח חצוצרה לא הייתי מנחש. כנראה שבילדותו הוא היה בקטע של פאנק
אני מנסה לדמיין אותו מנגן על חצוצרה... מבדר למדי... מה שכן, עם הריאות שיש לו לשיר, לא מפתיע אותי שהוא ניגן על כלי נשיפה.

למעלה