לכל מי שעבר את המסע המדהים הזה!

Amazing18

New member
../images/Emo20.gifלכל מי שעבר את המסע המדהים הזה!

יש לי שאלה.. אני אמנם כבר שנה וחצי אחרי המסע, אבל התחושה היא אותה תחושה. כשחזרתי אמנם מהמסע קיוויתי שאף אחד לא ישאל אותי איך היה? כי זה לא טיול ובטח שלא חופשה, הרי אי אפשר לעולם להסביר למישהשו לא היה שם מה באמת קורה שם, זה פשוט היה בלתי אפשרי. ההורים והחברים כיבדו אבל עכשיו, בתוך תוכי אני כן רוצה לדבר. פתאום אני כן רוצה לשתף, אבל אף אחד לא מבין.. אחד מניד את ראשו, השני קצת דומע, השלישי לא מבין איך זה קרה.. אבל אף אחד לא מבין מה זה באמת! גם לכם זה קורה? גם אתם פתאום כל כך רוצים לדבר אבל שוב, אף אחד לא מבין? דבר שני, כשחזרתי היתה לי רייקנות עצומה בלב. בנפש, בכל מקום בגוף. נשבעתי שיותר לא אטוס לשם, שלא אדרוך שם יותר. הייתי שם בשיא החורף, כך שהשלג והכפור לא תרמו להרגשה הפנימית שלי. אבל מיד חודש אחרי. ביום השואה הראשון אחרי שהייתי שם, הרגשתי יותר מתמיד שאני רוצה לטוס לשם. ביקשתי מאמא שתיקח אותי שוב, הפעם רק היא ואני.. כי אני מרגישה שלא ניצלתי מספיק, שלא כאב לי מספיק. גם לכם זה קורה? אני רוצה לדעת שאני לא לבד..

Amazing18

New member
לא מבינים,

את מה שאני מנסה להעביר. הרי הם לא ב-א-מ-ת מצליחים להבין מה זה שם, מבין? הרי הרבה יותר כיף לשתף מישהו שעבר את המסע ולהעביר חוויות, וזה מעצבן כי לפעמים כל כך בא לי לספר לכולם, אבל לצערי רובם פשוט מעדיפים לא לדבר על זה :\

lihi r

New member
קודם כל את לא לבד...

כל אחד שחוזר משם, מהמסע מרגיש רגשות אחרים חלק מרגישים ריקנות ולא רוצים לדבר וחלק רק רוצים לשפוך את הלב ולספר על מה שהם ראו ועברו ובקשר ללחזור לשם אני גם מאוד הייתי רוצה לחזור לשם כי אני גם מרגישה שלא מיציתי את המקום ויש עוד הרבה דברים לראות

N o a m i t

New member
באמת לא לבד...

אני חושבת שרובונו( מי שחווה את המסע) יסכים איתך שכשאת מספרת לאנשים מה עשיתם ואיך הרגשתם בכמה מילים ,הפנים שלו יראו כמישהו שבמאת לא מבין את מה שאת מנסה להעביר לו. לפי דעתי את המסע לפולין לא נית להעביר דרך מילים,לא בתמונות ואפילו לא בשירים. מי שלא יעבור את המסע הזה לעולם לא יוכל להרגיש ולהבין בצורה מלאה את ההרגשה המדוברת הזאת שרובנו מרגישים לאחר החזרה מהמסע. וזה דיי מאכזב שאתה לא יכול לספר ולהעביר תחושות מהמסע לאנשים אחרים שהיית רוצה שידעו,אפילו לאנשים הכי קרובים. וזה מעצבן כשחוזרים הביתה אחרי המסע המתיש בכל המובנים ,שקועים באווירה מסוימת,חושבים,לא מרגישים בנוח כל כך בארץ ובבית בכלל,הראש שלך במקום אחר ובנוף אחר,ואתה "צריך" מהר מהר לחזור לשגרה,מה לעשות זאת החברה שלנו,אתה לא יכול להישאר תקוע אחרונית בזמן ,קשה להתאקלם,במיוחד קשה עם אנשים שלא עברו את המסע הזה ושנמצאים באווירה אחרת ושאין להם מושג איך אתה מרגיש ומה א תה עובר גם אם אתה מנסע להעביר להם את ההרגשה בכל המילים האפשריות.

גם אני בדיוק ככה...../images/Emo125.gif

כל מי ששאל איך היה לא ממש ידעתי איך לענות לו, וגם לא ממש רציתי כי לא האמנתי שמישהו שלא היה שם יכול להבין, והאמת אני עדיין חושבת ככה. כל הקטע של הרייקנות כל כך נכון, אני יכולה להגיד שאני עדיין מרגישה ככה, במיוחד שלא עבר כל כך הרבה זמן מאז שחזרתי. זו תחושה דיי מדכאת אחרי מסע כל כך מדהים לחזור הביתה ושום דבר כבר לא נראה חשוב... אני לא מרגישה שלא כאב לי מספיק כי זה משהו שכל אחד לוקח אחרת, אני לא חושבת שאנשים צריכים להרגיש רע עם זה שלא כאב להם. במסע עצמו בעיקר הזדעזעתי אבל הוא לימד אותי כל כך הרבה על עצמי וזה הרבה ממה שאני לוקחת איתי מהמסע, ככה שאני לא מרגישה פספוס.

בלבלה

New member
האמת שכן

אני מאוד רוצה לספר ולשתף עכשיו על המסע אמנם עברו רק חודשיים מאז שחזרתי, אבל אני מרגישה כאילו אני הולכת להתפוצץ אני מתה לספר על חוויות שהיו לי שם, ועל דברים שעשיתי, על אנשים שהכרתי אבל האמת שאנשים לא כל כך מתעניינים... בשבילם זה עוד סיפור על השואה, לא ביג דיל אבל בשבילי כל פעם שאני מדברת על זה זה יש לי ניצוץ חדש בעיניים זאת חוויה שאני אספר עליה עוד הרבה הרבה זמן, ואני מקווה לא לשכוח שום פרט אף פעם

למעלה