מה דעתכם? מחוננות בעולם החומרי

• פותח הנושא fruty
  • פורסם בתאריך

fruty

New member
../images/Emo20.gif מה דעתכם? מחוננות בעולם החומרי

שלום לכולם
, אני חדשה כאן ויש לי נושא לדיון! כשהייתי ילדה אובחנתי כמחוננת וגם כבעלת שמיעה מוסיקלית אבסולוטית כעת אני אני בת 26 ומרגישה שבגלל העולם החומרי שבו אנו חיים, אני במצב שאני חייבת לחיות בשכירות. אני בעצם נעשית עבד לכסף ועובדת בעבודות פקידותיות שלא מאתגרות אותי שכלית וממלאות לי את רוב היום ודורשות גם אנרגיה על מנת לשלם את חשבונות הקיום, וכך המשכורות הולכת הישר לבור השחור של החשבונות וחוזר חלילה... ורודפת סביב הזנב של עצמי. ואז יש את הנסיעות באוטובוסים (זמן!)ואת כל סידורי הניקיון ועניינים חומריים שונים. אז כן אני שמחה שבחורה בעולם של ימינו יכולה להיות עצמאית כלכלית ולפרנס את עצמה - וזוהי זכות חשובה ביותר(גם לחופש הנפש)!, אך לצערי זה בא על חשבון מיצוי הפוטנציאל השכלי שלי. הרי לא כולנו נולדנו עם כפית של זהב בפה... והדבר מתסכל משהו- כשאני יודעת שיש לי יכולת שכלית גבוהה אך בשל הדרישות החומרניות של המציאות קשה מאוד לממש את הפוטנציאל הזה. למעט קורסים של הפתוחה, או קורסים מעשירים אחרים בשעות הערב, ופה ושם לוקחת שיעורי פסנתר שבלעדיהם אני לא יודעת איך הייתי מסתדרת. ולכן גם לא אהיה עם בן זוג שלא יפרגן לי בכך. בעצם אני באישהו מקום מרגישה כמו הנמלה העובדת, מה הטעם לרמת משכל גבוהה , כשאין לי מקום לממש את הפוטנציאל הזה והדבר יוצר תסכול. שהרי המאגרים שלנו בזמן, אנרגיה וכסף מוגבלים ואנו חייבים לנהל אותם לפי דרישות המציאות, אחרת נהיה בצרות כשהמציאות תטפח על פניינו. אולי אם המשכורות היו יותר גבוהות והיינו עובדים פחות, היינו יכולים להתאים את חיינו בהתאם וללמוד יותר במידה שתספק את תאוותנו הגדולה לידע ועוררות אינטלקטואלית ולהשקיע בדישות הלימודים יותר. לנגן יותר, לטייל , להסתקרן ולשאול שאלות קיומיות ולנתח מצבים. וכן יותר להנות מהחיים. וכן כמו כל בן אנוש אנו משקיעים אנרגיה מרובה במצבים חברתיים ובין - אישיים , מחשבות עצובות בשמיעת חדשות וצרות אחרות...(התמודדות עם מוות וכולי וכולי...) ואז למי בעצם יש זמן לעניינים השכלתניים יותר? הרי אנחנו לא רק רובוטים עם מנת משכל גבוהה הרי אנחנו תלויים בגוף וגם הוא מתעייף!וזה עצוב ! חוו דעתכם בעניין? הרי אדם לא צריך כל כך הרבה רק גג מעל הראש, ביטחון פיזי, בריאות , אוכל , למה צריך לקרוע את התחת בשביל זה? בשביל להישרד. וכך לא להגיע לעניינים יותר שכלתניים, מוסריים ורוחניים שבמרומו של עולם? חוו דעתכם בנושא...

ntheg

New member
advice.

i would like to recommend a very short book (maybe 200 pg.s) called "Rich Dad, Poor Dad". it talkes about the same stuff, money wise. i found it very inlighting, and it teachesw you to think about money in ways you never did. it DOESN'T matter what your job is. the book can be very annoying, it kind of repeats every point 5 time][ to make sure you take it in

atayen

New member
אולי תחליפי עבודה

אולי תנסי למצוא עבודה אחרת שתעניין אותך... למה את לא עוסקת במוסיקה?(בצורה מקצועית, אני מתכוונת) את לא חייבת לחכות עד שתהיי מוצארט..תתחילי לעבוד בזה עכשיו. נראה לי שזה יהיה לך הרבה יותר מניין...

למעלה