מה הייתם עושים-סיטואצ' ליום ד'

../images/Emo20.gifמה הייתם עושים-סיטואצ' ליום ד'../images/Emo20.gif

אמא וילד כבן חמש הולכים ברחוב, האמא מתעצבנת על הילד שלה, מעיפה לו סטירה מצלצלת. האם תתערבו
תעירו לאמא על כך
האם תגובתכם תהיה שונה אם מדובר באבא
מזכיר קצת את הסיטואציה מהתוכנית, אבל עדיין קצת שונה

מכירה מקרה כזה...

של אמא שאני מכירה אישית, אישה מתוקה ומדהימה. שמחנכת את הילדים שלה בצורה מדהימה. יש לה ילד שובב בטירוף שרץ לכבישים, שבורח לה בקניונים וכו... יום אחד הוא נעלם לכמה שעות בקניון והיא חיפשה אותו בטירוף כשהיא מצאה אותו היא העיפה לו סטירה. באותו רגע העירה לה אישה, בעלה התערב שהוא שוטר ולקח ממנה את הפרטים שלה והגישו נגדה תלונה. להתערב זה טוב וזה חשוב. אבל צריך גם לראות את הרקע. סטירה אחת לא הופכת ילד לילד מוכה. ועדיף שיקבל סטירה מאמא שלו כי כל ההסברים לא עבדו ולא יהרג בכביש שהוא רץ אליו ולא יחטף ע"י אנס ילדים בזמן שאמא שלו עוד מחפשת אותו. בסיטואציה בחנות שהאב היכה את בנו, זה התחיל מתעללות מילולית שנראה היה שכבר מוכרת לבן היטב וזה המשיך למכות שכבר היו מוכרות לבן היטב זה לא היה אירוע חד פעמי על משהו באמת היסטרי. גם כשאתם מתערבים, שימו לב לסיטואציה השלמה. לפעמים מרוב צורך פנימי לעזור, אתם רק מזיקים.

dindino3

New member
צודקת

לי זכור מקרה מהילדות כשהייתי בת 5 בערך, אני ואבא סיימנו להעמיס את הקניות על הרכב והוא רצה להחזיר את העגלה, אמר שיחזור מהר ושאני אחכה לו שם, בשניה שהוא נעלם לי מהשדה ראיה רצתי לכביר לחפש אותו, הוא היה ממש שם, נתן לי סטירה וצעק שאני לא אעז לעשות כזה דבר שוב, אותה סטירה היתה חשובה כשהבחירה היא בינה לבין להידרס...

בריון2

New member
לא מתערב

כי זכותו של כל הורה לחנך את ילדו כפי שהוא מוצא לנכון.ולא בהכרח סטירה אחד אומרת שהילד מוכה. וכל הנושא גם קשור לסמכות הורית, וכיום בישראל רוב ההורים "מסורסים" שילדיהם מרשים להתחצף ולהתנהג עם הורים בצורה מחפירה, ולהורה אסור להפליק לילד בלי שיגדו שזאת התעללות!

למעלה