מזון לנשמה - שקית של עוגיות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מזון לנשמה - שקית של עוגיות

מישהי מאחד הפורומים האחרים קיבלה את הסיפור הבא במייל. זה סיפור מקסים ולא כל כך שייך לאלצהיימר דווקא אבל כולנו יכולים ללמוד ממנו הרבה... "שקית של עוגיות" לילה אחד, בשדה תעופה הומה אדם היא הבינה שהגיעה יותר מדי מוקדם. בחנות הספרים מצאה לעצמה איזה ספר מותח ובמעדנייה קנתה שקית עוגיות מדיפות ריח. חיפשה מקום לשבת בו כמה שעות עד הטיסה מצאה פינה והתיישבה והכרטיס בכיסה. היא הייתה מאוד מרוכזת בספר שבידה כשבזוית עינה הבחינה בגבר שהתיישב לידה. היא לא הייתה שמה לב אליו בכלל, אבל, בחוצפתו המנוול העיז לשלוח יד אל שקית העוגיות שהייתה ביניהם מונחת וכבתוך שלו הרשה לעצמו עוגיות לקחת. היא החליטה להתעלם מהחוצפה והגסות, לא לעשות סקנדל, אולי תיפסק העזות. וכך היא נשנשה, בעודה מביטה בשעון שעל הקיר וגנב העוגיות מחסל לה את המלאי בקצב מהיר. על כל עוגייה שהוא לקח, היא גם לקחה אחת לפה חושבת לעצמה ,בטח הבוטה יבקש גם כוס קפה. כשנשארה רק עוגייה אחת, היא תהתה מה יעשה עכשיו. והוא ביד רועדת חיוך מבויש על פניו, לקח את העוגייה האחרונה וחלק אותה לשניים, חצי הוא הציע לה בעוד החצי השני, כבר היה לו בין השיניים. בעצבנות גוברת ועם מחצית עוגייה בידה חשבה לעצמה ,הוא גם גנב וגם חצוף , אפילו לא אמר תודה. כשהוכרז בקול שהגיע מועד הטיסה, חשה הקלה, אספה את חפציה ולעבר שער היציאה התנהלה. בלי להסתכל אחורה על גנב העוגיות וגסותו המעצבנת, הלכה במהירות, קדימה מתבוננת. היא עלתה למטוס וצנחה אל מושבה, והחליטה לחזור אל הספר שאת ליבה שבה. בעודה מפשפשת בתיק אחר הספר בידיה הייתה שם שקית עוגיות מלאה, מול עיניה. המומה ומופתעת היא הבינה איך לא, העוגיות האחרות היו שלו, הוא חלק אותן עימה ולא אמר לה די, ולדאבונה להתנצל כבר מאוחר מדי. בעצב היא הבינה שהגסות הייתה שלה, היא הגנב, ואת העוגיות שלו בעצם היא אכלה. כמה פעמים בחיינו אנחנו לגמרי בטוחים שאנחנו יודעים משהו בוודאות מלאה, ואז מגלים מאוחר יותר או מאוחר מדי שמה שהאמנו בו, שמה שחשבנו שהוא האמת הצרופה, בעצם איננו כך. לא הכל בחיים זה שחור או לבן, יש גוונים של אפור. כדאי תמיד לשמור על לב פתוח ותמיד לשאול את עצמנו , אם אנחנו לא אוכלים את העוגיות של מישהו אחר...

hregev

New member
../images/Emo212.gif ספור העוגיות

כל הכבוד נילי סיפור עם המון מוסר השכל. יששש המון מה ללמוד ממנו. מה שלום כל החברות שלי לבעיה הכאובה.? כבר כמה לילות שאישי מתעורר בשלוש או ארבע לפנות בוקר מדליק אורות ורוצה להתלבש, כמובן שאינו יכול לעשות זאת בעצמו ואז אני שואלת אותו מה קורה לו אז הוא מסביר לי שהוא יוצא להליכה (יש לזכור שחשוך לגמרי בחוץ). אז אני אומרת לו שעדיין אמצע הלילה ועוד לו הגיע הבוקר אז הוא נעלב ואומר שאם אני לא רוצה לעזור לו אז הוא ימשיך בעצמו להתלבש בסלון, כמובן שאינו יכול אז הוא מתייאש ובא חזרה למיטה. זה כנראה הרע במיעוטו ממה שעוד מחכה לי. אריאלה - מתי יש לאישך תור לבית לוינשטיין ? ספרי לי מה אמרו לו. אביבה - מה עם בעלך? האם הוטב מצבו? ומה החלטתם במשפחה - מה לעשות הלאה? ובינתיים לילה טוב לכולם ושתהיינה בשורות טובות ומתוקות , חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

מגיע מצב שהחולה אינו מבחין בין היום והלילה. הוא גם לא מדליק את האור כשמחשיך, לכן כשהוא מתעורר לפנות בוקר הוא חושב שכבר בוקר ורוצה להתחיל את היום. גם אצלנו זה ככה. כמה שלא מסבירים לו שעכשיו לילה, הוא לא מקבל את זה... תגידי לו שתעזרי לו להתלבש בבוקר ושעכשיו כדאי שימשיך לישון עוד קצת... אין מה לעשות, חייבים לזרום. בקרוב מאד יגיע הזמן שבו תצטרכי לדאוג שמישהו ילווה אותו בהליכה. הוא עלול להתבלבל ביום בהיר אחד ולא למצוא את דרכו בחזרה וזה מצב שאסור לו לקרות. בייחוד במצבו הרפואי עם בעיות הלב שיש לו. לכן, תתענייני, אולי אפילו בעזר מציון אם הם יכולים לשלוח לך מתנדב שילווה אותו בהליכה שלו. אני חושבת שזה הדבר הכי חשוב עכשיו שאת צריכה לארגן בשבילו. בזמנו, כשבעלי עוד היה יוצא להליכות, הרופא המטפל שלו הוציא לנו כרטיס צהוב ואמר שאסור לו לצאת ללא מלווה. הרופא אמר שכל שינוי הכי קטן במסלול, או עבודות בכביש, או הסחת הדעת או כל דבר קטן, עלול לגרום לו לחוסר התמצאות ולאיבוד הדרך וזה מצב מאוד מסוכן. זה ממש מפחיד... סליחה אם חרגתי חני, אבל לדעתי עכשיו עליך למצוא פתרון לזה. חשוב שהוא יעשה את ההליכה אבל חשוב מאד שיהיה לו מלווה. מאחלת לכם יום עגול.

hregev

New member
../images/Emo24.gif בוקר טוב לכולם

נילי - אינך חורגת כלל - אני מתייחסת אליך כאל אחת בעלת נסיון יותר ממני ומקבלת כל דבר. הענין הוא שבעלי לא מוכן לקבל את זה שהוא זקוק למישהו שיעזור לו או ילוה אותו, גם עכשיו הוא יצא להליכה אבל כמובן עם תעודה מזהה וטלפון בכיס ואני כל הזמן עוקבת אחרי השעון, אם ישנה חריגה בזמן - אני מתקשרת לבדוק מה קורה. בכל אופן תודה על העצות הטובות. אני מחכה עדיין לתשובה מביטוח לאומי בקשר לצרכים המיוחדים שהגשתי כבר כמעט שלושה שבועות מאז הועדה הרפואית שהוא עבר ועדיין לא קיבלנו תשובה. אני מקוה שיהיה לכולנו יום טוב או כמו שאת קוראת לו - יום עגול ושוב נחכה לבשורות טובות חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי

אני מקווה שתקבלו בהקדם תשובה מהוועדה הרפואית בקשר לשירותים המיוחדים שביקשת. מעניין מה הם יתנו וכמה? אולי תוכלי לקבל קצת עזרה בבית, או אפילו קצבה כספית שבה תוכלי להשתמש. שנשמע בשורות טובות בהקדם.

../images/Emo151.gifחני'לה איזה יופי לראות אותך

היי חני, יש לי תור ב26/2 . יש לי גם מכתב מהפסיכייטר ומהניורולוג. אני תקווה ששם בבית לווינשטיין יעלו לו את האחוזים ואז אבקש שירותים מיוחדים., הוא הולך רק שני ורביעי למועדון , ושאר הימים הוא בבית יושב באפס מעשה, ואני מנסה ומשתדלת הרבה וככל שאוכל , להתמודד עם המחלה בצורה של שמחה והתעלות רוחנית כי כך אני מתחזקת ושוברת את הדיכאון לרסיסים או לחלקים עד כמה שניתן.ומבקשת מבורא עולם היושב בשמים אל רחום וחנון עשה עימנו צדקה וחסד כמו שאנחנו משתדלים לעשות חסד של אמת עם הנשמה הפגועה.ואכן אני מבקשת ומקבלת חסדים ממנו כמו בריאות כל יום וכל דקה ושניה .שנשמע רק בשורות טובות

למעלה