מסגרות – ניצה אייל
חלק א

../images/Emo20.gif מסגרות – ניצה אייל ../images/Emo20.gif חלק א

הסתכלות על אירועים ומצבים שעברנו מזווית ראייה אחרת, מאפשרת התייחסות חדשה ואופטימית. אחת לתקופה אני מורידה תמונה מהקיר בבית והולכת לבקר אצל דודיק, עשה המסגרות. בחנות שלו יש ריח מיוחד – של דבק? – שאני אוהבת. אנו מבלים ביחד מספר שעות. הוא משיל את המסגרת הישנה, מניח את התמונה חשופה על הכן ומתחיל לנוע סביבה. מה דעתך על המסגרת המוזהבת עם העיטורים בפינות? ואולי ננסה הפעם פס דק של מתכת כסופה? וייתכן שבדיוק בכיוון ההפוך – דווקא מסגרת כבדה ומוצקה של עץ בגוון עתיק? אני יושבת מרותקת, עוקבת אחרי ידיו המחליפות מסגרות, ומופתעת בכל פעם מחדש איך יחד עם המסגרת התמונה מחליפה את פניה. תמונות תלויות לא רק על קירות הבית, אלא גם על הקירות הפנימיים בראש. תמונות אלה הן הזיכרונות של התנסויות ואירועים שונים שעברנו במהלך החיים. אך בשונה מהתמונות התלויות על קירות הבית – בהן קפא הגל המקציף, נשמר צבע הפרחים, והאנשים ניצבים באותה תנוחה – את התמונות הפנימיות אפשר לצייר מחדש. המכחול הפנימי יכול לשנות צבעים, לרומם פסגות ולשטח עמקים, לצייר חיוך בפנים עצובות. ואפשר גם, כמו דודיק, להחליף להן את המסגרת. תהליך כזה נקרה בפסיכולוגיה מסגור מחדש. הסתכלות על אירוע בחיים , לרוב אירוע כואב ומייסר, מזווית ראייה אחרת. במוזיאון אנו עומדים לפני תמונה, זזים מעט שמאלה ומעט ימינה. אחר כך נסוגים לאחור, פותחים מרחק, ולפעמים מתקרבים מאד – בוחנים את החתימה, כתם של צבע, משיחה של מכחול. אנחנו נעים – לא התמונה, אך בכל תנועה שלנו גם התמונה נעה, נראית שונה במקצת. כך בתהליך הפנימי של מסגור מחדש, אנחנו בונים תמונה בעלת משמעות אחרת. זזים הצידה, מסתכלים על האירוע בעיניים חדשות.

חלק ב

אחד הטיולים הדמיוניים האהובים עלי הוא ביקור מחדש בתערוכת התמונות הפנימיות שלי. אני הולכת שנית במשעול של אותו יער אפל, נוגעת בענפי השרכים דמויי הנוצה, שומעת את זרימת המים באפיק. בהסתכלות לאחור אני צופה בתמונות של אירועים ואנשים שגרמו לי לסערות נפש קשות ולנדודי שינה. ותמיד מופתעת איך אותה תמונת עבר נראית שונה לחלוטין במסגרת של ההווה. העיניים אינן אותן עיניים וגם התמונה כבר אינה אותה תמונה. בכל מסגרת של זמן, הצבעים שבתמונה משתנים, הדמויות קטנות או גדלות, ויש כאל שבכלל יוצאות מהתמונה. על כך הייתה אומרת סבתא פייגה: השכנה שלי דבורה? כבר שנים היא לא בתמונה. ומתכוונת: היא יצאה מחיי. בין מסגרות הזמן, השימושית ביותר עבורי היא מסגרת העתיד. אני נעזרת בה כאשר אני מחמיצה משהו – לא קיבלתי תפקיד או נכשלתי במבחן. אני מתבוננת באירוע המוחמץ מזווית הראייה של העתיד: איך תיראה התמונה בעוד שנה או בעוד חמש שנים, ובמרבית המקרים אני מרגישה הקלה מרבית. המפלצות של ההווה מרזות בעשרים קילו במסגרת של העתיד (מומלץ לנסות). יש אנשים שנולדו עם משקפיים ורודים. הם אופטימיים נצחיים, ומשוכנעים כי בסוף הם יחיו באושר ועושר. האחרים כמוני, יכולים להיעזר במסגרת נוספת המיטיבה עם הנפש. זו של החשיבה החיובית. המסגרת הוורודה מבהירה את אירועי החיים, מוסיפה צבעים שמחים ומאפשרת לנו לראות כי בצד הקשיים והכאבים הנמצאים בתמונה - לפעמים מוסתרים ועלינו לגלות גם אותם – צדדים מחזקים ומנחמים. חיבוק גדול של ילד קטן, ריח משכר של פריחת האלמון ההודי בשעות הלילה ופרק הסיום בסימפוניה של מוצרט.

shir300

New member
אין לך מושג

כמה זה קולע וכמה זה בא לי בזמן כמו מסר מהיקום. תודה!

מאוד התחברתי-החיים זה אוסף של רגעים קטנים

אני מאוד משתדלת בשנים האחרונות לאסוף רגעים קטנים של אושר וזה מתחבר לי לספר שקראתי לפני כמה שנים, קראתי את הספר "להרגיש נפלא" - של פאמלה אלרדייס השינויים הקטנים שיעשו את החיים קלים יותר שלוש מכונות כביסה ארוחת ערב ילדים שצריך לאסוף אנשים שצריך לפגוש סידורים שצריך לעשות התעמלות שאין זמן לעשות חשבונות מנופחים שחייבים לשלם מקלחת של שתי דקות ועוד לילה של נדודי שינה נשמע מוכר? העולם מלא באנשים כמוכם, כל כך לחוצים עד שאינם מסוגלים להירגע, להרגיש נפלא הוא ספר המיועד לאלה מביניכם שמעוניינים לשים קץ לשיגעון הזה. אז קדימה, עשו את הצעד הראשון. התחילו היום! כולנו רוצים להרגיש נפלא. כשאנו מרגישים טוב מערכות היחסים שלנו מתפקדות, אנו חשים סיפוק בעבודה, אוכלים אוכל בריא יותר, נראים טוב יותר ונהנים מבריאות טובה. הרגשה טובה תלויה פחות במה שקורה לנו ויותר במה שאנו חושבים ומרגישים, לכן, גם שינויים קטנים יכולים להשפיע על הדרכים שבהן אנו מתמודדים עם הטרדות והמועקות של החיים. להרגיש נפלא כולל עצות מעשיות וטיפים מעודדים שיסייעו לכם לפשט את החיים ולשפר את איכותם, יום אחר יום. לא משנה עד כמה אתם עסוקים, לעולם אינכם עסוקים מכדי להרגיש נפלא. לאחר קריאת הספר זה גרם להסתכל על דברים בצורה שונה, יותר לשים דגש על ריחות, צבעים, צלילים, להנות מהדברים הקטנים החל מציוץ הציפורים, מהשמיים הכחולים , מהפרחים שפורחים לי בגינה, מהריח של האוכל שמתבשל לי בסירים, מהחיוכים של אנשים שאהובים עליי ועוד ועוד דברים קטנים שהם בעצם האושר הגדול בעיניי.

למעלה