מקווה שהשאלה במקום...

עד שיגיע המומחה

שלנו לגיאולוגיה, אני חושבת שהכוונה היא לא לדייק. דייק הוא פרץ חומר שעולה דרך שכבות. תנועה אנכית בתוך שכבות אופקיות. לדעתי הכוונה לקמר - אנטיקלינה. זה המושג המתאר מחשוף שכבות שהורמו. ( קער - סינקלינה ). נחכה ל בוקסה ידידינו שירחיב בעניין.
 
דייק

ניתן לראות צורות קלאסיות של דייק פה. זו רק דוגמה אחת. את יכולה לחפש - DIKE. מייד אביא קישורים לתמונות של שכבות מורמות.
 

בוקסה

New member
רגע אחד אני הולך ומה קורה פה

אבל ללי, אני רואה שהסתדרת לא רע. בהתחלה כאשר ראיתי את התאור חשבתי שאולי מדובר בדיאפיר המלח של הר סדום. אבל לפי התמונה בהחלט נראה שמדובר בקמר (אנטיקלינה בעברית) המכתש הקטן היה פעם הר אנטיקלינרי. בעניין הדייק, יש מצב שדייק חודר לסלע אחר, עמיד פחות מהסלע הוולקני ואחר כך כאשר כוחות הבלייה והסחיפה עושים את שלהם יסירו יותר את הסלע החלש יותר שמסביב ופחות את הדייק שכזכור עשוי מסלע עמיד יותר מזה שסביבו וישאר לנו דייק בולט, אני לא מכיר הרבה כאלה ובטח לא אחד כזה שיגיע למימדים של הר. בארץ זה הפוךבדרך כלל, הסלע הוולקני עמיד פחות מהסלעים הסדימנטריים שסביבו ולכן במקום שפעם היה דייק נשאר שקע או תעלה, נוהגים לכנות את התופעה הזאת "דייק נגטיבי" כי אנחנו רואים נגטיב של הדייק יש כמה כאלה סביב המנסרה במכתש רמון
 
היי, לא יפה

הוא אמר שדווקא הסתדרתי לא רע. האמת שבאמת אין לי את כל הידע הנרחב הזה, אבל בהחלט למדתי שיעור או שניים בגיאולוגיה ואני יודעת מה ההבדל בין דייק וקמר. לגבי האתר " גיאולוגיה של ארץ ישראל", באמת אני ממליצה עליו בחום ואחרי חילופי מיילים עם דב, בעל האתר, אני יכולה למסור שבעתיד הוא ישופר, יוכנס אליו אינדקס או אפשרות חיפוש ואז באמת יהיה קל יותר " לנצל" אותו.
 
למעלה