נושא השבוע

../images/Emo20.gifנושא השבוע ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

בגלל שט"ו בשבט בפתח הנושא יהיה פירות יבשים אתם מוזמנים במשך כל השבוע להעלות מתכונים אפשר גם תמונות של מאכלים ,מאפים ,וכל מה שקשור למטבח עם פירות יבשים. תודה קרן
 
פירות יבשים ממולאים גבינת עיזים

אופן ההכנה: 10 תמרים יבשים 10 דבלים 10 משמשים מיובשים 1 גליל פרומעז 1 קופסא גבינת שמנת עיזים שומשום/קצח ברנדי - לא חובה, אפשר יין אחר או מיץ תפוזים + מגלענים את התמרים ויוצרים כיס במישמשים ובדבלים. + מערבבים את הגבינות + השומשום/קצח + ממלאים את הפירות בתערובת הגבינה. שמים בתבנית משומנת מעט, ומטפטפים ברנדי מעל הממולאים. + אופים בחום של 180 מעלות 10-15 דקות. לאכול חם. בתאבון!
 
../images/Emo203.gif../images/Emo203.gifהנה כמה רעיונות נחמדים../images/Emo203.gif

לבישול ואפייה עם ילדים.
 

pirge

New member
עוגיות בריאות שמחזיקות המון זמן במזווה - בתנא

שמחביאים אותן היטב.חהחהחהחה עוגיות בריאות במגוון טעמים-לפי בחירה מקור:פירגה 2\1 1 כוסות שיבולת שועל --------גרוס דק 2 כוסות קמח מלא 4\3 כוס סוכר חום ביצה שלמה מס' 1. 3 כפות מלאות טחינה גולמית - או 4 כפות ממרח תמרים - או ממרח חלבה או אחר....... 2 כפות גדושות סילאן או דבש 4\1 כוס שמן קנולה שקית אבקת אפיה 200 גרם לפי בחירה: שומשום---בוטנים---שקדים----אגוזים מכל סוג----פירות יבשים קצוצים----פירות מסוכרים-----שוקולד-----וכו''..... כפית שטוחה קינמון מעט תמצית שקדים או וניל 4\1 כוס מים או מיץ - מוסיפים בסוף תוך כדי לישה עד שהבצק יהיה דביק ורטוב ולא מתפורר. ציפוי: סילאן אפשר להכין כדורים גדולים ולשטח קלות—להניח במרווחים על ניר אפיה אפשר לשטח את כל הבלילה על ניר אפיה בתבנית 27X33 ליישר היטב למרוח סילאן בעזרת כפות הידיים--נותן את הצבע המקורמל וברק לאפות בתנור שחומם מראש --175 מעלות כ-20 דקות ולא יותר. רואים שהמאפה מושחם יפה מחכים 3-5 דקות ומסמנים ריבועים מחכים שיתקרר ומוציאים לקופסה סגורה מחזיק שבועיים ויותר אפילו משתבח תהנו
 

pirge

New member
אפשר גם כך - עגולות ויפות

להכין כדורים למרוח סילאן ולאפות
 

pirge

New member
אורז פרסי תחתית תפוחי אדמה שחומים בפירות

אורז עם תחתית תפוחי אדמה שחומים וקריספיים ופירות יבשים שצצים מהאורז - לדעתי, אחד הטעימים שיש. מאת:פירגה 2 כוסות אורז 4\\1 כוס שמן 2 \1 קילו פירות יבשים 2\1כפית מלח תפוחי אדמה פרוסים מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח והאורז. מבשלים חצי בישול כ-12 דקות ומסננים. מערבבים את האורז בפירות היבשים+מעט כורכום+טיפונת מלח פורסים תפוחי אדמה ושמים בתחתית סיר עם קצת שמן וכורכום. שמים מעל לתפוח אדמה את האורז- מישרים-- ומשקים מלמעלה עם כל השמן. סוגרים היטב במכסה תואם מבשלים כ-4\\3 שעה עד שעה ורבע על אש קטנה. תהנו
 
לא צריך להוסיף עוד מים

אחרי ש"הרכבנו" את המצרכים בסיר? האורז משלים את הבישול רק מהחום והשמן?
 
פירגה אין עליך את ../images/Emo47.gif

איזה חגיגה לעיניים ובטוח גם לפה. תודה מעלה למאמרים
 
למעלה