נתניהו הציג את מצעו המדיני!!

mean girl 16

New member
../images/Emo20.gifנתניהו הציג את מצעו המדיני!!../images/Emo20.gif

נתניהו: נהיה מוכנים לפשרות של ממש יו"ר הליכוד הציג את המצע המדיני של המפלגה: הגבולות יכללו את הבקעה, הגולן, ירושלים, גושי היישובים ושטחים נוספים. לדבריו, ישראל לא תחזור לשלוט על ריכוזי אוכלוסייה פלסטינית יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, הציג הערב את המצע המדיני של התנועה, בנאום שנשא בכנס הרצליה. עיקרי התוכנית המדינית-ביטחונית של נתניהו כוללים פשרות וויתורים על שטחים, אך לא נסיגה חד צדדית לגבולות 67', הזזת גדר ההפרדה מזרחה, וצעדים לצמצום החיכוך עם הפלסטינים. לדברי נתניהו, "שלום ללא ביטחון הוא אשליה, ועל כן הגבולות חייבים לכלול את בקעת הירדן, רמת הגולן, מדבר יהודה, ירושלים רבתי, גושי יישובים, וכן השטחים שחולשים על גוש דן, כביש 443, שדה התעופה בן גוריון וכביש 6". נתניהו הדגיש, כי "נהיה מוכנים לעשות פשרות של ממש, אבל בשום אופן לא נתפשר על הביטחון". לדבריו, "ברור לי לחלוטין, שמבסגרת הסכמי שלום, יהיו ויתורים מצד שני הצדדים, כולל ויתורים מהצד הישראלי. אבל בשום אופן לא אוותר על הביטחון ועל גבולות הביטחון, ועל ביטול זכות השיבה". נתניהו הבטיח לחדש את המו"מ להסדר הקבע, עם "פרטנר פלסטיני שמתנער מהטרור ומרעיון השמדת ישראל". הוא הביע התנגדות נחרצת לנסיגה חד צדדית לקווי 1967, ולנסיגות חד צדדיות נוספות. "זו מדיניות שנותנת פרס לטרור", אמר נתניהו. לדבריו, יש לחזור ל"מדיניות ההדדיות" שנקט בתקופת שלטונו, ושלדבריו הביאה לעצירת הטרור. מנגד קרא נתניהו לצמצם את החיכוך עם הפלסטינים ולהסיר מחסומים בגדה כדי לקדם את הכלכלה הפלסטינית. "בנסיבות הקיימות, קווי 67' אינם קווים ליישוב הסכסוך אלא להנצחתו. הם לא ירגיעו את הטרור, אלא רק יגבירו את הטרור".

bhnadav

New member
ביבי מודל 1996 ../images/Emo129.gif

ביבי אדם חכם. הוא רואה מגמה מסויימת - שהעם בישראל מחפש שלום. הוא רואה גם שהעם פוחד משלום שיהיה לא כל כך בטוח. בצדק. אז מה הוא עושה? חוזר, במלים אחרות, על הקשקוש שלו מ-1996 - "נתניהו, עושים שלום בטוח". כלומר - העם רוצה שלום? נשב ישר אחרי הבחירות למשא ומתן עם הפלסטינים, עם פרנטר פלסטיני, ויתורים כואבים, פינוי יישובים, שלום בטוח. ומה העם לא יודע? שביבי אמנם אומר משא ומתן ושלום ובלה בלה בלה, אבל ה"אבל" שלו הוא כל כך גדול, שכל מה שהוא אמר קודם - לא משמעותי! שלום? בוודאי, ביבי רוצה שלום. אבל עם כל כך הרבה תנאים, שכל תינוק מבין שמכאן שהוא לא באמת מתכוון להביא שלום
אז מה קיבלנו? ביבי מודל 1996, שרוצה להיבחר ב-2006. זה מתחיל עם "פרס יחלק את ירושלים", ממשיך עם "נתניהו, עושים שלום בטוח (בטוכעס)", אח"כ "קדימה לגבולות 67", "אולמרט יחלק את ירושלים", ובסוף מה? שממה...

פתאום כולם מנסים לשאוף למרכז

מה קרה שגם הליכוד וגם העבודה שואפים לפתע למרכז, ומנסים לחקות את המצע של קדימה? זה לא יעזור. לא משנה מה עובי מסך העשן שנתניהו ינסה לשים על הרשימה שלו, ראשיהם של הימניים הקיצוניים בולט באופן מובהק. לא משנה כמה עמיר פרץ ינפנף ביד ימין, כולם יודעים שיד שמאל שלו שולטת. שוב שני המפלגות הבינוניות מנסות לתעתע בציבור בישראל, אבל הציבור יודע טוב מאוד מי הם ומה הם. לכן הציבור יצביע קדימה.

יש דבר אחד שקשה להבין

גם אם נניח נתניהו אכן מתכוון לממש את המצע הזה , איך הוא יצליח בכלל להתקדם מבחינה מדינית עם רשימת הליכוד הימנית כל כך שנבחרה?? הכל חזרה של מה שנאמר ב -1996.

mean girl 16

New member
להסביר?

זאת לא הפעם הראשונה שנתניהו דיבר ככה, הוא אמר זאת בנאומים במרכז הליכוד המון פעמים וכולם הסכימו איתו. אז אפשר. ותפסיקו עם הדמגוגיות.

mean girl 16

New member
הוא דיבר מצויין

לא משנה כמה תנסו לעוות את זה, כמו שהיה ברור שתעשו.

bhnadav

New member
שמת לב מה כתבת? "דיבר" מצויין.

קראת את מה שכתבתי? כתבתי בדיוק על כך. הוא דיבר מצויין, הוא אדם חכם, הוא יודע מה הציבור רוצה לשמוע. מכאן ועד להסיק מסקנות נוספות על הדרך בה ינקוט - טעות.

mean girl 16

New member
אז באיזו דרך הוא ינקוט?

זאת הדרך שלו, זה מה שהוא תמיד אמר. על סמך מה אתה אומר שלא?

mean girl 16

New member
קראתי.

עם כל כך הרבה תנאים?.. אתה לא רוצה משא ומתן? הקטע של מפת הדרכים... אם אני לא טועה.. זאת חבילה ענקית של תנאים, לא?

bhnadav

New member
ברור שיש תנאים מסויימים,

אבל ביבי לא בא בגישה של באמת לעשות שלום. התנאים שהוא מציב, מראים שהוא לא מוכן לוויתור אמיתי, שנדרש כדי להביא שלום אמת רציני - דבר שהוא מתיימר להביאו, בעניי הציבור.

bhnadav

New member
ביבי מצטייר כפי שמתכוון להביא שלום,

אבל בתכל'ס הוא מדבר על דברים שאינם פרקטיים. מצד אחד הוא הוא אומר יילך ויישב על הסכם קבע ושהוא יביא שלום ("עושים שלום בטוח"?), אבל מהנקודה ממנה הוא בא - אי אפשר להגיע לוויתורים ממשיים, שבאמת יביאו הישגים. אז שיגיד - או שהוא מוותר על האפשרות להגיע לשלום ובכך לא לוקח סיכונים ולא עושה וויתורים, או שהוא עושה שלום - ומוכן להסתכן, לוותר, לנסות. "אני מאמין שגבולות אלה חייבים לכלול את בקעת הירדן, את רמת הגולן ואת מדבר יהודה - זו חגורת הביטחון המזרחית שלנו. את ירושלים רבתי וגושי היישובים, וכן את השטחים שחולשים על גוש דן ועל כביש 443 בין ירושלים לתל אביב, את שדה התעופה הבינלאומי שלנו ואת כביש 6, כביש חוצה ישראל. כראש הממשלה אני אחתור לחידוש המו"מ להסדר קבע תוך עמידה על גבולות הביטחון הללו". הדברים הם כל כך מוחלטים, כל כך מדוייקים - שאי אפשר לבוא לשולחן המשא ומתן ולנסות להגיע להבנות לגביהן. איפה המקום לתימרון? איפה המקום להפתעות על שולחן המשא ומתן? על מה יש עוד להדיין? "ירושלים רבתי"? נראה לך הגיוני שבצורה הזו אפשר להגיע להסכם שלום? אני אישית מוכן לוותר על חלק מגושי ההתיישבות, ובלבד שהדבר ייעשה באופן מוסכם ולא בפינוי חד צדדי. אז לבוא מנקודת מוצא כה נוקשה? זה לא מתאים לי. אולי לך כן. אמנם אני מברך על כך שנתניהו הבין שהצורך במדינה פלסטינית הוא בראש ובראשונה של מדינת ישראל, אבל מפה ועד לצייר את עצמו כמנהיג לשלום, כעל אחד שמסוגל לבוא לשולחן המשא ומתן ובאמת לסיים את הסכסוך הזה (עם סיכונים, עם וויתורים, עם הבנות והסכמות של שני הצדדים). אני מבין שאין טעם לבזבז את הזמן, וצריך לשקול מהר מאוד לאן מועדות פנינו במדינה הזאת. הבעייה הדמוגרפית מהדהדת באוזן שלי מאוד חזק (במיוחד אחרי ההרצאה של פרופ' ארנון סופר, ששמעתי לפני מספר חודשים), ואני לא רואה את נתניהו כאחד שיכול באמת להוציא אותנו מהבוץ הפלסטיני והערבי - אלא כאחד שיבזבז עוד כמה שנים של מרמור ודכדוך, ולא יפתור אותה בסופו של דבר. מעבר לזה, אני לא רואה את נתניהו, בתור בן אדם, כאחד שפוי שיכול לקבל החלטות בזמן אמת תחת לחץ בתור ראש ממשלת ישראל, ועוד לא קלטתי שהוא השתנה מאז הקדנציה הקודמת שלו. לא קלטתי שהוא התבגר מספיק, בשביל לחזור לתפקיד והפעם כן להצליח. אבל זה לא הסיפור פה.

mean girl 16

New member
תראה, אם מכריזים שמוותרים על יותר..

אז המשא ומתן מתחיל כבר ביותר, ואז מוותרים על עוד יותר. לא מסכים? בגלל לא הוא צריך להיות נחוש במה שהוא אומר עכשיו, ועל שולחן המשא ומתן הוא בוודאי יזוז עוד טיפה לכאן או לכאן, אבל לא באופן גדול ומשמעותי. כמו שצריך, לטעמי לפחות. ובפן האישי כלפי נתניהו, דיברת איתו? הוא אמר משהו לא בסדר לטעמך? מניין לך שהוא "לא התבגר מספיק"? או שהוא "לא שפוי"? וודאי שהוא כן.

bhnadav

New member
כמו כל הציבור,

אני סומך על תחושותיי האישיות. הציבור שצריך לבחור בו, לא מכיר אותו אישית ולא דיבר איתו. אבל גם כשהציבור אמר את דברו (גם אישית) עליו ב-1999, כך הוא אומר עליו את דברו היום. הציבור שבוחר בבן אדם, לא אמור להכיר אותו אישית כדי לדעת אם הוא מספיק שפוי, או אם הוא מספיק השתנה או התבגר מאשר הכישלון בניהול המדינה בפעם הקודמת. זה תפקידו של נתניהו בתור איש ציבור, להציג לציבור אם הוא השתנה, אם כעת הוא ראוי לתפקיד, אם הוא התבגר. זו אותה חובה גם בשביל אהוד ברק, וזו הייתה חובתו גם של יצחק רבין לאחר הקדנציה הראשונה שלו, כשמאז הציגה אותו המפלגה שלך כראש ממשלה הגרוע ביותר שהיה לישראל. אני, מהתרשמותי, והציבור - על פי סקרי דעת קהל, חושבים על ביבי דעות לא טובות בתחום האישי, וביבי יודע שהוא צריך לשפר זאת. בקשר לקטע הענייני - אני לא רואה את ביבי מסכים לוותר על דברים מסויימים כפי שהציג, אבל אם הוא יעשה זאת ויראה נכונות אמיתית לכך - הלוואי.

mean girl 16

New member
אין שלום בלי תנאים.

אלא אם בא לך לקרוא לזה ויתור חד צדדי. הרי עבור הסכם שלום, לגיטימי לבקש מדינה נקייה מטרור, לא? אם לא, אז איבדתי אותך לגמרי.

למעלה