סופ"ש ב-
אנשים

טיפקסית

New member
אתם יודעים ככל שעובר הזמן אני מגלה

כמה טיפקס הייתה חלק מדור הניו וייב [הגל החדש],שהיה בשנות השמונים. אני שמה לב במהלך השנים ליותר ויותר השפעות של שנות השמונים בתוך טיפקס,את כל ההשפעות מאותן שנים. לפני כמה ימים קניתי בטוואר רקורדס" דיסק שנקרא "בחזרה לפינגווין- the dark sound of the 80's " שכולל להקות כמו מינימל קופמקט,סיאם,הסמיתס,באוהאוס ועוד הרבה,ואני כל פעם מצליחה למצוא אלמנטים במוזיקה ההיא שחדרה לטיפקס,אבל מה שיפה זה שטיפקס לקחה את האלמנטים ,ונתנה להם את הגוון האתני הים תיכוני. מה שבעיקר אני אוהבת יותר להקשיב לו לאחרונה אלה השירים הגנוזים של טיפקס,והם מזכירים את מוזיקת המחתרת של היום,מבחינת גוון שכולל מוזיקה יותר מורכבת,עם שימוש בתכנותים ובאפקטים וקצת פחות בסאונדים של הופעה חיה,לדעתי טיפקס היו אחת מהלהקות הראשונות בשנות השמונים שהכניסו את המוזיקה הממוחשבת אל תוך המוזיקה החיה. משום מה כולם נותנים לטיפקס ייחוס לשנות התשעים, בעוד שטיפקס מקורה בגל של להקות שנות השמונים. זוכרים שטיפקס התחרו בתחרות להקות רוק צעירות נגד להקות כמו סוליית הקוסם ותערובת אסקוט? איפה הימים היפים של מועדונים כמו הפינגווין,גלריה בוגרשוב,עלייה שנייה. טיפקס היא פשוט להקת אייטיז מובהקת! חייבים לעשות פעם הופעה שתכלול את כל השירים הגנוזים של טיפקס מעולם,השירים האלה מפספסים את הפוטנציאל שלהם להצליח היום,חייב הופעה מלאה עם כל השירים הגנוזים משנות השמונים,גם כאלה שלא פורסמו באתר ונגנזו במהלך השנים שבאו אחר כך. קובי או גל-למישהו מכם במקרה יש עותק של הקלטת דמו הראשונה שהפצתם? או עוד חומרים נדירים מלבד אלו שפורסמו באתר? אל תתביישו! ואם כבר קובי וגל תיכנסו ללינק אחרת תפסידו,כי זה משהו שמאוד אהבתם פעם,עוד סממן של האייטיז,דף שלם שמצאתי באינטרנט אחרי חיפושים נואשים על משחק הוידאו "אלקטרוניקל",שאמרתם שהייתם משחקים בכוכב שבתאי בת"א,אגב יש שם רצועות פאנקיות לאללה,לא פלא שכל כך אהבתם לשחק בזה.

../images/Emo20.gif סופ"ש ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo192.gif

רוצים להשתתף בפסטיגל 2006? HOT מאפשרת לכם להגשים חלום ולהשתתף בפסטיגל 2006. כל שעליכם לעשות הוא לשלוח לנו אודישן ואולי אתם תהיו על הבמה עם כל הכוכבים! בהצלחה... http://www.flix.co.il/HotPestigal/ סוף שבוע נעים לכולם!

1מאיוש

New member
../images/Emo207.gif

האינטרנט שלי בבית נדפק
אז... סביר להניח שייקח איזה שבוע עד שהכל יסתדר אם יסכימו להיכנס לאינטרנט במהלך הלימודים אז אני אכנס להגיב אבל לא בטוח, כי זה לא סתם לימודי מחשבים נלווה כזה-זה מגמה.

הוד11

New member
טוב חבר'ס

אני זזתי אז שיהיה לכולנו שבת שלום וסופשבוע שקט שלכם הוד

Funky Giraffe

New member
לא באת אתמול, אה יא מניאק?

איזה הופעה הפסדת, "אנחנו היינו לד זפלין, תודה רבה" *סטייר וואי טו האבן* "אנחנו היינו הרולינג סטונס, תודה רבה" "ראנחנו היינו החיפושיות, תודה רבה"

דווקא מעניין

איפה את מוצאת דוגמאות של השפעות ניו אייג'יות מהאייטיז על טיפקס? (באילו שירים), אגב, ללא ספק הניו איג' והניו ווייב הם לא בדיוק האייטיז הקלאסי, הייתי קורא לזה להקדים את זמנו. בהחלט the dark side of the 80

הוד11

New member
יש לי כמה השגות

קודם כל השימוש במיטלה גל חדש הוא בעייתי כיוון שהגל החדש "המקורי" זה הניו וויב אין דב בריטיש הבי מטאל, גל חדש שהיה בבריטניה בתחילת שנות השמונים וסימל את פריצת המטאל. הגל הזה השפיע בארץ על להקות כמו מינימל קומפקט והקליק וכרומוזום אבל סיאם (המעולים!!!) כבר לא היו מושפעים מרוק כבד. אולי הגל החדש ברוק הישראלי שהתחיל עם להקות הפינגווין והליקוויד. בתקופה ההיא קמו להקות כמו משינה להקה רטורית ואתניקס ואמנים כמו אהוד בנאי ופרטיססחרוף פרצו. טיפקס אמנם מושפעים משנות השמונים מעט אבל טיפקס היא להקת רוקסן מובהקת, כזו שהופיעה בין זקני צפת לאיפה הילד, אחרי כנסיית השכל ולפני פורטרט. טיפקס היא יותר להקת שנות התשעים מאשר אייטזית אבל את יודעת מה ייתכן.

טיפקסית

New member
הנה כמה דוגמאות

קחו למשל את הגיטרה בפתיחה של "זמר האופרה". שימו לב לשימוש המרובה בסינטיסייזר,שהיה אולי אחד הכלים המובהקים של שנות השמונים. אחת הדוגמאות של השפעות מהאייטיז לדעתי האישית קיימת בשיר "אניטה",שאפשר לשמוע בו הרבה השפעות בעיקר מהרוק הישראלי של אותן השנים [הגיטרות,הסינטי'],יש שם כמה מעברים בשיר שטיפה הזכירו לי אפילו את תיסלם מבחינת הסאונד. אפילו בסידיח' ביבי כמה שהוא מבוסס על הלחנים המרוקאיים יש בו משהו מאוד אנדרגראונד

הוד11

New member
סיד חביבי אנדרגראונד לגמרי

כל הקטע האלקטרוני בהתחלה ובסוף ודיבור הכמעט רובוטי של קובי או של ביג אם (אני לא יודע מי מבינה) זה מחתרתי לגמרי. ואגב גם האלבום הראשון הוא לא ממש מיינסטרים, אלבום אלטרנטיבי בטירוף. ונכון השימוש בסינטיסייזרים גם בתקופות יותר מאוחרות מאשר זמר האופרה (בואי אליי) זה מאוד מושפע מדפש מוד. בקטע הזה אני מסכים איתך לגמרי

טיפקסית

New member
קודם כל

ביג אם הצטרף ללהקה רק בתקופת החיים שלך בלאפה כסאונדמן,וכמו שאתה יודע סידיח' ביבי היה עוד הרבה לפני כן [כשאנשים כמו עינב כהן ותמיר ימיני עוד היו בלהקה] קובי הגדיר פעם את האלבום הראשון כ"אלבום פלסטיק" שזה אומר אלבום נסיוני,בלי לדעת אם יצליח או לא. בשירים מתוך קלטת הדמו [אלו שפורסמו באתר] אפשר לשמוע השפעות בין תקופת הסבנטיז של השפעות כמו הבי ג'יז [שים לב שעטיפת דיסקו מנאייק היא העתק של עטיפת האלבום fever של הבי ג'יז], לשנות התשעים-ג'אמירקווי,ג'ורג' מייקל וכאלו. עצם העובדה שחלק מהמפיקים והיועצים המוזיקליים באלבום הזה-יזהר אשדות,צוף פילוסוף,יאיר ניצני,חיים ואלי אוליאל,כולם יוצאי ובוגרי להקות שנות השמונים מוסיפה לא מעט להשפעות. אל תשכח שבשנים בהן התגבש האלבום הראשון היה מאוד קשה לפרוץ לשוק המוזיקה בארץ,כיוון שהוא היה מחולק לקבוצות ספציפיות,ושילוב בין כל המגוון זה משהו שלאנשים גם כיום מאוד קשה לעכל בבת אחת,ופה מגיע הייחוד של הדיסק הזה,שבעצם עירבב את הכל ביחד למקשה אחת,והצליח לגרום לסוג של מהפכה. אגב למשל בשיר "זמר האופרה" הצלחתי למצוא אפילו השפעות של הביץ' בויז [אין ספק הליין גיטרה מזכיר את surfing usa].

הוד11

New member
סידי חביבי לפי מה שידוע לי הוא

מתקופת כלבים לא נובחים בירוק אז ביג אם כבר היה שותף לטיפקס

שוב פעם

יש אייטיז ויש אייטיז, ללא ספק הסגנון של הניו ווייב והניו אייג' נחשבו למחתרתיים באותה תקופה וההשפעות שציינת שקשורות אליהן (למשל הסינטי) נכונות, אבל כל קשר בינהן לבין יוצאי תיסלם, ששרו רוקנ'רול רך שהיה המיינסטרים הראשי בארץ באותה תקופה, מקרי בהחלט.

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifשמעי

טיפקס הם להקה משופעת השמעות ואם מפרקים את המוזיקה שלהם לגורמים אפשר לשמוע שם המון המון סגנונות וביניהם אייטיז, בעיקר בתחילת הדרך אז זה עוד היה באופנה. בחלק מהקטעים הגנוזים שבאתר אפשר ממש לשמוע בין השורות את קובי בין 15 צועק: "אני אוהב אלקטרוניקה! אני רוצה סינתיסייזר!" (ואני לא מדבר דווקא על הקטעים שבהם קובי באמת בן 15). אצל טיפקס זה לא היה אפל ורוקי כמו בלהקות הניו-וייב כמו הקליק ומינימל קומפקט, בעיקר כי הכתיבה של קובי מאוד שונה אבל מבחינת כלים יש שם הרבה יותר סינתי ואלקטרוניקה, אני לא יודע אם זה מבחירה אופנתית או ממחסור אבל זה יוצא נחמד דווקא, כאילו את המחסור בכלים פיצו באלקטרוניקה שמחקה כל מיני כלים וזה יוצא מעפן וחינני ביחד. בכל מקרה השיר היחיד שהוא באמת מצויין מבין הקטעים של אז זה דווקא "סילונים" של קובי כשהיה ממש צעיר, ומתוך הקול המצחיק שהיה לו אז וכל האלקטרוניקה אפשר לשמוע לחן טוב ומילים מצויינות שלא להאמין שקובי כתב אותם בגיל 15,16. יש שם כמה שורות שלא נופלות מרמת הכתיבה של קובי כיום. חוץ מזה יש גם את חלול שהוא מצחיק וחמוד וכיפי וחוץ מזה שאר הקטעים הם יותר ברמה של ארכיון נדיר שכזה שאפשר ללמוד ממנו הרבה. מתנצל מראש על החפירה, אני צריך לפצות על כל הזמן שלא הייתי פה

למעלה