סיוע טכני/מדעי לפיתוח רעיון

אינקה

New member
../images/Emo20.gif סיוע טכני/מדעי לפיתוח רעיון

יש לי רעיון למוצר מיוחד. לצורך פיתוח אב הטיפוס אני זקוק לחומר בלתי מתכלה ומוצק המשנה את ניפחו/צורתו באופן משמעותי כאשר הוא נרטב /מתייבש. זה יכול להיות סוג של פולימר ספוגי או כל חומר בלתי מסיס אחר המחזיק מעמד לאורך זמן ומשתנה ביובש/רטיבות. למישהו יש רעיון? איך מאתרים חומר כזה? עם מי ניתן להתייעץ? בתודה,

יוסי99

New member
מן הסתם

עם כימאי או מהנדס חומרים (עדיפות כמובן למהנדס חומרים או לבעל תואר כפול). איפה משיגים אחד כזה? שאלה טובה.

myd

New member
יש לי איזה חומר.....

החומר קשיח וכאשר מרטיבים אותו במים חמים הוא הופך לגמיש (כמו פלסטלינה), אני לא יודע אם זה מה שאתה מחפש.... אבל זה מה שיש...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יכול להיות מעניין

האם הוא אלסטי? האם הוא חוזר לצורתו המקורית כשהוא מתייבש?

myd

New member
לא, הוא נשאר כפי שעיצבתו כשהיה גמיש

tevagil

New member
בובות אמבטיה

היו פעם בובות אמבטיה קטנות מפלסטיק שהיו מתנפחות פי 5 באורך כשהיו נרטבות. אני מניח שבאמצעות שילוב פלסטיק לא מתרחב, אפשר לגרום לבובה לשנות צורה. אתה יכול לשלב עם חומרים שמשנים את הצבע בעיקבות רטיבות או חום.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif בובות אמבטיה מתנפחות?

רעיון נהדר! ואיפה קונים/קנו אותן, יש לך מושג? האם הן דומות לבובות החייזרים המתנפחות במים?

tevagil

New member
יש הרבה אתרים לפלסטיק באינטרנט

פשוט תריץ חיפוש בכל מנוע חיפוש, תמצא גם פלסטיק מתנפח, גם בובות מוכנות. אולי אפילו באיביי EBAY תיקנה בובות כאלה.

מאמן1

New member
יש! לא המצאה חדשה!

כבר לפני כשתים עשרה שנים נתקלתי בסוג של "קלקר" "בועות" המוכנס לארגזי אריזה, בעיקר כהגנה על מוצרי היי-טק, אשר במגע עם מים הופך לאבקה בנפח של כ 10 אחוז מנפח המקור. קשה לי לכוון אותך למקור אך חיפוש "קל" בין חברות השילוח הבינלאומי יכול להוביל אותך אל היצרנים.

למעלה