../images/Emo20.gifסקירת הופעה - Janne da Arc../images/Emo79.gif
הייה ^^ זוהי הסקירה הראשונה שלי, אז סלחו לי אם היא לא מה שציפיתם לו בדיוק! במקום סקירת אלבום, קיבלתי רשות לסקור הופעה, והנה לפניכם אחת הלהקות הטובות והמגוונות ביותר בתחום הרוק/פופ היפני (לפחות לדעתי), בהופעה שלהם מה27.3.2005 באוסקה ג'ו הול. ג'אן דארק
כן, זה לא מפתיע אותי ש95% מהפורום לא שמע עליהם, אז הרשו לי להכיר לכם אותם, או להעמיק את ההכרה חחח.. (אה כן, וסליחה מראש אם זה ארוך וחופר מדי.. חח, תהנו.. אני מקווה. אל תגיבו עד שאכתוב שזו ההודעה האחרונה ^^)
Janne da Arc היא להקת ג'יירוק שנכנסה למודעות היפנית בעיקר לאחרונה, למרות שקמה בשנת 1989. כן, הם היו קיימים במשך 17 שנה, כאשר חברי הלהקה כולם היו בני 14! חישוב מהיר יראה לכם שכולם בני 31 כיום, ותותחים מאי פעם!
הלהקה מורכבת מיאסו (סולן), יו (גיטריסט), קא-יו(באסיסט), קיו (קלידן) ושוג'י (מתופף), שהחלו את דרכם בתור להקת indies קטנה שחלמה להתפרסם ולהצליח ברחבי יפן. היא קרויה על שם ז'אן דארק הצרפתייה (עם עיוות מכוון בשם), שהופיעה גם במנגה שהחמישייה אהבו.
בשנת 1996 הם יצרו את ההרכב הסופי שלהם (לאחר כמה פרישות וחזרות של חברי הלהקה), והוציאו 3 מיני דיסקים: Dearly, Resist, Chaos Mode. שלושת המיני דיסקים האלו מאופיינים בצלילים כבדים ודי פסיכודליים (יחסית לתקופות אחרות של הלהקה), והם מייצגים בעיקר את הצד הכבד של הלהקה.
כאשר הלהקה לא זכתה להד מצד הקהל היפני, היא פנתה לדרכים אחרות, והפכה לויז'ואל קיי, אמנם בצורה לא כל כך כבדה אבל עדיין, והפכה ללהקת הVK הראשונה שהוחתמה ע"י הלייבל AVEX.
עם שחרור הסינגל הראשון שלה מאז תקופת האינדיס – Red Zone ועם המראה החדש של חברי הלהקה, היא הצליחה סוף סוף להיכנס למצעדים היפניים, והמשיכה עם אותו המראה שהביא הצלחה. לאט לאט, החלה הלהקה לנטוש את מראה הויז'ואל קיי, והיא נכנסה יותר ויותר אל הצד הרך והאלגנטי של המוזיקה. הדיסקוגרפיה שלהם לאחר האינדיס:
D.N.A
Z-Hard
Gaia (שרציתי לעשות עליו את הסקירה, אבל בסוף לא)
Another Story
Singles+ Another Singles (B-sides)
Arcadia - הדיסק מראה חזרה לצלילים היותר כבדים של הלהקה.
Joker. גם עליו רציתי לעשות סקירה, מפני שהוא באמת האלבום הכי טוב שלהם. האלבום מכיל בתוכו כל כך הרבה ז'אנרים, שכל אחד יכול למצוא משהו שהוא יאהב, ובגלל זה הוא קרוי ג'וקר, כפי שיאסו אמר בראיון, מפני שהאלבום יכול להיות כל מה שתרצו, ויש בו גיוון עצום. הלהקה אמרה באותו הראיון שהדיסק הוא די המשכיות של ארקדיה, ככה ששני הדיסקים האלה באמת משקפים אותם ואת מה שהם רוצים להביע במוזיקה.
הלהקה עומדת לשחרר 2 הופעות חדשות, ודיסק נוסף בקרוב. לבנתיים שוחררו 2 סינגלים מתוכו: Heaven/Mobius שהוא החדש ביותר, וFurimukeba/Destination שגם הגיעו למקום הראשון במכירות. 2 הסינגלים מדהימים ובכל אחד מהם, 2 השירים שונים לחלוטין ומשלימים אחד את השני. כדאי לבדוק אם יוצא לכם
הסיקור שאני עושה הוא על אחת ההופעות היותר אחרונות של הלהקה - "Dearly" שמשלבת שירים מכל האלבומים כמעט. כמובן שאני לא אעשה על כל השירים שבהופעה, למרות שאני ממש אוהבת את כ-ו-ל-ם. פשוט הופעה מושלמת מבחינת בחירת השירים לדעתי. השוני הוא כל כך עצום, אתם פשוט לא יודעים! עדיין ^^. באמת חוויה לאוזניים ולעיניים! ההופעה עצמה מאוד מרגשת למי שרואה אותה ברצף. הלהקה משתפת את הקהל ומדברת על כל הנוסטלגיה, טוב בעצם יאסו. הוא מספר על כל מה שעבר עליהם עד אותה ההופעה ואיך היה להם קשה, וכיום הם מופיעים באולם הענק של אוסקה ג'ו-הול. באמת נהיה מרגש לקראת הסוף. הוספתי את תרגומי השירים למי שמעוניין. המילים ממש ממש יפות!
Janne Da Arc – "Dearly" at Osaka Jo-Hall. Tracklist: 1. Strange Voice 2. Heavy Damage 3. Speed 4. ACID BREATH 5. Confusion 6. 心の行方 – Kokoro no Yukue 7. Sister 8. ROMANCE 9. 月光花 - Gekkouka 10. 桜 - Sakura 11. Kiss Me 12. Solo Part & Session 13. BLACK JACK 14. FREEDOM 15. Labyrinth 16. DOLLS 17. Fantasia 18. Process 1. Judgement~死神のKiss~ 2. ヴァンパイア – Vampire 3. ICE 4. -救世主 メシア- Messiah 5. 【encore 1】ダイヤモンドヴァージン – Diamond Virgin 6. 【encore 1】霞ゆく空背にして – Kasumi yuku sora senishite 7. 【encore 2】-R-TYPE「瞳の色」 8. 【encore 2】Rainy~愛の調べ~ 9. 【encore 3】Stare זה כבר הפך למסורת - עוד מההופעה הראשונה, הלהקה מסיימת כל הופעה בשיר Stare! אוקיי, אז נתחיל ^^