סקר קצר

../images/Emo20.gifסקר קצר../images/Emo20.gif

שלום לכולם, אני סטודנטית שעושה עבודת מחקר על הנושא של התמכרויות "קטנות". הכוונה היא להתמכרויות שאין בהן חומר ממכר כגון אלכוהול, ניקוטין וכו', אלא לפעולות אחרות שממכרות כגון צפיה בטלוויזיה, אינטרנט, שופינג וכל דבר אחר שפשוט אי אפשר בלעדיו... אני אכתוב כמה שאלות ואני אשמח מאוד אם תוכלו לענות... רק אם בא לכם ורק לשאלות שמתחשק לכם לענות לגביהן... תודה מראש! והסקר:
אילו התמכרויות "קטנות" יש לך?
מדוע לדעתך סיגלת דווקא את ההתמכרויות האלו ולא אחרות? (האם זה קשור לתכונות מסויימות שלך/לאירוע מסויים שחווית/ לתקופה שעברת?)
כיצד אתה מרגיש כשאתה מבצע את הפעולה הממכרת? מה לדעתך תרגיש אם לא תבצע אותה?
האם היא מביישת אותך ואם כן- אתה חושב שתוכל להפסיק לבצע אותה?
כיצד אתה מגיב כשאתה נחשף להתמכרויות "קטנות" של הסובבים אותך?
מה דעתך באופן כללי על תופעת ההתמכרויות ה"קטנות"? (שלילי/חיובי/אומר משהו על האדם/על החברה) ושוב,תודה רבה למשיבים...

לקשמי

New member
ניסיון לענות

מושא ההתמכרות שלי - אינטרנט.
הסיבה? הייתי אומרת בדידות אבל לא יודעת אם זה רלוונטי להיום, כי בזמן האחרון אני פחות מרגישה את הבדידות אבל עדיין מכורה קשה לאינטרנט.
איך אני מרגישה שאני מבצעת את הפעולה הממכרת? פשוט גולשת כאילו אין מחר תוך שאני מזניחה דברים אחרים שתכננתי לעשות.
לפעמים אני מתביישת בזה, במיוחד בעבודה כשנכנסים למשרד שבו אני עובדת ורואים אותי גולשת באינטרנט, זה ממש מביך ולא נעים. יכול להיות שהייתי יכולה להפסיק את ההתמכרות אבל כל פעם אני אומרת לעצמי: הפעם אני לא אגלוש, או הפעם אצמצם את תדירות הגלישה ולעיתים רחוקות אני עומדת בהחלטה.
לגבי השאלה האחרונה, יש שיר שכתב יהונתן גפן "התאבדויות קטנות" ואני חושבת שלא סתם נזכרתי בשיר הזה בהקשר של השאלה/סקר הזה. אולי התמכרות קטנה היא סוג של התאבדות קטנה כי זה סוג של בריחה. דעתי? הייתי מעדיפה להתמודד ולא לברוח.

למעלה