עידוכנים צהריים/ערב - יום 48, ה-18.10

../images/Emo20.gifעידוכנים צהריים/ערב - יום 48, ה-18.10../images/Emo20.gif

עידכונים, תמונות, ועוד ועוד ועוד...מהוילה הכי "מחשמלת"
דיון נעים

maya 25

New member
מי הבשלנים בבית?

שמבשלים את המאכלים לשבת, עושה רושם שאנשים נהנים מהאוכל שהם מכינים, זה עוד נקודה שצריך לקחת לפני שבוחרים להדיח אותם...

Jason2

New member
עינב בד"כ

וגם איתי נדמה לי, שפרה אחראית על החלות וצבר על העוגות.

maya 25

New member
העיקר לונסה יש טענות לעינב על האוכל!

אם זה חריף לה שלא תאכל,היא מתנהגת כמו פרינססה!

Jason2

New member
תחשבי על זה כך

הם אנשים שכבר הרבה זמן ביחד והם יושבים לאכול. אם לונאסה (או לכל מישהו אחר) האוכל חריף היא לא תהסס להגיד את זה. כבר אין כאן קטע של לא נעים או משהו כזה, בגלל זה גם עינב לא ממש מתרגשת מזה. אין כאן שום קשר לאופי או להתנהגות.

maya 25

New member
לא התכוונתי לזה במובן של לא נעים או משהו כזה.

אלא יותר בקטע שוונסה חצופה שהיא בכלל לא תורמת ויש לה עוד חוצפה להגיד שהאוכל חריף לה? שהיא תעמול ותבשל במטבח בשביל כולם נראה אותה!

Jason2

New member
לא לכולם יש כשרון לבישול

לי למשל יש כשרון להמליח או לשרוף כל דבר שאני נוגע בו ובגלל זה אני גם לא מנסה. אבל אין לי בעיה להגיד אם משהו לא טעים לי או חריף או כל דבר (אני מדבר רק על אנשים שאני מכיר ולא על ארוחות מיוחדות). זה לא עושה אותי אדם רע.

אבל לרב הדיירים זה חריף

ועינב יודעת את זה, וגם תמיד הם מעירים על זה שזה עם יותר מידי שמן, אז היא יכולה לעשות מאמץ קטן ולהוריד מהשמן ומהחריפות אבל היא לא עושה את זה. היא רוצה "לחנך" את האשכנזים לאכול חריף. ונסה היתה עושה כביסות לפי מה שאני זוכרת, לבשל זה יותר קשה וכל הכבוד לעינב בקטע הזה, אבל שתתאים את האוכל.

bibaso

New member
אז כנראה שוונסה תדיח את עינב

כי היא מתלוננת שהאוכל חריף ..

BMCB

New member
אבל יש משהו שמרגיז אותי.

היא לקחה על עצמה לבשל כל יום סופ"ש. היא החליטה על זה, וזהו. כמו שאיתי משתלט על המטבח הרבה פעמים. לפעמים זה נראה שהיא "לקחה" לעצמה את התחום הזה. מה שהיא תכין יאכלו ויגידו תודה. מה גם שזה נותן לה לגיטימציה במהלך כל ימות השבוע לדרוש ליכינו לה אוכל. כאילו היא אומרת לעצמה "אני מבשלת שישי-שבת, עכשיו אתם תכינו לי מה שארצה בכל שאר הימים".

סתונית5

New member
חוסר הפתיחות של עינב לטעמים קצת אחרים

הוא אחת הסיבות ל"התנפלות" על המטבח ואגב היא מבשלת לעיתים גם באמצע השבוע. אבל רק מהמטבח הביתי טריפוליטאי. קינואה, כוסמת, קארי, מרק בצל הם "דוחים" ומקור ללגלוג על צבעם או מרקמם ללא מעט פתיחות לנסות ולטעום. השבוע היתה פעם ראשונה שהסכימה לאכול מרק עדשים ששפרה הכינה.

שכל אחד יכין מה שהוא רוצה ושכל אחד יאכל מה

שהוא רוצה. היא מכינה כמו שהיא מכירה ואוהבת, מי שלא טעים לו, יכול להכין לבד. היא לא מכריחה אחרים לאכול מהאוכל שלה, וזכותה הלגיטמית לא לאכול אוכל שלא טעים לה. אם האוכל לא טעים לאחרים, שיכינו לבד, זה לא שהיא הכריחה אותם לאכול.

סתונית5

New member
בעקיפין כן מכריחה כי כמות המזון מוגבלת

כבר היו כמה שיחות בנושא בין הדיירים אבל החליטו לא להתעמת אתה על זה.

לא אמרו לה, אז זו בעיה שלהם,

אם הם היו אומרים לה שתכין לפחות אנשים, היא היתה מכינה פחות, אבל אם הם לא אומרים לה, איך בדיוק היא אמורה לדעת?

למעלה