על מיון, מימון ומינון

גנגי

New member
../images/Emo20.gif על מיון, מימון ומינון ../images/Emo20.gif

אתמול הלכתי לגמור חוב בחדר מיון, בעניין עין-הרע שלי. הפעם, בניגוד לפעם שעברה שהייתי שם, פקחתי עין. ואפילו ראיתי. ומה שראיתי היה שלט רשמי (לבן ע"ג פלסטיק כחול) שנכתב בו כך (הקפדתי לא לשנות שום תג): ללקוחותינו הנכבדים! כל החולים אשר מוזמנים לביקורת של: רופא א.א.ג. או עיניים במהלך ימי: ששי ושבת יגשו למשרד הקבלה של בית החולים לצורך פתיחת תיק לבדיקה. תודה. שנאמר: פַּתַחַת תיק בבקשה!
נו, אז פתחתי תיק לבדיקה, ונסעתי לערבות פולניה, לאמא שלי. אמא שלי סיפרה לי שהגדילו לה את המימון של התרופה שהיא מקבלת. המימון הקודם היה מאה מיליגרם, והנוכחי מאתיים... וּשאֵלתי: אין בחינות מינון בעברית למי שכותב שלטים?

גנגי

New member
לא הבנתי - מה לא הבנת?

או במילים אחרות: סאבבי לי ואסבב לך.

אז עוד לא הבנתי

(גם אני) - לסאבב זה לבקש הסבר או לספק אותו? וה-א' בשווא, או שהיא אם קריאה? דהיינו: לְסַאְבֵּב או לְסַאבֵב (או שמא לְסַאְבֵּבּ או לְסַאבֵּבּ)? לתשובתכם אודה. ולמה זה עוד לא במילון? (של אח"לה... למודפס הבלתי-חלופי ייקח עוד קצת זמן, מסתבר.)

סאביבית

New member
לא הבנתי

מה לא בסדר בשלט הבא : "ללקוחותינו הנכבדים! כל החולים אשר מוזמנים לביקורת של: רופא א.א.ג. או עיניים במהלך ימי: ששי ושבת יגשו למשרד הקבלה של בית החולים לצורך פתיחת תיק לבדיקה. תודה." ו
גם לך מ

מוגג

New member
סיאבוב שלישי

יש כמה נקודות מיותרות "לביקורת של:" "במהלך ימי:" וחוצמזה הביטוי "לצורך פתיחתיק לבדיקה" מעורר תסמיכים (אסוסיציות) של בדיקה בטחונית.

אטיוד5

Active member
המצב עכשיו, סאביבית ...

דומה למצב המתואר בקטע המפורסם (בעיקר לי, שמתי לב) של קישון. קוראים לו "קשר השתיקה". ובקיצור, קודם ימות העולם ורק אח"כ נסביר לך. אף אחד לא רוצה להיות מציל הערב. את הקטע הזה גזרתי בזמנו, בשנות השישים, ממעריב, והדבקתי אותו ליד מרעיו במחברת שכללה גם את כל הקללות היפואיות של מנחם תלמי ועוד פרפראות. אינני יודע אם הוא הופיע באחד מספריו.

אטיוד5

Active member
דרך אגב, עכשיו שמתי לב ...

מתי עלה החצי הימני של המרכאות למעלה?

../images/Emo6.gif גדול

מזכיר קטע מתוך הספר "אחד מרעננה" המעולה של דורון נשר, שבו הוא מתאר איך אביו היה מכין בדיחות למפגש החברים הקבוע בערבי שישי, למקרה שישתרר שקט, ואיך אחרי המפגש הוריו היו מנתחים אם היה טוב או לא. למקרה שפספסתם: הספר מומלץ בחום.

גרי רשף

New member
מזכיר לי שאלה לגבי הטרדה מינית

קראתי שהיועץ המשפטי לממשלה אסר על חברי מרכזי המפלגות לפנות לחברי הכנסת בדרישות למינויים פוליטיים. רציתי לדעת אם דרישות כאלה הן בגדר הטרדה מינית? מקווה שלא עירבתי מין בשאינו מינו.

גנגי

New member
אם הוא אסר עליהם לפנות בדרישות

אז אין בכך משום הטרדה מינית, נהפוכו: זו מניעה. הווי אומר מעתה: איסוּר על חברי מרכזי המפלגות לפנות לחברי הכנסת בדרישות למינויים פוליטיים = אמצעִי מניעה.

למעלה