../images/Emo20.gifלמתכון ../images/Emo20.gif
עירוב טעמים מנצח של שני חלבים - חלב קוקוס, חלב מרוכז, שמנת מתוקה ואייריש קרים קטיפתי . יש לאכול תוך ניענוע מסיבי של הראש מצד לצד כדי לוודא שאין חטיפה ממוקדת מגורם אחר .....
עוגת אייריש קרים דו חלבית . ציוד : תבנית עגולה 26 משומנת היטב. רכיבי התענוג לעוגה 6 חלבונים 6 חלמונים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח סירופ/רוטב להספגת העוגה 2/3 כוס שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב קוקס 1 כף אייריש קרים 1 פחית חלב מרוכז להגשה 1 שמנת מתוקה 2 כפות א.סוכר או סוכר רגיל אופן ההכנה לחמם תנור ל - 165 מעלות . בקערת המיקסר להקציף חלמונים וסוכר עד שמתקבלת מקצפת אוורירית ובהירה ,בערך 5 דקות. להעביר את המקצפת לקערה אחרת, לשטוף היטב את קערת המיקסר והמקציף ליבש לחלוטין , להקציף חלבונים במהירות בינונית כ- 1/2 1 דקות עד מתקבלת מקצפת עדינה ובועית לא לבנה ודחוסה. לאחד את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות עד אחידות. להוסיף את הקמח , לקפל עד אחידות . להמנע מערבוב יתר כדי לא לפגום באווריריות הבלילה. לשפוך את הבלילה לתבנית ולאפות עד שמזהיב והעוגה נפרדת משולי התבנית בערך 20-25 דקות . בנתיים להכין את הסירופ להספגה בעוגה: בקערה לערבב את שני החלבים - ( חלב מרוכז וחלב קוקוס)שמנת מתוקה ואייריש קרים ולהניח בצד. כשמוציאים את העוגה מהתנור לצנן מעט, בערך רבע שעה . לחורר את העוגה בעזרת שיפוד כדי לעזור לסירופ להספג. לשפוך את הסירופ מעל העוגה לדאוג שנספג בכל המקומות (רוב הטעמים של העוגה מגיעים מהסירופ / רוטב) לצנן עוד חצי שעה בערך. לאטום את העוגה ולהכניס לצינון במקרר לפחות 4 שעות הכי מומלץ לילה במקרר כדי לתת לטעמים להיספג. מומלץ להגיש עם קצפת - להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות א.סוכר או סוכר רגיל ולהתענג. *****טיפטיפון***** מומלץ לחורר את פני העוגה כמה שיותר על מנת לאפשר לכל כמות הסירופ/רוטב להספג היטב בעוגה, הוא נותן לה טעם נפלא. הכי טעים להכין יום לפני ההגשה , כך הטעמים ייספגו היטב. היא רק משתבחת בטעמה עם הזמן. לבריאות וסוף שבוע טעים ומתוק