פרחים וכוכבים

../images/Emo20.gif פרחים וכוכבים ../images/Emo29.gif

המדען הנודע פרופ' אלברט איינשטיין
גרם לשינויים בניסוח חוקי הגרביטציה שלו ניוטון על ידי תיאורית היחסות שלו בכך שהוא הכניס אלמנט חדש של עיקום המרחב הגורם לדברים ליפול אל תוך עיקום זה, אומנם אף הוא לא הצליח להסביר מהו אותו מרחב שאליו נופלים הדברים. פרחים וכוכבים ------------------- אולם למרות הכל ניוטון חידש חידוש גדול: לא רק הארץ מושכת אליה את שאר הדברים החומריים, כמו שכל בר דעת חושב. אלא אף בין כל הגופים שבמרחבי היקום האדיר, שורר כוח הגורם להשפעה הדדית, וכל אחד מושך את רעהו ומשפיע על רעהו. היטיב להגדיר מציאות זו הסופר פרנסיס תומפסון: כל הדברים קרובים או רחוקים, קשורים זה בזה בכוחות נעלמים, כך שאינך יכול להניד פרח מבלי להטריד כוכב. כיום אף החלו הרבה אסטרופיזיקאים לסבור שעצם הימצאותנו כאן היא פועל יוצא של מצבו המדויק של היקום, לטענתם מיליארדי הכוכבים והגלקסיות הרחוקות יוצרים באמצעות שדה של כוחות גרביטציה, כוחות אלקטרו מגנטיים וצורות אחרות של השפעות, תנאים פיזיים מסוימים על פני כדור הארץ, שהם התנאים המיוחדים הדרושים לקיום החיים והאנושות כפי שהיא.
אז הכל נכתב, או כתוב?

CAT4

New member
אתה מדבר שטיות בקוקוס

אתה מבדר על המדע הפיסיקלי כאילו הוא ידוע מראש וניתן לחזוי אזל הוא לא המדע הכי מדויק שניתן להגיע אליו לפי אינשטיין הוא מידע ממוצע ולא ידוע. חוקי ניטיון נישארים נכונים בקנה מידה הפיסיקלי של ימינו, כי גם אם התאוריות הפיסיקליות של אינשטיין ואלו שבאו אחרו כל מה שהם מדברים עליו הוא ממוצעים סטיקטיקה ותאוריות אשר אי אפשר לבדוק אותם בניסוי ישיר

../images/Emo140.gif אתה מחמיא לי.

כל מה שהבאתי במאמר הנ"ל הוא בסה"כ סיכום של דבריהם. אם זה הייתי אני שאומר... הייתי מפורסם היום כמו קולגותיי, אייני, ניוט' ואחרים. אך אם נתעלם מהערתך המלבבת, ונבחן את דבריך "החכמים"
- נבחין ששגית מעט בטענתך. את רוב דבריו של איינשטיין הוכיחו כבר מזמן. אמנם במדע כל יום משהו משתנה, אך כל עוד לא עירערו אחריו, גם אנו לא נעשה זאת. וכמו שידוע לך על נסויים ישרים - הם התבררו כניתנים לשינוי ע"פ מחשבת המנסה. ע"ע קוונטים.

AnnabeI Lee

New member
בהנחה שאתה מדבר על ניוטון...

ההבדלים בין התוצאות שהתקבלו ע"י שימוש בתורת היחסות ובשיטה הניוטונית (
) הם די קטנים ולא מורגשים. עם זאת הנוסחאות של ניוטון הן הרבה יותר נקיות ועקביות לכן מלמדים אותן עד היום בפיזיקה תיכונית.

CAT4

New member
זה לא בגלל שהם נקיות

זה בגלל שהם פשוטות וכל ילד בעל יכול להבין אותם הנוסחאות של אישטיין הם פשוט יותר מסובחות

AnnabeI Lee

New member
לזה התכוונתי ב"נקיות".

אין לי מספיק מידע על מצבן ההגייני.

JustThomas

New member
הכל...

נכתב! As we speak...
וזה מה שנראה לי לנכון. אין לי כוונה להטריד אותכם בנימוקים מעופשים.

JustThomas

New member
יש תקציר,

על הגב של הכריכה, אפשהו אבל משהו מעורפל ודלוח למדי.

למעלה