ציטטה למחשבה

../images/Emo20.gif ציטטה למחשבה ../images/Emo20.gif

"במקום שבו צריכים להוכיח, אין שמחה בעשייה" מתחברים לציטטה? מזהיים את המקומות שאתם מתנהלים על מנת להוכיח?

שזמ

New member
למשל

בפעמים הראשונות עם המאהבת אתה צריך להוכיח את עצמך אבל עדין בהחלט יש שמחה...

bat41

New member
במקום כזה

גם אין אהבה, לא עצמית ולא החוצה. יש ביטחון עצמי נמוך , שמה שאני , זה לא מספיק טוב וצריך להוסיף ... ביומיום אני כבר לא בשלב ההוכחה . מתי כן? מזהה את המקום הזה לפעמים בהתחלות של קשר , כשאני מנסה להוכיח שאני בת זוג ראויה. איחס..... מקום רע!

נינה000

New member
אבל גם אותו צריך לקבל באהבה

כי מה יעזור לנו אם נצטרך להוכיח לעצמנו שאנחנו לא מנסים להוכיח את עצמנו? עדיף בהחלט לפעול ממקום של אהבה עצמית ענווה, אבל הענווה היא גם להכיר בכך שהרבה מאוד פעמים אנחנו לא פועלים ככה, ויש בנו גם רצון להוכיח... הוא טבעי במובן מסוים אם כי עדיף בלעדיו... בכל אופן הנקודה היא ששיפוט עצמי מוביל לשנאה עצמית ואז לא עשינו כלום בעצם...

bat41

New member
מה יעזור לנו אם נצטרך להוכיח לעצמנו שאנחנו לא

מנסים להוכיח את עצמינו? זהו גם מקום של הוכחה . וגם זה מקום נמוך שלנו , כלפי עצמינו. כשאני בטוחה בעצמי, אני לא עוסקת בהוכחות בכלל. וזה המקום שאני שואפת להגיע אליו בזוגיות. הרצון שלי להמצא במקום טוב עם עצמי נובע רק מאהבה עצמית... עובדה : אני רוצה שיהיה לי טוב...
שיפוטיות? ממש לא. שאיפה לשנות? כן. מאוד.

שינוי מתחיל מהזיהוי

זיהוי מתרחש רק ממקום רגוע ושקט. ממקום שהלב פתוח המחשבות בהירות. כלפי עצמנו וכלפי אחרים.

נינה000

New member
כשאת כותבת

איחס, מקום רע!- את שופטת את עצמך ואת המקום הזה. זה לא סותר את זה שאת אוהבת את עצמך (יקרה את ממש לא צריכה להוכיח שאת אוהבת את עצמך, בטח לא לי...) זה הרגל שיש לכולנו שספגנו אותו מכל הסביבה. כך העולם חושב במוששים של טוב ורע, שחור ולבן. אני לא אומרת שאין טוב ורע. אני אומרת שלא לנו השיפוט. רק אלוהים רואה את המצב מכל צדדיו ובאמת שלו ולכן רק הוא יכול לשפוט. אבל גם אני חוטאת בשיפוטיות וגם אני מנסה להפטר ממנה. לחשוב אחרת. להיות. וזה עבודה. אבל כשאני מצליחה להשתחרר ממערכת התפיסות המגבילה שאני רגילה בה- משהו נהדר קורה. אני זורמת. אני לא חושבת על כך שהאף שלי לא סולד, שאני לא נראית ככה או ככה או מתנהגת ככה או ככה... ואלו המחשבות השיפוטיות.

bat41

New member
אפשר לא לאהוב משהו

ועדיין לא להיות שיפוטיים. ויותר מזה, אפשר לא לאהוב משהו ולקבל אותו. את מבלבלת מושגים.

נינה000

New member
לבת ולעידית

בת, את צודקת. אפשר לא לאהוב משהו ולקבל אותו. עידית, את מוזמנת לשקף...

אתייחס למשפט שכתבת:

"רק אלוהים רואה את המצב מכל צדדיו ובאמת שלו ולכן רק הוא יכול לשפוט" לפני יומיים עלית עם הודעה שלי היא השתקפה שאת מאד שיפוטית כלפי עצמך. טעיתי? בכייף תקני אותי.

נינה000

New member
עידית

כמובן שגם אני צריכה לעבוד על עצמי בדיוק במקום הזה...וגם כתבתי את זה בתגובה שלי לבת41. התגובה נכתבה ממקום של הזדהות והבנה של ההתמודדות הזו, והבנה של הצורך לקבל את עצמנו, רק בגלל שגם אני בתהליך כזה...

מתנצלת לא ראיתי ../images/Emo218.gif

מדבריך הבנתי שאת ממוקדת לעבודה על "מערכת התפיסות המגבילה שאני רגילה בה" מכיוון שכל שינוי התנהגותי/מחשבתי/רגשי דורש אנרגיות. לאיזה מטרה את ממקדת עכשיו את האנרגיות? לעבודה על הבטחון העצמי או על אמונות מגבילות או????

נינה000

New member
שאלה טובה

חלק ממערכת התפיסות המגבילות הוא גם השיפוט העצמי. עכשיו אני מנסה לעבוד על הקשבה פנימית וכן פרגון עצמי- שהוא האנטיתזה לשיפוט העצמי שאני מורגלת בו. לקבל ולהשלים עם מה שיש ולאהוב את זה ככל האפשר. את יודעת מה, אולי אני מנסה להשיג יותר מדי מטרות בו זמנית?? פתאום שאלתך העלתה בי את המחשבה הזו. .......

../images/Emo201.gif

המלצתי, נסי למצוא מטרה אחת שתתן את האפקט הכי משמעותי ותשפיע כדומינו על השאר. בכל בחירה שתבחרי שיהיה בהצלחה. כמובן, מוזמנת לשתף במה שמתאים לך בבחירה ובכלל.

../images/Emo124.gif "גם אין אהבה, לא עצמית ולא החוצה"

פתחתי רמקול על מנת שתשמעי את עצמך מה המשמעות של "כשאני מנסה להוכיח שאני בת זוג ראויה"

bat41

New member
אני אנסה להסביר.

כשאין לי ביטחון בקשר ,אני מאבדת את הביטחון העצמי. ואז אני נכנסת למצב של הוכחות "שאני בת זוג ראויה". זה יכול ללבוש כל מיני צורות. לכל קשר יש את האופי שלו. אבל, בגדול, מזהה את הדפוס הזה אצלי. רוצה להגיע למצב שבו הביטחון העצמי שלי ישאר יציב גם כשלא אהיה בטוחה לגבי מה שקורה אצל הבן זוג שלי.

למעלה