ציפיות

MemphisRaines

New member
../images/Emo20.gif ציפיות ../images/Emo20.gif

אנו מצפים לדברים מסוימים אנו שואפים לדברים מסוימים וכשמדובר בדברים שבשליטתינו אנו עושים כדי להגיע אליהם ומה לגבי הציפיות מאיתנו הרי כל אם מצפה לראות את ילדיה מצליחים ככל האפשר וכל אב רוצה לראות איך ילדיו מגיעים להישגים מדהימים בחייהם והשאלה היא איך מתמודדים עם ציפיות של אחרים ציפיות מהסוג שממש לא מתאים לנו לעמוד בהן מה עושים כשאמא מצפה שבנה / בתה יהיו בעלי תואר ואו בעלי משפחה וכרגע זה לא מתאים שרון

היי ../images/Emo6.gif

ועוד, מה אם ההיפך?? צפיות של ילדים מהוריהם? לפרנס לאהוב להיות תמיד החזקים השקולים הנבונים , אם אפשר גם עם בנק פרטי ,לבשל לכבס לגהץ לאפות לארח לחייך כל הזמן. לתמוך להבריא ,לריב עם המורים ועוד ועוד ... מקוה להתייחסות בנושא תודה חביבים שלי

deep ocean

New member
מה עושים?

בעבר חייתי לפי ציפיות של המשפחה, של החברה, של החברים וכו´. היום זה לא מעניין אותי. אני פשוט עושה מה שטוב לי, זה מה שעושים. חברים שלי מצפים שאני אבוא איתם לים אבל לא בא לי? אני אומרת לא מישהו מצפה שאהיה ידידה שלו ואני לא רוצה? אז אני לא ידידה שלו המשפחה שלי מצפה שאני אלך איתם לטיול אבל לא בא לי? אני לא הולכת זה מה שאני עושה אם אנשים מצפים ממני לדברים ולי לא מתאים.

היי ../images/Emo140.gif

ואיך תגיבי אם הסביבה גם תתיחס אליך כך? האם גם לא יהיה לך אכפת? אני הורדתי הרבה מתחים מחיי עי" התנהגות דומה אבל זה לא אפשרי תמיד .

deep ocean

New member
הי יקירה ../images/Emo39.gif

לא כל כך הבנתי את שאלתך. האם התכוונת - איך אני אגיב אם אני אצפה לדברים מסויימים מאחרים, והם יפעלו תוך נאמנות למה שהם באמת רוצים? א. אני מנסה לא לצפות מאחרים לפעולות ב. אם אני כבר מצפה, אני שמחה שחברים שלי פועלים כפי שהם מרגישים אני אתן דוגמא: כל המשפחה שלי נסעה לנופש בצפון (כל האחים שלי, הורים שלי וכו´ וכו´). לא התחשק לי אז לא נסעתי. אז מה אם אמא שלי אמרה שזה לא יפה, או שאחים שלי ישמחו אם אני אהיה שם, או שהיא תשמח. אני גם רואה אותם בהזדמנויות אחרות (זה מה שאמרתי לה). מבחינתי זה מאד פשוט, אני לא חיה על מנת לרצות אחרים, או על מנת לספק אחרים. היה לי מספיק מזה כל החיים
(לחיות עבור אחרים).

deep ocean

New member
אה, ולא נתנתי דוגמא

שאחרים פועלים כפי שהם מרגישים ואני מתאכזבת, כי לא מצאתי דוגמא כזאת. שכל אחד יעשה מה שטוב לו

אהלן ../images/Emo99.gif

דוגמא. יש לך חברת ילדות טובה מאוד ומדי פעם מעצבנת אותך, את מנסה להסביר אבל זה לא נקלט ,את יודעת שהיא מאוד רגישה ומצבה החברתי לא מי יודע מה ,ואת לא רוצה לפגוע כי התגובה שתבוא עלולה לפגוע בך, אז מה עושים?

deep ocean

New member
המממממ

לא הבנתי איך זה מתקשר לציפיות
היא מצפה ממך לדברים ואת עושה אותם, אחרת היא תיפגע ממך ותפגע בך בחזרה?

blg

New member
אני מצטרפת לדיון

קיטור, כתבתי הודעה ממש ארוכה שהייתי מרוצה ממנה והיא נמחקה(בגללי) ועכשיו לא מתנסח לי טוב כמו קודם וזה מרגיז נורא! והחלטתי לוותר כי העניין הטיפשי הזה ממש הרגיז אותי בלי כל פרופורציה לכלום. (נא לא לכתוב לי לא להתרגז..... ) פורפורית יש לי המון מה להגיד בעניין אז אני אנסה לחזור לזה אחרכך רגועה וצלולת מחשבה

blg

New member
אכלתי, נרגעתי, חזרתי

ככה: יש לי משהו כללי לדיון וספציפי לפורפורית בשאלת החברה. היתה לי חברה המון שנים, (30 כמעט!) החיים שלה - טלנובלה! טרגדיה רודפת טרגדיה רודפת טרגדיה רודפ... ואני תמיד שם עוזרת, מייעצת, פותרת, מכוונת, מעודדת "חברה טובה" ואז נהיה לי סרטן (שלא נדע) אז היאנהייתה מסכנה כי לחברה שלה יש סרטן...
, ואז הצרות שלה המשיכו ועדיין היא ציפתה שאני אהיה שם בשבילה וגם אני ציפיתי עד שנשבר לי ה... הבנתי שיש לנו דפוס מקולקל לחלוטין אני תמיד "סוחבת" את הצרות שלה על הגב שלי. ואחרי הרבה התלבטויות הבנתי שאני מוכנה לוותר על הקשר הזה, הבנתי שאני אפילו לא מוכנה לנסות לשנות את הדפוס של הקשר ופשוט ניתקתי ממנה מגע! היא עשתה את זה קל כי לא באה למסיבת סיום לסרטן שעשיתי - אבל זה היה התירוץ לא הסיבה. את אומרת שיש לך חברה רגישה (פגיעה) ובמצב חברתי רעוע - מה גרם למצב החב´ הזה? היא!!!! הכל בחירה, אפילו כשמעליבים אותנו - אנחנו בוחרים אם להעלב ומזה אני יוצאת לדיון הכללי באחריות עלינו ועל אחרים. אני כבר 3 שנים לומדת כל פעם קצת לתת לעצמי יותר משקל בחיים שלי! להציב את הרצון שלי מעל הרצון של אמאבא, אחים, דודים, חברים, הזקנה במסדרון... ולא קל כי אני ממש אכפת לי מאוד מה כל העולם ואשתו חושבים. אבל, כן צריך להעמיד את עצמנו במרכז, לא במקום של אגואיזם וחוסר התחשבות בסביבה. אבל - לא בא לך ללכת לים? למה זה פחות חשוב מזה שלX בא שתבואי איתו לים? שימי לב שבבחירה ללכת (בניגוד לרצונך) את מעמידה את הרצון של מישהו אחר מעל זה שלך... ואין לזה כל הצדקה (אלא אם X הוא הילד/ה שלך ועוד תלוי בך באופן מוחלט (נניח עד גיל 2, אח"כ הרי כבר אפשר לדבר עם האנשים הנמוכים, ולהגיד אמא עייפה / עצבנית/ YZ אשמח לבוא אתך ביום אחר) זכרי שכאשר את אומרת את זה את גם מלמדת את ילדייך להציב את עצמם במקום ראשון ולא לעשות דברים שלא מתאימים להם... את מלמדת אותם שזה לגיטימי, להיות אסרטיבי. (ואני לא אומרת שתמיד תגידי שאת לא באה לים... בכל מקרה, לשאלה איך אתה מגיב כשאחרים לא עושים מה שאני רוצה? לפעמים אני מתאכזבת ואפילו נעלבת אבל עדיין אני מכבדת את האוטונומיה שלהם לא לרצות. ואת יודעת מה ככל שאני מכבדת יותר את האוטו´ שלי! אחרים מכבדים אותה יותר זה מדהים לראות. יש לי קרוב "סחטן רגשי" (בדומה לחברתך?) הוא מתפעל את כל העולם דרך זה שהוא תמיד אבל תמיד נעלב ממשהו. הסרטן? שיחרר אותי ממנו! היה איזה קטע, התפרצתי עליו, ואחרי איזה 30 שנים של נסיון להשביע רצונו ולעשות מה שהוא רוצה כדי שלא יעלב פשוט הפסקתי, במשך שנה הוא לא דיבר איתי, והוא (כמו שאר המשפחה) ציפה שאני אבוא ואתנצל (הוא היה לא בסדר, אבל ההתפרצות שלי לא היתה במקום) אני החלטתי: לא עוד! ופשוט לא התנצלתי, באירועים שנפגנו תחילה הייתי במתח ואח"כ פחות, ואז התחלתי להתנהג אליו בשוויון נפש אמיתי וראו זה פלא הוא חזר לדבר איתי ולא מתחשבן איתי - הסחטנים יודעים כזה מפסיק לעבוד עליך!!! הם מפסיקים לנסות (לא מייד אבל זה קורא!) נגעתם בדיון הזה בדיון ער שלי עם עצמי אגב, שימו לב להבדל בין תשובתו של שרון לתשובתי שלי לדברי מיה על אלו שאומרים לה שהי נראת רע. וספרים בעניין? "אתה המושך בחוטים" היו לי כמה הסתייגויות אבל גם כמה דברים שלקחתי ממנו ויש גם ספר שנקרא אסרטיביות - טרם קראתי אך הוא על המדף.. יצא מאוד ארוך, לא דומה למייל הראשון שכתבתי ויש לי עוד המון להגיד... בפעם הבאה.

וואו ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מדהים מה שקורה פה בזמן האחרון. אני - נכנסת, קוראת, ומרוב מה שיש להגיד, אני פשוט נאלמת. אך לא עוד!
פשוט מרתק אותי לקרוא את מה שמתהווה פה. הייתה לי חברה. מישהי ש.... התחלתי לכתוב. ומחקתי. ושוב על חברה אחרת ומחקתי ועוד מישהי עלתה לי בראש... וחשבתי לי.. מה זה חשוב? את מי זה מעניין? אותי זה לא מעניין. אז היו.. והיום הן כבר לא והן חיות בחיים שלהן, מה שזה לא יהיה פוגעות במי שזה לא יהיה אבל בי כבר לא כי אמרתי - די! וזהו אני מאושרת!!! אה.. וגם היה לי יומולדת אתמול..
FREE YOU MIND AND THE REST WILL FOLLOW!! יום טוב

MemphisRaines

New member
למדתי שרק הציפיות

שלי הן שקובעות להורים שי ציפיות מסוימות ממני בעיה שלהם הבוס שלי מפה להמון דברים שיצפה , אני עושה את מה שאני מאמין בו ולא את מה שהוא מצפה ממני ובדיעווד זה נראה כמו שזה צריך להראות ציפיות של חברים , לפעמים אני מאד רוצה לעמוד בהן ולפעמים לא תלוי כמה החבר קרוב אלי וכמה הוא חשוב לי הציפיות שלי מעתמי הן בעיקר בתחום של ללמוד על עצמי ככל האפשר ולהנות מרגע לרגע שרון

מלמלה

New member
צפיות

טוב ראשית אני לא אתנצל שבגלל חוסר זמן אני לא ממש מצליחה להגיב לכל ההודעות המופלאות כאן כי התנצלות באה רק אחרי אי מילויי צפיות חחחחחחחחחחחחחח - אז ככה:
הצפיות של מי וממי הן ראשית המסננת שלנו ומה אנחנו מצפים מעצמנו
ביחס לצפיות של האחרים מאתנו הרי כאשר התינוקת שלי מצפה ממני לשחק איתה ב - 4 בבוקר ואני מאוד עייפה אין לי בעיה לסרב לה ואמא שלי - כבר כתבתי כאן שהיא אדם מופלא שאין דבר כזה שהיא תצפה ממני למשהו שיהווה לי בעיה כך שהבעיה היא שוב מה אני מצפה מעצמי לעשות אם אותו אירוע בעבר לימדי אותו תהליך של "העברת צפיות" : אם אדם מסויים נגשים אליו וובצורה הבהירה ביותר עבורו מעבירים לו מה מצפים ממנו "לבוא איתי לים" "לשמוע תמיד את הצרות שלי" לבעלי - שכל יום שישי בבוקר יגיש לי תה למיטה" ועוד כאלה ואז אותו אדם עונה לך מה מתאים לו ומה לא - מה לעשות עם התשובה שלו זו בחירה של כל אחד ואחד ובכיוון ההפוך לפנות אל האדם ולשאול אותו מה הוא מצפה ממני ולהבהיר לו מה מתאים לי ומה לא כאשר יש חוסר תיאום ואם זה אצל המשפחה הקרובה אפשר לנסות לגשר וכאשר לא בא לי ללכת לים להגיד את האמת והסיבה הנכונה זהו להפעם

blg

New member
ניסחת הרבה יותר טוב ממני את המחשבות

שלי... לזה התכוונתי.

למעלה