רגישויות גדולות לכל הכיוונים

tlingit

New member
../images/Emo20.gif רגישויות גדולות לכל הכיוונים ../images/Emo20.gif

מה שהשרשור הזה מראה זה עד כמה הרגישויות כאן בארץ הן גדולות ועד כמה הן משותפות כשכולנו חושבים עדה כזו או עדה אחרת, תראו בעצם עד כמה הרגישות משותפת לכולם ולדעתי זה מפני שכשפוגעים במישהו, פוגעים גם בעצמנו וכשמפחיתים מערכו של מישהו, מפחיתים מערכנו אנו והנפש הפנימית שלנו חשה זאת מאד והתשלום יקר וכשהכדור הזה מתגלגל הרבה זמן, כמו שהוא מתגלגל לצער כולנו בארצנו הקטנה הוא הופך את כולם לפוגעים ונפגעים באופן ישיר ובאופן עקיף ההצעה שלי מתייחסת ל
הזה שלנו, לפורום: בואו ננסה, כאן, במקום שהוא שלנו כולנו, לתקן קצת את ההרגלים לא לפגוע כדי לא להפגע, לא להפחית כדי לא להיות פחותים, לחשוב פעם ועוד פעם ולבחור מילים, ולחשוב פעם ועוד פעם לפני שנפגעים ותמיד תמיד להניח שהצד השני כוונתו הפנימית לטוב ובכל מקרה שהוא רוצה בטובתנו, כפי שאנחנו רוצים בטובתו כי הכתיבה חרב פיפיות חדה היא ויכולה לחתוך לשני כיוונים היא מאפשרת לנו להתבטא ולתקשר ולהתחבר בעומקים נפלאים והיא גם עלולה לגרום פגיעות עמוקות אם בבחירה שגויה של מילים ואם בהבנה עצובה של כוונות אולי אם נתרגל במרחב משותף אחד את הכבוד לעצמנו ולאחרים ואת הזהירות הכפולה יחד עם המודעות העצמית ניקח את כל אלה איתנו גם למרחבים אחרים בהם אנחנו פועלים ואולי יהיו עוד אנשים שעושים כמונו, מסיבותיהם שלהם וקצת שינוי יתחיל לקרות לכולנו, ביחד ולחוד...
(... מדי פעם אני מרשה לחלומות טובים להדריך אותי בכתיבה וגם בעשיה בחיים...
) מה דעתכן?

טלינגיט יקרה שלי, כמה שאת כותבת יפה

אני ממש מתמוגגת מעונג של שבת ממילותיך החכמות האוהבות התומכות המשלימות את מזכירה לי איזה זקן הודי במנזר או איזה בודהיטס חכם בטיבט שמילותיו הן שלום ואחווה והשכנת ידידות בין אנשים. יותר ממה שכתבת לא צריך להוסיף יותר כל מילה שלך פנינה וביחד יצרת שרשרת של פנינים. אוהבת אותך תמרה

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif|

nofaritrit

New member
את צודקת

וזה הבסיס להכל. אבל לא תמיד זה מצליח. ואולי זה שזה לא מצליח אומר כמה הנושא הזה נמצא פה היום אצל כולנו. אני לא בעד להכחיש קונפליקטים אלא להתמודד איתם. אני כן חושבת שעלה פה נושא חשוב שראוי להתייחסות.

tlingit

New member
אני מסכימה איתך מאד

ובהחלט יהיה לא חכם בעיני להתעלם או להכחיש אני מסכימה איתך: מאד חשוב שנתייחס לנושא זו הסיבה ששמתי את התייחסותי גם בשירשור וגם בהודעה נפרדת מה שתיארתי היא דרך שלדעתי תאפשר לנו להתייחס ולדבר באופן שיאפשר לנו ליצור תקשורת יותר בהירה ומתוך התבוננות פנימית והכי חשוב: מתוך כבוד הדדי אם נשים לב למילים שאנחנו בוחרים נראה מה הן יכולות לשאת איתן ואם נפעל מתוך כבוד לעצמנו ולאחרים נוכל לאפשר לכולנו דיון הרבה יותר פורה

tlingit

New member
אני חושבת שלא הבהרתי משהו

הדברים שאמרתי כוונו לא כדי לומר שעדיף לא להגיב ממש לא אלא שכן, בטח שכן להגיב ולדבר ולנהל דיון ולענות ולחשוב רק: איך איך אנחנו מתבטאים איך אנחנו מקשיבים לבחור מילים כשכותבים לשים לב מה עלול להשתמע מהם, בעיקר כשקוראים אותן ולא שומעים להבהיר את הכוונה שעומדת מאחורי המילים, כדישלא יעמדו לבד ולשים לב גם איך אנחנו מקשיבים ולהשתדל להקשיב מתוך המחשבה שבעיני כל כך עוזרת: תמיד עדיף להניח שדברים באים מתוך חוסר תשומת לב או טעות (וחבל, אבל קורה) מאשר להניח שהם באים מתוך רוע לב ותמיד יהיו אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם או עם דעותיהם וגם זה מותר, גם זה בסדר.

../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

נכון. לפעמים גם אם רצית לעזור ולא התבטאת נכון יכול להיווצר מצב שמישהו נפגע ממך ולא לוקח את דברייך בצורה שרצית... זה אכן מסוכן ויש צורך לשים לב למה שכותבים . (הערה לעצמי- להקשיב למה שכתבתי עכשיו.חחח)

למעלה