שבוע טוב

../images/Emo20.gifשבוע טוב ../images/Emo20.gif

אז איך היתה שבת?
רציתי לשאול את נשות הפורום (ואת גברי הפורום על נשותיהם)- האם אתן הולכות לבית הכנסת בערב שבת? ובשבת בבוקר? בחגים? האם המצב כעת שונה ממה שהיה בתור רווקות או לפני לידת הילדים? האם המצב אצלכם זה מה שמקובל בסביבתכן או שאתן יוצאות דופן בענין הזה? תהיתי לי על זה חצי שבת כמעט....
וככה לקינוח- מהו שיר השבת האהוב עליכם? {זו שאלה לכולם, כמובן
}

מותר להתערב?

אם כן, הייתי מוסיף שאלהף אתן מתפללות במהלך יום? אם כן - כמה פעמים? אם לא - זה מפריע לכן?

לאיזה סוג תפילות אתה מתכוון? ../images/Emo13.gif

כי אם הכוונה לתפילות פורמאליות (שחרית/מנחה/ערבית) - אז אני לצערי לא תמיד מתפללת אפילו תפילה אחת
{ובגיל 14 דווקא הקפדתי על 3 ביום....} אם הכוונה לתפילות מהלב- בערך 1000 פעם ביום....

עונה../images/Emo13.gif

פעם פעם, לפני החתונה היתי הולכת בערב שבת. אחרי החתונה גם הלכתי, אבל בחודשים האחרונים של ההריון אז כבר היה קשה ולא הלכתי. לפני החתונה היתי בכל התפילות בחגים. שנה שעברה ביוה"כ היתי רק בערב ונעילה. השנה שכבר ב"ה יש
בר"ה היתי בבוקר אבל ברגע שהיא התחילה רק "לצייץ" יצאתי הפסקתי תתפילה והיתי איתה בחוץ. וכנ"ל גם ביו"כ היתי בבית כנסת רק בנעילה (הספקתי להתפלל אולי 10 דקות-כי היא התחילה לבכות-אז יצאנו חזרה ל
) השיר האהוב עלי: "יום שבת קודש הוא"

ST

New member
היי! עוד מישהו שמכיר את זה...

גם אני מאוד אוהבת אותו.
(אומרים לי פה "אנחנו".
)

פעם ועכשיו

פעם גרתי בקרית ארבע והלכנו ערב ובוקר למערת המכפלה, אני וחברות שלי ובתי הקטנה. למניין קרליבך, כמובן. עכשיו אני הולכת רק בליל שבת וגם זה פעם בחודש. פעם הייתי מגיעה עם תאומים קטנים אז כמובן לא עולה להתפלל אלא יושבת למטה בדשא ומפטפטת עם נשים כמוני. היום אין לי את הפריבילגיה הזאת אז אני פשוט לא באה. ובמשך היום אני לא מתפללת אפילו פעם אחת, אבל מדברת איתו די הרבה. בעיקר אני שואלת שאלות והוא לא עונה. מקפידה על ברכות השחר וברכות לפני האוכל.

candy77091

New member
עונה..

הולכת לבית כנסת רק בבוקר של שבת-מאז מעולם וגם אחרי נישואיי, מקווה להמשיך ככה.אני מרגישה שזה תפילה שאני זקוקה לה נפשית, ואני פשוט יודעת שהיא מתקבלת(אני מרגישה) אני מתפללת על כל השבוע שלי ושל בעלי ואני יכולה לחתום שזה עוזר לי בהמון תחומים.היו ימים שהיו קשים וב"ה התפילה עזרה באופן של "ישועת ה' כהרף עין" אין כמו התפילה של האישה..בעלי הרבה פעמים אומר לי שהוא ממש מרגיש שאם הוא גורם לי אכזבה או צער ישר הוא חוטף על הראש צרות ויסורים.. בחגים הולכת גם לתפילות הבוקר וביוה"כ משתדלת להכל עד כמה שאני יכולה(מאוד חלשה)... אני לא מסתכלת על סביבתי כי זה לא ממש מעניין אותי,אני עושה מה שטוב לי,כך שאין לי מושג לגבי הסביבה שלי..

אביטל60

New member
עונה גם...

לפני החתונה הייתי מתפללת לפחות 2 תפילות ביום... ולפעמים גם שבתות בביה"כ ואחרי החתונה
נאבקת גם על תפילה אחת!!! אבל אני נאבקת ואני יצליח! בחגים אני תמיד הולכת לבתי כנסת- אני נורא אוהבת להתפלל, רק שזה עולה לי במאמצים מרובים... ביומיום מדברת עם ה' המון, ב"ה... סביבי זה נראה לי כאילו כולם מתפללים וצדיקים ולכולם זה כ"כ ברור וקל ורק אני צריכה להאבק על כל תפילה... אבל אני מאמינה שלכל אחת הנסיונות והקשיים שלו. והתפילה זה הקושי שלי... אבל כמו שכבר כתבתי פעם... העיקר הוא הרצון... ואם יש רצון אז יש בכל!!!

נעמה92

New member
עונה

אני משתדלת להתפלל תפילה פורמאלית לפחות אחת ביום, וכל היום יוצא לי שאני מדברת עם הקב"ה, אני יודעת שהוא שומע, ובשבת בבוקר אני הולכת כמעט כל שבוע, רק שאני ממש עייפה אני לא הולכת לפני שהתחתנתי, אז לא הלכתי בערב שבת, אבל יותר לשם מפגש עם חברות פחות בשביל התפילה, או שהייתי מחכה לבעלי, לפני שהיינו הוכלים לאכול אצל ההורים שלו או שלי

אמנם מעט מאוחר, אך הייתי חייבת

לציין את "יונה מצא בו מנוח"! ולבל נשכח את חבטת הכפות על השולחן ב"איי איי איי איי" :)

גם אני אוהבת את השיר הזה ../images/Emo13.gif

באיזה מנגינה אתם שרים? {לפי האיי-איי-איי - לא של חיים דוד, נכון?}

טחג

New member
אמנם מאוחר אבל בכל זאת

אני לא הולכת לביה"כ לא בערב שבת ולא בשבת בבוקר כי גם בעלי וגם אני מסכימים שילדים קטנים לא צריכים להיות בביה"כ, ומה לעשות שלו יש חיוב יותר מאשר לי. אז ב"ה שיש לי ילדים בבית לטפל בהם, אבל קצת חבל לי שאני "מפסידה" את התפילות בביה"כ. לא נורא, עוד 20-25 שנה ונוכל לחזור לזה.
כשהייתי רווקה הייתי קבוע בביה"כ - זה היה מאד חשוב לאבא שלי שנגיע לבי"הכ וכך הוא חינך אותנו וכך התרגלתי. גם אחרי הנישואים המשכתי לבוא לביהכ"נ עד שנולדו הילדים. וככה כמעט כל מי שבאזור שלי עושה. שיר שבת אהוב - אין לי שיר מיוחד אבל ל"גדולה" שלי בת ה - 3 היתה תק' שהיא התעקשה לשיר כל שבת את מה שהיא קראה לו "שבת מנוחה" והתכוונה ל"יום זה לישראל"
, ודווקא במנגינה קצבית ספציפית של אבא שלי (שלמד אותה מאורחים מדר' אפריקה שהיו אצלנו).

ממש כמונו ../images/Emo13.gif

בתור ילדים היינו הולכים אפילו בשלג עם אבא שלי לביה"כ (כשלא גרנו בארץ). גם פה עד שנולד הבכור הלכתי תמיד לתפילת ליל שבת ולרוב גם בשבת בבוקר. מאז שנולדו הילדים אני הולכת רק פעם בהמוווון זמן לתפילת ליל שבת. וזה חסר לי. גם אצלנו הילדים מבקשים שיר ספציפים, ומתחילים לרקוד כששרים שירים קצביים
לא מצליחה להכניס אצלנו את שירי השבת המסורתיים יותר, וזה חסר לי. בבית הורי היינו שרים שעות שירי שבת. עכשיו עם הבנים שהפכו לדתל"שים ושאני ואחותי לא יכולות לשיר בגלל בעלה של השניה- גם שם אין כבר כמעט שירי שבת... אצל אישי בבית מעולם לא שרו שירי שבת.... ואני חולה על שירי שבת

למעלה