שבוע טוב

../images/Emo20.gif שבוע טוב../images/Emo20.gif

איך היתה שבת
ארחתם? התארחתם? בכלל - באיזה תדירות אתם נוהגים לארח או להתארח? ומי שייך למעגל המוזמנים-מזמינים שלכם: ההורים בלבד, אחים וגיסים, דודים או שמא חברים שלכם ושכנים
שנתבשר בשו"ט ישועות ונחמות.....

שבוע טוב ומבורך

שבת עברה בסדר אנחנו לבד כל שבת וזה מאוד מדכא אבל פסקתי לבעלי ששבוע הבא חמותי וגיסי יבואו אלינו

candy77091

New member
שבוע טוב!

שבת הייתה מצויינת היינו אצל ההורים שלי. לפני שבת בן זוגי שכח את התיק שלי עם כל הבגדים שלי, וכל הדברים שאהיה זקוקה להם בשבת הקרובה.בגלל שאני והוריי גרים באותו עיר,לאחר סעודת שבת הלכנו לדירה שלנו כדי להביא כמה דברים ממש נחוצים וזה הליכה רגלית של 40 דק' לכל כיוון.. אנחנו עדיין לא אירחנו את עצמיינו בביית ואני לא יודעת עדיין מתיי זה יקרה,לי זה נראה קשה עד בלתי אפשריי(יום חמישי אני לא נושמת,זה היום הכי לחוץ מבחינת לימודים הסמסטר) אבל אנחנו כבר חושבים איך נעשה את זה מתיישהו ואני גם לא מרגישה בנוח להיות לבד בדירה שלנו שבת שלימה(זה נראה לי ממש עצוב ובודד לעת עתה..)

איזה ביאוס!!!! ללכת 40 דקות!!!

אני במקומך הייתי שולחת אותו אחר כבוד לבד... כל הכבוד לך!!! אני חושבת שכשתעשו שבת לבד- רק אתם בלי אורחים, אתם תהנו!! יש בשבתות של זוג צעיר קסם מיוחד שלא חוזר לאחר שכבר נולדים ילדים...ובמיוחד לאחר שהם גדלים! אנחנו דוקא עשינו כבר את השבת השלישית אחרי החתונה בבית, לקחנו קצת אוכל מאמא שלי, חלק קנינו וקצת הכנו לבד וזה היה מדהים!!!! התמכרנו לזה!! אבל אחרי כמה שנים התקלקלנו והתמכרנו לשבתות אצל ההורים....אבל אתם בתור זוג אוהבים וקרובים נראה לי אמורים מאד מאד להנות, אני מנועה מלפרט איך ומה אבל המבין יבין

candy77091

New member
למה שאני אשלח אותו לבד.

אצלינו בבית לא נהוג לחפש אשמים. אם הוא שכח אז פעם הבאה זה יכול להיות שאני אשכח וכבר היו דברים מעולם,אז סובלים ביחד ושמחים ביחד(בשביל זה אנחנו יחד).אם הוא שכח זה אומר שגם אני לא זכרתי,כי איך לא הבחנתי בזה כשנכנסנו לרכב? יכול להיות שזה אכן יהיה כך,אם כי אמרתי זה נראה לי בודד כזה ולבד כזה.. אנחנו נהנה בכל מצב.למה את אומרת שהתקלקלתם והתחלתם לעשות שבתות אצל ההורים?זה נקרא להתקלקל?זה חיסכון כלכלי! חמותי מתקשרת כל כמה זמן ומזמינה(ואני אחר כבוד אומרת לא)

לכן אמרתי שכל הכבוד!!! למה לך לשאול למה?

אם אתם אוהבים באמת, ומוצאים ענין אחד בשני, אין סיבה שתרגישי בודדה איתו, בשבת
וזה באמת נקרא להתכלכל ולא להתקלקל, אבל מצד שני זה מראה על קילקול בשיקול...חחח...
כי אם עוברים לחישובים כלכליים זה כבר מראה שמחפשים סיבות לא להיות יחד, ואם רוצים לחסוך, אז אפשר לקחת את האוכל מההורים הנדיבים ולשבת אחר כבוד בבית!

לדעתי באותה מידה

זה לא יפה לבא להורים רק מטעמי חיסכון- יש לזה טעם רע מאד! במיוחד את, שכ"כ לא סובלת את אמא שלך ואת סבתא שלך- אז מה, הן טובות בשבילך רק בשביל לחסוך? ובא נאמר שאת כמעט האחרונה שמתחשבת במה שיפה או לא יפה, כשיש מטרה כלשהי לפניך. הרי את העדת על עצמך, שאת לא סופרת אף אחד ממטר אז מפליא שפתאום מתערבבים בשיקוליך, ענינים של התנהגות נאותה. לא שאני לא מאמינה בחזרה בתשובה
ולעצם הענין- זה כנראה תלוי מי ההורים. אולי ההורים שלך יראו בכך פגיעה אישית אבל ההורים שלי מאד שמחו שאנחנו נהנים עם עצמינו, למרות שברור שהם היו מעדיפים שלפחות בהתחלה נבא אליהם כמו כל זוג אבל אח"כ זה כבר לא היה כזה משמעותי בשבילם. ואפילו אם ההורים שלך ברגע הראשון יתקוממו, את יכולה להסביר להם בנחת שזה לא בגללם אלא כי אתם רוצים לנסות את הביחד בשבת ואת יכולה תוך כדי, לזרוק מחמאה כנה, למשל: שאת לא מאמינה שתצליחי לבשל טעים כמו אמא, ולכן את מעדיפה בתור התחלה לקחת ממנה אוכל, עד שתלמדי את רזי הבישול
. חוץ מיזה, אתם יכולים לקחת נגיד שני דברים מהשוויגר ו4 דברים מאמא ועוד שני דברים להכין לבד כמו קינוח או דג קל להכנה.
כמובן שאם את מחפשת סיבות למה לא- תמיד תמצאי. נכון?

candy77091

New member
את בכלל לא מבינה את הראש שלי

אז למה לשפוט? אני לא באה להורים רק מטעמי חיסכון.אני באה להורים כי נחמד לי ונוח לי(זה לא רחוק) ואני מגיעה להורים שלי פעם בשבוע למרות שהם גרים בעיר שלי. ההורים שלי הם אנשים שמאוד אוהבים לארח והם שמחים שאנחנו באים. אני לא סובלת את סבתא שלי וגם לאמא שלי אכן יש את המגרעות שלה(אבל זה כולם ככה) זה לא מפתיע וזה לא מה שימנע ממני להגיע להורים שלי לשבת.גם בן זוגי אוהב לבוא להורים שלי(כי זה לא כרוך בנסיעה מאוד ארוכה והבית גדול ויש יותר פרטיות שלא כמו אצל ההורים שלו) את לא מכירה את העקרונות שלי אז אל תמהרי לשפוט ולומר שאני בנ"א חסר טאקט ולא מתחשב לחלוטין.אני הבנ"א האחרון שילך להתחנן למישהו שיתנו לי אוכל.גם אם זה לבקש אני מאוד מסתייגת בזה.אז אני אהנה בסבלנות אצל ההורים שלי ושלו וגם אצל בני דודים שלו וכל מיני כאלה שמזמינים אותנו לשבת בינתיים עד שאני ארגיש שמתאים לי לעשות שבת בבית לבד.(למה ? כי ככה מתחשק לי ) אמא שלי יודעת יפה מאוד שאני מבשלת לא פחות טוב ממנה ,כך שהיא לא קונה את זה..אין מצב שאני אקח אוכל מהשוויגר שלי כי- אני לא אוהבת את האוכל הזה וכי הם גרים במרחק שעה וחצי נסיעה לכל כיוון(אז לבקש לשלוח בדואר אקספרס?)מה גם שחמותי נלחצת אם אנחנו לא מודיעים מראש שאנחנו הולכים להגיע אליהם לשבת(כי היא לא הכינה מספיק אוכל!!) את לא סומכת עליי שאני אמצא מה להגיד אם אני ארצה?אבל אני לא רוצה.אז תודה באמת על כל העיצות,פעם הבאה תשאלי לפני שאת קובעת עובדות.

להתחנן?- למה את חושבת שתצטרכי להתחנן?

נראה לי שכל אמא שמחה לתת אוכל לביתה, (אלא אם כן היא טיפוס לחוץ) ומוחמאת מכך שהבת שלה אוהבת דוקא את האוכל שלה ומי בכלל ניסה לשפוט אותך? מה, אני נראית לך כ"כ מאיימת? אפשר לחשוב!
ולבקש יפה פלוס לתת מחמאה זה לא התחננות ולא התחנחנות- זה לעשות לבנאדם הרגשה טובה, ואם את לא מפרגנת לאמא שלך שתרגיש טוב עם עצמה שיש לה מה לתרום לכם, אז אל תעשי את זה, אבל אל תקראי לזה התחשבות בזולת או טקט כי בעיני זה לא. ולא נראה לי שאני אמורה לסמוך או לא לסמוך עליך שתדעי איך להשיג את מבוקשך, אני ביינתיים לא מסתמכת בחיי על ההשגים האישיים שלך. ולא נתתי לך פה עצה לדרך פעולה אולטימטיבית, שאסור לסטות ממנה ימינה או שמאלה, ברור שכל דבר שאת עושה תלוי בנסיבות ובתנאים האישיים שלכם- מה, אני מכירה את חמותך? אני באמת זוכרת שכתבת שהאוכל שלה דלוח וחסר גיוון אבל חשבתי שאולי יש איזה דבר או שניים שאין לך אליהם תיעוב מוחלט...חחח חמותי בכל אופן, עדין לא גמרה אצלי ת'קריירה הבישולית שלה, עוד יש כמה דברים שהיא מבשלת ממש סביר ואפילו טוב! ותאמיני או לא- כשביקשתי אוכל מחמותי, שאגב היא באמת שונה מזו שלך, בכך שהיא האחרונה שנלחצת מבישולים ואפיה, היא מצאה דרך לשלוח לי למרות שאנחנו גרים במרחק שעתיים וחצי ממנה. אז זה לא היה כזה רעיון דמיוני. אבל ברור שאם את לא מעונינת לעשות שבת בבית עם בן זוגך, אז תמיד תמצאי תרוצים. אבל אני באמת מתפלאת, קנדי!: אתם בסה"כ מאד "ביחד" כזה ועושים כל מיני דברים בלילות החרף ביחד, אז על פי ההתרשמות שלי אתם ממש לא משעממים אחד את השני, אז למה דוקא בשבת נראה לך שתרגישי בודדה?

candy77091

New member
למען האמת כבר נמאס לי לבר על זה..

תחננו את הנושא יותר מדיי. אני מרגישה שהבית ריק ולא שבודד לי עם בן זוגי אם עדיין לא הבנת..עם המשפחה שלי זה יותר חיי כזה ,הבית מלא באנשים.. מה זה קשור שאת אמורה להסתמך על הישגיי בחייך? כל אמא שמחה לתת אוכל,לא כל בת רוצה לבקש מאמא לתת אוכל.אני בטוחה שאם אני אבקש אמא שלי תתן וגם חמותי אבל תביני אני לא לא רוצה לבקש!!

נעמה92

New member
אני דווקא מבינה אותך את קנדי

כי גם אני הרגשתי בדיוק אותו הדבר לפני השבת הראשונה שלנו ביחד, חשבתי מה? שני אנשים לבד בשבת? זה לא מכובד לשבת. שבת זה שולחן ארוך עם הרבה אנשים, והרבה שמחה, וניסתי והיה לי מאד כיף, אני לא מרבה בזה, אבל כל פעם שאני ובעלי ביחד בשבת זה ממש תענוג לא מנסה לשכנע אותך לעשות את זה, ולא משכנעת לא לא לעשות, פשוט מספרת עלהרגשות שלי

candy77091

New member
אני מאוד שמחה שאת מבינה אותי.

אני פשוט מרגישה שאני רוצה שאני ארצה את זזה בעצמי ולא בגלל שמשכנעים אותי. זה צריך לבוא לך טבעי,לרצות את זה ולאהוב את זה ולראות את זה בתור דבר נפלא. הזמן עושה את שלו.

נעמה92

New member
נכון מאד

את משכנעת את המשוכנעים, לא צריך לעשות שום דבר, אם לא ממש רוצים, כי כך זה גם נראה

נעמה92

New member
סובלים ביחד ושמחים ביחד(בשביל זה אנחנו יחד).

איזה משפט יפה ממש אהבתי, והזדהתי

מיקי*

New member
שבוע מצויין ../images/Emo13.gif

נקווה שיהיה יותר טוב ממה שהתחיל. היינו השבת באכסניית יהודה בירושלים לרגל יום הולדת שישים של חמי. השבת היתה נחמדה מאד, מוצ"ש קצת פחות.

למי מוצ"ש נחמד כמו השבת? חחח

מוצ"ש זה תמיד פחות משבת- לא? למרות שמוצ"שים חורפיים יכולים להיות כיפים ומלאים אווירה וחום!- אפשר להכין סעודת מלווה מלכה מושקעת אבל לא יותר מידי- משהו כמו שקשוקה או מרק בצל עם גבינה צהובה או איזה ממליגה בשביל בשורות טובות
אבל אני מבינה שלא התכוונת למישור הזה אלא למישור האישי- הא? קשה... קשה... כשאני אמצא את הדרך ואת המדריך לצאת מהבוץ, אני אספר לך...בינתיים תחזיקו מעמד

למעלה