שלום, חדשה כאן

Ayelet CA

New member
../images/Emo20.gifשלום, חדשה כאן

הצטרפתי בעקבות שיחה עם עדי, למרות שאני עדיין לא אמא, אלא רק בחודש שביעי. דפדפתי בחלק מהדיונים שלכם, בעיקר אלו הנוגעים לשמות, כי זה אצלנו הנושא ה"חם" כרגע. אנחנו לא מצליחים למצוא שם לתינוק/ת בבטני. יש באמת רשימה (אבל היא די מצומצמת) של שמות שנשמעים טוב בעברית ובאנגלית ואף אחד מהם לא "עושה לי את זה". השמות שיש לנו הם: גיל, איתן, אדם, נתנאל, יונתן, יואל, אריאל, דין, רון, עילי, ירדן, תום/טום, מיכאל, רועי, רוי, דן, דניאל, בן, דוד, גיא. לבנות יש: שרון, רייצ'ל/רחל, מאיה, נעמי, ואני לא זוכרת כרגע את המשך הרשימה. אנחנו כבר קצת מיואשים... אומרים שכשהילד נולד אז יודעים יותר טוב, אבל עכשיו קיבלתי מייל ממישהי בישראל שאמרה לי שהם פשוט לא ידעו ואף שם לא "התלבש" על הילדה בהתחלה. אם זה בן אז צריך למצוא שם תוך שבוע ואני רוצה להגיע מוכנה ללידה ולא לחכות עד אז. זה לא שיש לנו שם בעברית שמצא חן בעינינו ואנחנו מוותרים עליו, מעולם לא היה לנו דיון בנושא, עד לחודשים האחרונים. מה עושים??

L i a t 5

New member
אז ככה

אנחנו התחבטנו המון בבחירת השם ובאמת לא מצאנו שום שם שאהבנו שנשמע טוב בעברית ובאנגלית. בסופו של דבר קראנו לה - נטע לי Natalie בתעודת לידה אבל אנחנו, החברים הישראלים והמשפחה קוראים לה נטע. כשאני מדברת עם אמריקאים היא נטע-לי. אני הרגשתי שאני לא יכולה להתפשר בבחירת שם ונטע זה שם שמאד אהבתי אבל מצד שני מאחר ואנחנו לא חושבים כרגע על חזרה לארץ היה חשוב שהוא יתאים לארה"ב. לא פיתרון אידיאלי אבל עדיף בעיני על שם שאני לא שלמה איתו. לבן אני מניחה שהייתי בוחרת עילי או ליאם. שיהיה בהצלחה

G a l i 11

New member
שלום גם לך ../images/Emo140.gif

אמרו לי שאת קופצת לביקורים מידי פעם. מה שלום נטע? ומה עם האבא החמוד שלה? ואם מדברים על שמות אז פתאם שלשום חשבנו על עמית מה דעתכן?

L i a t 5

New member
קופצת כשהוד מעלתה מאפשרת ../images/Emo13.gif

נטע נהדרת. התחילה ללכת ומתרוצצת בלי הפסקה. האבא עובד קשה כרגיל. עמית שם מקסים בעיני. אני חושבת שהאמריקאים יבטאו אותו כאיימית -EYMIT .

עמית שם יפה וגם מוכר כאן כשם הודי

אם את רוצה שלא יבטאו איימית את צריכה לאיית Amitt.

G a l i 11

New member
אז יחשבו שהילד שלי הודי? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

mal1

New member
לנו יש עמית ותום (ושניהם נולדו לפני

שחשבנו לעבור לכאן) פשוט אוהבים את השמות....

MASHY BOSTON

New member
../images/Emo45.gif עמית זה שם מקסים ../images/Emo60.gif

אני מאד אוהבת את השם הזה. במיוחד לבן.

Ayelet CA

New member
כן, אבל זה שם ישראלי

ולא שיש לי בעיה עם שמות ישראליים, רק שאני מעוניינת בשם שיהיה אנגלי-ישראלי

mal1

New member
דווקא עם השם של תום היתה לנו בעיה

בהתחלה כי כולם התעקשו לקרוא לו תומס (ותום רק כשם חיבה) והוא היה צריך להסביר כל פעם מחדש למה תום זה לא תומס ואת משמעות השם...

Ayelet CA

New member
כן, ציינתי שיש רשימה מצומצמת.

למה אני לא מהבנות האלו שיודעות כבר מכיתה ד' איך יקראו לילדים שלהן?

וכמעט תמיד בסוף קוראות לילדים שלהם

בשם אחר לחלוטין... תבור למשל היה יונתן כמעט עד חודש שביעי... אחר כך הוא היה יניר, אחר כך ליאור... את השם תבור בכלל הגיתי איזה שבועיים וחצי לפני הלידה ועד הרגע האחרון לא היה לי מושג ירוק מה יהיה שמו.

אורלי 7

New member
לי יש עמית,

ואנחנו לא נתקלים בבעיות עם השם. קל להם מאוד לבטא אותו וזה נשמע טוב. שם מקסים.

MASHY BOSTON

New member
מכל השמות שיש לכם כבר ../images/Emo60.gif

אני הייתי מעדיפה את אדם, יונתן, ירדן, בן, דניאל ולבת : נעמי. בגלל שאנחנו חוזרים לארץ בתום החוזה, הבחירה שלנו היתה : שם שיתאים לארץ. אני הייתי מעדיפה שם ישראלי שיש גם בחו"ל, כגון השמות למעלה. אני לא אוהבת שמות לועזיים, כגון תום וכו'. אבל, זו העדפה אישית שלי. בכל מקרה בהצלחה בבחירה.

תום הוא לגמרי שם עברי

למעשה, צריך לרשום אותו ללא ו' - תם, ואז המשמעות שלו היא תמימות (כמו בביטוי תם-לב). כשרושמים עם ו', הכוונה היא, לא עלינו, לסוף - אבל גם אז השם הוא עברי.

MASHY BOSTON

New member
נכון, זה שם עברי ../images/Emo60.gif

אבל חשבו עליו בגלל השם הלועזי - טום. בכל אופן, זו דעה אישית לגמרי ולי הוא לא נשמע טוב. גם בגלל הפירוש השני.

mal1

New member
כשתום נולד היתה לנו התלבטות לגבי

העם או בלי ו', אבל ב"הרצת המבחן" כשכתבנו בלי ו' אנשים קראו את זה תם (כמו בארבעת האחים בהגדה...). לא בחרנו בשם בגלל הצליל הלועזי אלא בגלל המשמעות (תמימות, תם לב וכו').

תום שם מקסים וזו היתה אחת האופציות

שלנו ...אבל בסוף החלטנו על רוי Roy שמגיע במקורו מצרפתית. לפי פירוש ארוך שקיבלנו פרושו בצרפתית הוא "מלך" והוא נכתב קצת אחרת. האמריקאים אימצו את השם אח"כ כ- Roy או כ-Leroy . שמות מקסימים נוספים הם: יונתן עדי-גם לבן אלון ערן רז רם .... השרשור הזה חוזר כבר כמה פעמים אצלנו לא????

למעלה