פרלמנים

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo142.gif../images/Emo32.gif../images/Emo20.gif../images/Emo142.gif

שלום לכולן, השבוע שאלתי במקרה את המטפלת איך הן מנקות את כוס הפטנט והבקבוקים של התינוקות בגן. נעניתי: "בדרך כלל עם סבון מים...ופעם בכמה ימים משרות באקונומיקה ושוטפות היטב..." סביר? נשמע לי הזוי לגמרי. ביקשתי שיפסיקו להשתמש באקונומיקה לכוס הפטנט (והגומיה הנלוית לה שנוקתה אף היא באקונומיקה), של דניאל. האם הגזמתי? שאלתן את עצמכן פעם כמה דברים שנראים לנו הכי שוליים (לא מתכוונת להתעללות וכו') יכולים לקרות בגן בלי שבכלל נחשוב לשאול את המטפלות? ג'סיקה

ק א סי

New member
כשהילדים שלי היו בגן פרטי את הבקבוקים לקחו

ההורים הביתה לנקות וזה הכי טוב לדעתי. ולא הגזמת, גם כשהם גדלים יכולים פתאום מגלים דברים במקום שחשבנו שהם בטוחים. בדיוק אתמול הילד הגדול (8) מספר בהתלהבות שהאישה שמחזירה אותו מבית ספר נותנת לו לשבת מקדימה. ולפי החוק זה רק מגיל 12 ולא סתם, כי זה ממש לא בטוח לילד לשבת מקדימה. ובדיוק לא מזמן אמרתי לבעלי שאני סומכת על המסיעה שהיא אמא בעצמה ומסיעה ברכב הפרטי שלה יותר מאשר על ההסעות הציבוריות. אוףףף....

נת נות

New member
אני לא בטוחה לגבי החוק מגיל 12...

בהרצאה על נהיגה מונעת שהיתה לנו בעבודה, אמרו לנו שהחוק הוא פשוט מעל גובה 1.5 מ' (נדמהלי), בכל מקרה, הקריטריון היה שהחגורה לא מונחת על הצוואר, ואפילו בפירוש הדגישו שלפי החוק מותר גם להושיב ילד בבוסטר מקדימה. (הם גם אמרו שהמושב ליד הנהג הוא המושב הכי מסוכן ברכב, אבל זה לא קשור....) סתם, לידע כללי.

אנגלה3

New member
אופס- סליחה - לא ראיתי את התשובה המוסמכת...

אבל עדיין - זה רק מחזק את דעתי - שכל אחד עם הפרשנויות שלו....

ק א סי

New member
ממש מוזר שכתוב שם מגיל 8

ילדים בני 8 הם הרבה פחות ממטר וחצי ונראה לי מסוכן להושיב אותם מקדימה. מעניין לבדוק באתר של בטרם.

ק א סי

New member
שם נותנים ציטוט של תקנות התעבורה

אז כן מותר מגיל 8. אני בכל אופן מעדיפה להיות מהמחמירים בנושא.

ק א סי

New member
אז קבלו תיקון

זה אם אין כרית אוויר ! וחקירה נוספת מגלה שהמלצת ארגון בטרם לא להושיב ילד במושב הקדמי עד גיל 13.

פרלמנים

New member
גם בחוק יש את ההתנייה לגבי כרית אוויר!

חייבת להיות מנוטרלת כדי שכל ילד/תינוק/פעוט יישב במושב הקדמי. אגב, כריות האויר עושות נזק עצום למבוגרים (זו תופעת הלוואי של הצלת החיים
) בתאונת דרכים שעברתי לפני כמה שנים נסדקה לי הגולגולת ונקרעה לי הרשתית בעין מכרית האוויר, כמו כן היה לי שפשוף ב"דוגמא" של הבד ממנו עשויה הכרית, על הפנים שבועיים אחרי התאונה... (כאילו "גיהצו" לי את הכרית על הפנים) שלא נדע... ג'סיקה

אנגלה3

New member
לגבי הגיל של הישיבה מקדימה - שאלנו

אני וחברה, שוטר ולנו נאמר מגיל 11 - ללא שום קשר לגובה... כנראה שכל אחד והחוקים שלו - לכו תדעו איך זה במדינה שלנו - היום כבר אי אפשר לדעת...

אנגלה3

New member
הכוונה שלי בפרשנות הייתה

שכל אחד אומר אחרת - השוטר אמר 11, בקורס נהיגה מונעת - כפי שענת ספרה, אמרו מעל גובה 1.5.... מה שנקרא יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה

אנגלה3

New member
לדעתי פעלת נכון - זה לא הזוי לבקש בקשה כזו

גם אני הייתי עושה את אותו הדבר- ויותר מזה הייתי מבקשת שאחת לכמה ימים אקח את הכוס אליי לשטיפה במדיח או לסטרליזציה אחרת...כי בשורה התחתונה - מדובר בילד שלך ואת כאמא שלו יודעת הכי טוב מה טוב בשבילו!!

אירנה ק

New member
אצי בגן ( אני עובדת עם גילאים 1,5-3)

יש הורים שלוקחים את הבקבוק ( או כוס) כל יום הביתה ויש כאלה שרק בימי שישי... כל אחד מחליט מה שנוח לו אבל אקונומיקה.....בררררררר זה מצמרר. זה הדברים " הקטנים" שליםעמים יכולים לזעזע לא פחות מהתעללות.

sigis7

New member
רוצים להרוג אותי?

אני מנקה באקונומיקה את הכוס עם הקשית!!! ו... כן, גם את הבקבוקים פעם בהמון זמן! אז נבהלתי מהתגובה שלכן והחלטתי קצת לקרוא ובי השאר מצאתי לכן את התשובה הבאה המצ"ב

למעלה