רציתי להתייעץ איתכם

גליתוי

New member
../images/Emo201.gifרציתי להתייעץ איתכם

מה עושים עם יום השואה ויום הזיכרון? אין לי משהו מוכן במיוחד ואני גם לא כל כך רוצה לעסוק בנושאים האלו עם הקטנטנים, מה עושים?

לפני שאני מנסה לייעץ...

לא ממש הבנתי האם התבקשת לעשות זאת? את אמורה? או סתם בתור שאלה כללית? ( ומענינת בעיני ) לא בתור דודי הייתי אומר לך: אם לא ביקשו ממך ואת לא אמורה לעסוק בנושאים הללו בעבודתך אז למה לך להכנס לזה? בתור דודי אני כמובן חושב בדיוק ההפך ואני מאמין שיש לדבר עם הילדים על הכל, במיוחד בימים טרופים אלו בעולמנו... הם שומעים, רואים,חווים ומרגישים הכל והמציאות היום יומית אינה סרט של וולט דיסני, לצערנו הרב אבל כמובן הכל במינונים הנכונים ובצורה המתאימה ביותר לגילם!!! אם הגננות ביקשו ממך לעשות פעילות בנושא - הטוב ביותר הוא להתייעץ גם איתן ולשאול כיצד הן היו רואות את הדרך, מה גישתן ועד כמה רחוק הן היו רוצות שתגיעי, כמו אומנים גם גננות הן שונות מאחת לאחת ולכל אחת ראייה וגבול משלה. אני מציע לך גם לעלות שאלות בפורום הגננות הגדול של
שהוא פורום מומלץ ובו בוודאי תוכלי לקבל מגוון דעות ורעיונות שיעזרו לך לקבל החלטה. ובאותו עניין, הביטי וראי מה מצאתי לך ולא תאמיני איפה... הרעיון נמצא בקומונה של ת' בובות בשיתוף המרכז בחולון, בימים לפני שהפכנו לפורום... אני חשבתי שהרעיון פשוט,מדהים ,חכם ורגיש ואהבתי את הדגש שלו על המילה: עדינות
בהעלאת הנושא ספרי איך ומה החלטת לא ככה
רק ככה
הקישור

לזכור ולהעביר הלאה../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

קשה לספר לילדים על השואה. בשנים עברו כשעבדתי בתוכנית קרב,עשיתי הצגה ליום השואה. לילדי טרום וחובה. זה לא היה מאתגר לשלב בין נושא כבד, תיאטרון, בובות וילדים. בחרתי לספר סיפור אישי על ילדה , שברחה מהגטו , נפרדה ממשפחתה הצטרפה לפרטיזנים. בשבוע שאחרי, יכולתי לספר על תום המלחמה, עלייתה לארץ והקמת המדינה. כך יצרתי גם חיבור בין שני ימי הזכרון הסמוכים, שאחריהם מגיע היום הכי שמח שלנו כאזרחים. השנה, כבר אינני עובדת בחוגי העשרה, ואיןי לי קבוצות קבועות שאני מגיעה אליהן. זה היום הראשון , השנה, שאני מרגישה בחסרונם.

גליתוי

New member
תודה לכם על ההתייחסות!

עוררתם מחשבה, אני מכירה את הבעייתיות משנים קודמות, התייעצתי עם הגננות והן ביקשו שאמשיך בתכנית הרגילה.... עם הבוגרים אני מעבירה את הפעילות ליום אחר ובשבוע הבא אולי בכל זאת אתארגן אחרת... תודה!

למעלה