ל"ג בעומר שמח!

Digi Lista

New member
../images/Emo202.gifל"ג בעומר שמח!../images/Emo152.gif../images/Emo117.gif../images/Emo169.gif../images/Emo170.gif

לא סגורה על זה כמה מאיתנו עדיין חוגגים את החג אבל מה זה משנה?... הזכרונות שיש לי מהחג הזה הם שתמיד היינו עושים בלילה 'על האש' (כלומר עם מנגל ולא באמת מדורה) בעיקר המשפחה המצומצמת ועוד איזה 2-3 חברים בממוצע של כול אחד מאיתנו(הילדים),הייתה תמיד חברה שהייתה נשארת לישון אצלי (היינו חברות טובות במשך השנים כשגרתי לידה בבית הישן,אבל הקשר כבר לא חזק כמו פעם למרות שאנחנו מדברות אחת לכמה זמן,פשוט כול אחת הלכה לכיוון אחר)-אפילו הפעם הראשונה שהיא ישנה אצלי הייתה בל"ג בעומר זה היה פשוט כיף שאמא שלה אישרה לה סוף סוף (היא הייתה באה עד איזה אחת בלילה וניצלה את זה שהיא שכנה ככה שהייתה הולכת בלילה וחוזרת מיד בבוקר) ,כבר שנים שזה לא קורה כי כולנו התבגרנו(המשפחה) וזה כנראה כבר פחות מתאפשר לחגוג כולם ביחד אבל איכשהו השנה אני מרגישה געגועים משום מה...אולי אני אלך בערב למדורה של אחי הקטן (היא לכול המשפחה),אני מאמינה שלא אבל לכו תדעו אז אולי... מה התכנונים שלכם?מה הזכרונות?מה בכלל יחסכם לחג הזה? מה חדש חוץ מיזה?... אני בחופש מחר אז בא לכם להשתולל כאן בשרשור ארוך והזוי?

OOOO0

New member
וואו,זה נשמע ממש כיף....

לי אין ממש סיפורים כאלה.הייתי במדורות מעטות בחיים שלי,בדרך כלל במסגרת בית הספר של אחי,שאליהן הייתי הולכת עם כל המשפחה,וגם זה היה ממש מזמן.בשנים האחרונות אני לא חוגגת את ל"ג בעומר,ומאז שאני לא בבית ספר אני גם תמיד שוכחת שיש חופש ביום הזה....איזה כיף שאת בחופש!את יודעת שאני תמיד בעד שרשורים ארוכים והזויים!חוץ מזה אין חדש אצלי.עדיין בשביתה,כמו הרבה מהפורום הזה.חג שמח בכל מקרה לכל מי שחוגג!

Yuske

New member
חח בדיוק נכנסתי לפורום כדיי לכתוב

הודעה על ל"ג בעומר כלאופן, חוויות יש לי קצת אבל רובן לא כאלה נחמדות ולא כאלה כיפיות:\ בכלל בחטיבה ובתיכון ל"ג בעומר אצלי היה להיות במסנג'ר\איסיקיו עם כל אותם חברים שלא עשו מדורות בנוסף, לאחר שקראתי את הבלוג הקצרצר הזה http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=1474219 עלו לי כמה מחשבות שהיא צודקת שמה, גם בעיקרון חשבתי על הדברים האלה גם לפני כן, אבל זה נחמד שעוד אנשים חושבים כמוני לשם שינוי... מה דעתכם על מה שהיא רושמת?... אני את תגובותיי אגיב לאחר מכן, שמח לראות רוח חיים בפורום ^^ וליסטה תהני בחופש אני אנסה לפתוח פה דברים לעשות כדיי שיהיה לך מה לעשות^^

OOOO0

New member
כן,היא כותבת הרבה דברים חכמים.

גם אני מסכימה איתה באופן כללי,לא ממש חשבתי על הסוגיה הזו לעומק כמוה,כי אני כאמור כבר שנים לא חוגגת את ל"ג בעומר,אבל היא צודקת.גם אותי באופן כללי מעצבן שהרבה מאיתנו חוגגים ועושים הרבה דברים בשביל המסורת וכי "ככה נהוג" ולא עוצרים שנייה לחשוב למה אנחנו חוגגים את זה ומה ההשלכות של זה.אם אין שום השלכות,אז סבבה,חגים זו דרך נפלאה לקרב בין חברים ומשפחה,במיוחד ל"ג בעומר שזה אירוע מרגש שבו כל המשפחה והחברים יושבים יחד מסביב למדורה.מצד שני,בהחלט יש כאן פגיעה קשה באיכות הסביבה.ובטח גם רוב הילדים,ואולי גם המבוגרים מסביב למדורה לא יודעים למה החג הזה נחגג.

Digi Lista

New member
מסכימה עם העיקרון...

כבר שנים גם אני טוענת שחלק גדול מהחגים וממה שאנחנו מציינים לא תמיד מתאים לתקופתנו,נכון במדוייק או מצריך חגיגה (למשל פורים ופסח שנוטים להרגיז אותי),מה גם שאם כבר איכות סביבה(כלומר נראה לי שזה חלק מהעניין הסביבתי) לחסוך במים אז עם כול המדורות(ואחר כך שבועות,למרות שאותו אני מאוד אוהבת...) נראה שצריך פתרונות כיבוי אחרים שאולי היו ניתנים אם לא היו עסוקים רק בלהראות פרצופים מתייבשים על אף המגניבות היחסית בפרסומת... ברור שרוב האנשים לא יודעים למה החג נחגג וכמו עוד הרבה חגים אנחנו פשוט חיים איתם(לא אמרתי שאני מסכימה עם ההשלמה) ולא חוקרים יותר מידיי כי סביר שזה החינוך שגדלנו עליו כבר בגיל הגן וגם התקשורת מתייצבת בחגים ואפילו אם אנחנו לא דתיים יש מצב שנחגוג חגים כי ישראל זו עדיין מדינה מסורתית בסך הכול (לא בקטע דתי אלא בקטע של מבוגרים שמנחילים מדור לדור את התרבות),אצלי כאמור תמיד התייחסו לזה יותר כעשיית מנגל שזו בערך הדרך הכמעט יחידה שאבא ואחים שלי רוצים לחגוג חגים (לצערי כאחת שלא אוהבת בשר גם בחג שבועות במקום גבינות אם עושים אצלנו ארוחה משפחתית סביר שהיא תכלול בשר על חשבון הגבינות ומוצרי החלב שאני מעדיפה מאז ומעולם),יש בזה משהו משפחתי וחברי-יושבים כולם סביב המדורה,טוחנים(יש חג שלא טוחנים?
) ומרגישים את הביחד,זה קצת כמו בימים שלפני קום המדינה עם המחתרות או תנועות הנוער בתקופתן החזקה,שלא נדבר על אנשים כמה מאות שנים אחורה שכבר אז ישבו יחד וחיממו עצמם סביב מדורה... אולי צריך לבחון גם את מוטיב האש,האם החגים שלנו מאזנים בין כול היסודות?(סתם לפילוסופיה...)... בקיצור אני מסכימה עם הכותבת(האמת שמה שהיא כתבה על בר כוכבא ממש הדהים אותי-איך מהללים אותו ככה?),נראה לי אגב שפעם אפילו קראתי את הבלוג שלה אבל תמיד כיף לקרוא דברים שאני מסכימה איתם
גלעד(אני זוכרת נכון-בקרוב יום הולדת?) על הקישור ועל הבטחה לעורר כאן עניין
נראה לי שאני אקשקש לכם קצת מה עוד חדש איתי ומחכה גם לכם...

Digi Lista

New member
....

כמו כול דבר המוני מידיי וחסר ערך רגשי עבורי אף פעם לא מצאתי את עצמי משתלבת במדורות גדולות עם הכיתה/בית ספר,אבא שלי דומה לי בקטע הזה ותמיד הלכתי בדרכו והעדפתי את השקט בבית עם המשפחה והחברים הקרובים,אני דיי מתגעגעת לתמימות הזאת,לצחוקים,להתלהבות מהאינטרנט ולכיף עם אותם החברים מהעבר,אני מתכוונת בעיקר לתחושה...,אמא שלי לעומת זאת זה סיפור אחר ומה שאני זוכרת זה דיי את הטראומות שנגרמו לי בכול פעם שהיא באה למסיבת ל"ג בעומר (יש לה נטייה לעצבן גם אם היא לא מתכוונת) כמו גם לשאר אירועי החגים בחיי... היום חגגנו בבית ספר את ל"ג בעומר,האמת שהיה כיף,אומנם כול החגיגות השנה הפכו לפחות מהנות מהרבה סיבות דווקא היום היה נחמד,הכנו אחלה פיתות,הילדים היו רגועים,צילמתי כהרגלי ועזרתי לעשות שמח

Digi Lista

New member
איך עבר הערב?...

למסיבה של אחי לא הלכתי בסוף ומסתבר שצדקתי-החבר'ה גררו את המשפחות כדי להבריז תוך רבע שעה ולשחק במגרש שנמצא (לפי מה שאמרו לי) ממש ליד,יצא שכול ההורים והאחים התייבשו וחגגו עם עצמם...נשמע דיי משעשע
התעוררתם?...בא לכם לעשות כאן משהו?...עד בערך 17:00(כלומר 15:30 שאז אצא מהבית לאוטובוסים) אני פה-אחר כך אני בלימודים בחיפה(של אלו"ט) עד תשע בלילה ועד שאחזור...

OOOO0

New member
חחחח גדול....../images/Emo6.gif

לא עשיתי בערב שום דבר מיוחד.מה את עשית? אוף,אני רואה שהגעתי מאוחר מידי ואת עוד מעט צריכה לצאת...באסה...

remundo

New member
היי! אני עוד פה!

זאת אומרת, אני פה. לא עשיתי שום דבר מיוחד לכבוד ל"ג בעומר, אבל יצא לי ללכת ברחוב ולראות כמה מדורות. זה נחשב? אה, וגם דאגתי לסגור את השמשות שלא יכנס עשן לבית ^^" (ואז אבא פתח אותן שוב כי חם לו.)

OOOO0

New member
היייייייי../images/Emo24.gifמה המצב?

חח כן,אני מניחה שזה נחשב...לפחות עשית פעילות כלשהי שקשורה לל"ג בעומר.

Digi Lista

New member
אני פה...גם הקורס נדחה...

לא לפני שנסעתי עד אליו בשני אוטובוסים ואז נאלצתי להסתובב חזרה לאוטובוס(לא אמרו לי שהוא נדחה ושבמקום יש ישיבה של חברי אלו"ט,הציעו לי להישאר אבל ברגע ששמעתי את נושא הישיבה הבנתי שעדיף כבר לחזור),זה פשוט מרפי כי הייתי יכולה לעשות משהו מהבוקר עד הערב ושיניתי תוכניות כדי להיות בחמש בקורס... האמת שכאמור לא יצאתי אתמול ולא ראיתי מדורות או אפילו סגרתי חלונות מהריח שלהן(לא היה ריח ולא היו ממש בסביבה,יתרון החור...)...

December Elegy

New member
הפורום הזה עוד קיים!

הנוסטלגיה תקפה אותי.~ אפילו את רוב חברי הפורום אני פחות או יותר מכיר.

OOOO0

New member
ברוך השב!

איך קראו לך כשכתבת כאן?אני הייתי אורנית לנצח,מאז עברתי באינטרנט לשם האמיתי שלי,גלית. וב1.7 יהיה לפורום יום הולדת 6,אתה מוזמן להישאר עד אז ולהשתתף בחגיגות.

Digi Lista

New member
מה שגלית אמרה...

גם אני אשמח לדעת איך קראו לך כי אני לא זוכרת את הכינוי הזה וכמובן להמשיך לראות אותך כאן
...

December Elegy

New member
בוודאי שאת לא זוכרת את הכינוי שלי

כי אני אפילו לא זוכר באיזה כינוי הפסקתי לכתוב כאן. אבל אפשר לומר שאני מהיותר ותיקים. הייתי כאן מאז כיתה ח' (ועכשיו אני בן 19.~)

December Elegy

New member
אני תוהה אם להסגיר את עצמי עכשיו.

אבל אני מכיר אותך. D= בערך. נראה לי שהצטרפת בערך כשאני התחלתי לנטוש. שש. זה המון.

Digi Lista

New member
7...

כולנו התבגרנו והזדקנו,אישית אני כבר חצי רגל בבית אבות,קמטים,שיער לבן,מזל שהזכרון עוד צלול...
תסגיר... אשמח לדעת לפחות קצת ממה שעבר עליך מאז התראינו לאחרונה...

למעלה