מגזין לחדש דצמבר במונוסון

אסתרס

New member
../images/Emo202.gifמגזין לחדש דצמבר במונוסון

בחודש דצמבר בתוך המגזין של מונוסון יש סרט שהצוות בו אני חברה צילם, ואני גם מופיעה שם לחצי דקה, ומדברת על רכיבת אופנים ביום כיפור בימי ילדותי. אז מי שמעונין ייכנס לאתר של מונוסון www.monosson.net והסרטון השני " אופניים ביום כיפור" הוא שלנו. דרך אגב ההשתתפות בצוות הטלביזיה הקהילתית מהווה בשבילי עיסוק מרגיע ומסיח את הדעת מהצרות בבית. אז תסתכלו ותגיבו .

נילי41

New member
הי אסתר,

אני אצפה, תזכירי רק באיזה ימים ובאיזה שעות. אני מתארת לי שהכוונה לטלוויזיה הקהילתית היכן שצפינו בסרט הנהדר שלך ושל שלמה. כל הכבוד לך על העשייה ועל היוזמה. גם אני מחפשת עיסוקים מרגיעים, ריפוי בעיסוק מה שנקרא, אבל לא עושה דברים כל כך מרשימים. אני מוצאת מרגוע בסריגה וגם במטבח. לסריגה אני מחפשת לי קליינטיות בין הנכדות, הכלות והבת, ולבישולים אין לי כל כך קליינטים עכשיו כי יוסי אוכל במרכז היום ובבית אוכל רק ארוחת ערב, אבל לסוף השבוע אני מבשלת לנו ולפעמים אני אופה לבת שלי, ומבשלת קצת לנכדים שבאים לצהרים בכל יום...

אסתרס

New member
נילי בקר טוב ושבת שלום../images/Emo68.gif

המגזין מופיע בכל חודש מחדש, עם תכנים חדשים סביב השעון. באתר נווה מונוסון www.monosson . net באינטרנט אם זכרוני אינו מטעני את גרה ברעננה ? אם כן יש שם קבוצת טלביזיה מקומית מעולה, אחת הטובות והמצוידות ביותר בארץ. ותאמיני לי לא חייבים לדעת לצלם. כל אחד מוצא את תפקידו ותרומתו. אני למשל לא מצלמת כלל עדיין ! בקבוצה שלי מעדיפים אותי בתור מחזיקת ציוד הקול, אני האדם שתפקידו להחזיק את המוט הארוך עם המיקרופון, זה תפקיד לאנשים חזקים עם שרירים ( בסרט אופניים....תראי שיש לי "הרבה שרירים" ) כמו כן אני טובה ברעיונות ובראיונות בבנית שאלות ו כשחקנית........ הכלל הידוע לאהוב את עצמך ובטחון עצמי ולתרום ואז כולם אוהבים אותך וטוב ושמח למרות הכל

אסתרס

New member
כמה כיף לישון בלילה

אני שמחה מאוד על כל בת זוג לחולה שמצליחה לישון בלילה , גם שלומי ישן היטב כל הלילה , ובבקר שוב חמק מהמיטה ולא הגיע כמובן לשרותים, כי שכח כבר את הקשר בין הצורך למקום. מצאתי אותו יושב על הרצפה ליד התנור ( תנור מוגן לא להבהל) ועל ידו המכנסיים הרטובים. בהתחלה חשבתי " הו שוב מתחיל בלגן" אבל הושטתי לו ידיים והוא קם כמו גדול, אז היה לילה טוב ומשעמם ויהיה יום טוב עם ארועים משמחים.

נילי41

New member
אכן, כיף לא רגיל

אני כבר לא זוכרת מתי ישנתי לילה שלם רצוף. בעלי מתעורר כל שעתיים בשעות הקטנות של הלילה ואני איתו. בכל פעם הוא יורד לשירותים וכשהוא חוזר אני יורדת מהמיטה, מכסה אותו, נכנסת לשירותים, מנקה ומסדרת וחוזרת למיטה, וככה פעמיים, שלוש, ארבע עד הבוקר. מ-05:30 הוא כבר לא חוזר למיטה, הולך לסלון ויושב בכורסה שלו, אז אני באה אליו ומכסה אותו בשמיכת הפליז שלו וחוזרת למיטה לעוד שעה של שינה. לעיתים קרובות אני לא מצליחה להירדם ונשארת עירה עד הסיבוב הבא שלו וככה לא מצליחה לישון לילות רצופים. הלילה היה יוצא מהכלל והוא ישן בלי להתעורר עד 06:30 וגם אני. אמנם הלכתי לישון אחרי חצות אבל לפחות ישנתי 6 שעות רצוף שזה המון בשבילי. (אגב, לאחרונה הוא ישן עם מכנסונים סופגים למרות שהוא הולך לשירותים, בגלל כל ה"פספוסים" ובגלל שכבר קר בלילה, אז אולי כדאי גם לתת לשלמה ללילה את הסופגנים האלו וככה הוא לא יתקרר). שיהיה יום טוב לכולנו, בלי דרמות מיותרות

נילי41

New member
../images/Emo202.gifבוקר טוב אסתר

אני אצפה במגזין שלכם באינטרנט כמובן, חשבתי שהכוונה לטלוויזיה הקהילתית בטלוויזיה אך טעיתי. אגב, אני לא גרה ברעננה אלא בראש העין. אני לא חושבת שיש אצלנו קבוצת טלוויזיה. גם אם כן, אני כל כך מוגבלת בזמן חופשי שלא נראה לי שהייתי יכולה לצאת לצילומים וכו'. בבקרים אני עובדת מהבית. אחה"צ אני ב"סגר" בבית עם יוסי, כך שאני כמעט ולא יוצאת מהבית. אחת לחודש אני יוצאת לקבוצת התמיכה של העמותה בפ"ת ואז הבת של בעלי באה להיות איתו, ובחודשים האחרונים היתה לנו קבוצת תמיכה לבנות זוג שהסתיימה כבר לפני שבוע, והיא היתה מתקיימת בבוקר בימי שני, אז יכולתי להשתתף בזמן שבעלי היה במרכז היום. הקבוצה החליטה להמשיך ולהיפגש אחת לשבועיים בלי המנחות. גם זה יהיה בבוקר כי אז כולן פנויות. אני חייבת למצוא את העיסוקים המרגיעים שלי בבית, כמו שאמרתי, סריגה, בישולים, אפייה... לאחרונה אין לי סבלנות לקרוא הרבה אבל בזמנו הרביתי בקריאה ואני מקווה לחזור ולקרוא בקרוב, פשוט עכשיו אין לי את השקט הנפשי ואת היכולת להתנתק מהמציאות ולהיכנס לספר...

אסתרס

New member
נילי בפתח-תקוה יש

טלביזיה קהילתית מצוינת את תירצי אתן לך את הטלפון של המנחה. באיזה יום אתן נפגשות בבקר לקבוצת תמיכה ? אולי תרשו לי להצטרף אליכן ?

נילי41

New member
אסתר יקירתי../images/Emo68.gif

קבוצת התמיכה שלנו הסתיימה בשבוע שעבר. עכשיו הקבוצה החליטה להמשיך ולהיפגש ללא המנחות אחת לשבועיים ביום שני בקניון אבנת, מול ביה"ח בילינסון. אני בטוחה שכל הקבוצה שלנו תשמח אם תצטרפי אלינו. ביום שני הקרוב ניפגש (תהיה זו הפעם הראשונה שלנו) בשעה 10:00 בבוקר בכניסה הראשית לקניון ונשב היכן שהוא, נראה לי שבאזור האוכל שם יש מקומות ישיבה ואולי יהיה שם שקט. בקשר לטלוויזיה הקהילתית, כתבתי לך בתגובתי הקודמת כבר עד כמה אני מוגבלת בשעות הפנויות שלי. אני עובדת בבקרים מהבית וגם כל היציאות שלי יכולות להיעשות רק בבקרים, כמו כן אין לי רכב, אז אני צריכה לתאם עם הבת שלי ואם יש אפשרות היא נותנת לי את האוטו שלה אבל אז אני צריכה להסיע אותה לעבודה בבוקר ולאסוף אותה בערב. בקיצור פרוייקט, אז אני מנצלת את זה ממש לדברים הכרחיים. אני יודעת שתגידי שגם זה הכרחי ואת צודקת. נראה, אולי פעם...

נילי41

New member
ראיתי את המגזין../images/Emo202.gif

צפיתי עכשיו במגזין של נווה מונוסון. ברקע מתנגל עכשיו השיר על רחל, שיר מאוד יפה. צפיתי בסרט על האופניים ביום כיפור. נראה לי שיום כיפור הפך להיות בשביל הילדים, יום האופניים, או טו בשבט של האופניים, כמו שטו בשבט הוא יום הולדת לאילנות, כך יום כיפור הפך להיות יום הולדת לאופניים, כמו שהילדה החמודה בסרט אמרה. חבל, כי יום כיפור יש לו משמעות אחרת לגמרי ורכיבה על אופניים נוגדת את כל משמעות היום הזה, אבל מה שיצא זה שבגלל השבתון הכללי ובגלל שאין תנועה בכבישים, הילדים מנצלים זאת לרכיבה על אופניים בכבישים שבכל ימות השנה אינם יכולים להעיז לחשוב אפילו לצאת אליהם באופניהם. סרטון נחמד, כמובן שזיהיתי אותך בסיפור על יום כיפור שלך כילדה... נראה לי שזה מאוד מהנה לעשות סרט כזה או על כל נושא שהוא, אני חושבת על כל מה שמסביב, הרקע, הראיונות, המוסיקה, הצילומים, אכן עבודה מעניינת. ישר כוח אסתר, המשיכי בעשייה הקהילתית החשובה. את כוכבת!

אסתרס

New member
הרגע חזרתי מצילומים../images/Emo202.gif

הרגע חזרתי מצילומי פסטיבל הצופים , המתקיים לרגל חגיגת יום הולדת 42 שנה לשבט מכבים נווה מונוסון. מאתמול אחר- הצהרים אני ומיכל בתי מצלמות, את תכונת ההכנות לקראת הפסטיבל, והיום ראיינו את ראש השבט ( שהוא רופא במקצועו) והסתבר שגם הוא ממשפחת הצופים,סבתו היתה בשבט כרמל בחיפה, מלח הארץ. הערב צילמנו את הפסטיבל עצמו, אני חזרתי עכשו הביתה להשכיב את שלמה ולתת לו תרופות, ומיכל נשארה לצלם. מה אגיד לכם, פתאום חשתי כמו ילדה שוב בצופים, נהניתי מכל הרעש וההמולה והצחוקים וכל המונחים חזרו לפה. וחברים של הנכדים קראו: היי סבתא של ענבר, היי סבתא של עופר , היי סבתא של שקד.......... כי מונוסון קהילה קטנה ולפחות 3 דורות היו בצופים., והילדים שלי גדלו \ שרצו בצופים, היה לנו שקט נפשי תמיד ידענו איפה הילדים. היה ברור שהם בצופים. היה כיף. על שלמה שמר הנכד.

נילי41

New member
תודה נשמה../images/Emo24.gif

שבוע טוב אריאלה, תודה על האינפורמציה. לא היה בכוונתי להעלות את הנושא, אלא שאסתר העלתה אותו. אני אתעניין.

למעלה