../images/Emo202.gif סטייק טי-בון: מדריך צלייה קצר
טי-בון הסינטה והפילה צמודים לעצם קטנה, שנמצאת במרחק של כ-15 ס"מ מחוט השדרה של הפרה. בזמן הפירוק, מסלקים את העצם ומפרידים שני הנתחים. אם מותירים את שני הנתחים צמודים לעצם וחותכים סטייקים עם העצם, הסטייק נקרא T-bone בגלל צורת העצם שמזכירה את האות T. ככל שה T-bone קרוב יותר לחלקה האחורי של הפרה, הפילה הופך עבה יותר, וה-T-bone שקרוב לקצה נחשב משובח במיוחד והוא נקרא "פורטרהאוס". העצם מפזרת את החום בזמן הצלייה, ולכן זמני הצלייה מעט שונים מאלה של סטייק ללא עצם. מאחר וה- T-bone הוא נתח גדול מאוד, שמשלב שני נתחים בתוכו, הוא מתאים להכנה לכמה אנשים עם טעמים שונים והעדפות שונות. קניתם T-bone ואתם לא יודעים איך וכמה לצלות אותו? צפו בסרטון הבא.
טי-בון הסינטה והפילה צמודים לעצם קטנה, שנמצאת במרחק של כ-15 ס"מ מחוט השדרה של הפרה. בזמן הפירוק, מסלקים את העצם ומפרידים שני הנתחים. אם מותירים את שני הנתחים צמודים לעצם וחותכים סטייקים עם העצם, הסטייק נקרא T-bone בגלל צורת העצם שמזכירה את האות T. ככל שה T-bone קרוב יותר לחלקה האחורי של הפרה, הפילה הופך עבה יותר, וה-T-bone שקרוב לקצה נחשב משובח במיוחד והוא נקרא "פורטרהאוס". העצם מפזרת את החום בזמן הצלייה, ולכן זמני הצלייה מעט שונים מאלה של סטייק ללא עצם. מאחר וה- T-bone הוא נתח גדול מאוד, שמשלב שני נתחים בתוכו, הוא מתאים להכנה לכמה אנשים עם טעמים שונים והעדפות שונות. קניתם T-bone ואתם לא יודעים איך וכמה לצלות אותו? צפו בסרטון הבא.