סרט שראיתי..

blck angel1

New member
../images/Emo202.gifסרט שראיתי..../images/Emo202.gif

אתמול ראיתי סרט שבו מככב פרקני משהו.. בקיצור קראו לסרט "נס על מסלול המירוצים 2" ומסופר בו על ילד נכה משותק בכל פלג גופו התחתון, וחלומו הוא לנצח במשהו ולקבל גביע, ולמה? כי אחיו הגדול הוא בריא וזוכה כל הזמן בגביעים גדולים ובמדליות,האח הבריא תמיד היה מוקבל והיה משחק בבייסבול,כדורגל או כל ספורט שהו.. עד שיום אחד האח הנכה מצא ספורט של מרוץ מכוניות בייתיות, בוא הוא יכול לשחק.. ולזכות כמובן
במהלך הסרט ההורים מתחילים לזנוח את האח הבריא (מפסיקים לבוא למשחקים של הילד ולתחרויות שלו) כי הם עסוקים בפרוייקט משפחתי , לבנות את המכונית לילד הנכה, וכמובן ללכת לתחרויות שלו.. הילד הבריא מתחיל להרגיש זנוח..הוא מתחיל להציק לאח הנכה והוא בתגובה צורח עליו שנמאס לו שהוא תמיד מנצח והוא אף פעם לא..
וזה מעלה כמה שאלות
תיכנסו לנעליים של זוג האחים הזה: בתור האח הנכה- האם גם אתם הייתם מקנאים? באח הבריא והמוצלח? בתור האח הבריא- מה הייתם עושים במקומו? האם הייתם מנסים לתמוך באח הנכה? הוא להמשיך לכעוס על ההורים שפעם אחת בחייהם הם עם הילד הנכה?
מה לדעתכם צריך להיות הקשר בין זוג האחים הזה?
איך אתם אם הייתם הורים הייתם מגיבים לבעיה שכזו בין האחים?

בלי קשר לאותו סרט

אחותי, הבנאדם שאני הכי אוהבת בעולם, היא אמנם לא נכה ברוך השם אבל היא לא ילדה רגילה, ככה שמגיל צעיר אני חיה באופן דומה לזה של הילד הבריא בסרט. כמובן שאין מה להשוות, כי כל משפחה והסיפור האישי שלה ודרך ההתמודדות שלה, אבל אני יכולה להעיד על מה שהולך אצלנו, שאמנם היו כעסים ותלונות כלפי ההורים על "קיפוח" בגלל שנדרשה השקעה גדולה יותר באחותי, אבל אף פעם זה לא בא לידי ביטוי בקשר שלי איתה, ולשניה לא קינאתי בה או האשמתי אותה בדברים שקרו בגלל המצב השונה שלה. אנחנו מאוד קרובות וקשורות זו לזו, אבל אני לא חושבת שזה בהכרח בגלל שהיא שונה אלא בגלל שאנחנו אחיות קרובות בגיל ואוהבות אחת את השניה. לגבי ההורים, נדרשת רגישות מקסימלית וסבלנות עצומה כלפי שני הילדים, אבל אי אפשר לבוא בטענות לאף אחד. ילדים לא באים עם ספרי הדרכה ובטח ובטח שלא ילדים שונים.

למעלה