פינה חדשה
היום איך נעודד ילדים

smady a

New member
../images/Emo202.gifפינה חדשה ../images/Emo202.gifהיום איך נעודד ילדים

לאכול ירקות. יש הרבה ילדים שמבחינתם ירקות זה לא טעים אני מדברת על ירקות טריים. אז למי שיש בעייה יש לי כמה הצעות טובות.

smady a

New member
../images/Emo202.gif1. לפני הארוחה העיקרית של הילדים בבית

או צהריים או ערב. תחתכו אצבעות של ירקות. מלפפונים גזר גמבה אדומה ושימו על השולחן ככה בלי להגיד תאכלו זה בריא רק תניחו בתוך כוס שקופה........... ותקחי לך מיידי פעם נישנוש כזה . תאמינו לי זה עובד הילדים אוהבים דברים שמוגשים בצורה נאה וצבעונית. בארוחה אחרת אתם יכולים לסדר את זה כמו קרני שמש על צלחת ולהוסיף שלל ירקות. ובמרכז דיפ של גבינה או שמנת. רעיות הלטבול קוסם להם.

../images/Emo45.gifכל הכבוד על הרעיון המדליק,זה נכון זה

אמור לעבוד, ילדים צריכים גירויים כמו אלו לעידוד האכילה שלהם.

happy00

New member
ככה אני עושה

דבר ראשון צלחת מרכזית עם ירקות חתוכים (פרוסות עגבניה, מלפפון, רצועות גמבה ופלפל, וזיתים). ואז מארגנת את ארוחת הערב בזמן שהילדים כבר יושבים ליד השולחן (מול הירקות) ומחכים. הבת לא תמיד אוכלת מהירקות, אבל הבן אוהב ואפילו מבקש עוד. גם הקטע של הנשנוש. ילדים רוצים גם, ברגע שהם רואים שאת מנשנשת משהו.

litzuf

New member
לי אין בעיה של ירקות

צופית אוהבת כל ירק בנפרד... אבל בתוך סלט לא....

smady a

New member
../images/Emo202.gif2.לא לפרסומת חלילה אבל ילדים ברובם

אוהבים לעזור במטבח אנחנו ההורים לא תמיד מושיטים להם יד בזה בגלל מרדף החיים והזמן. עיצרו רגע הכל הורים ותנו להם להיכנס למטבח איתכם. ילדים שלא אוהבים סלט. יש פתרון יש בשוק הרבה מכשירים לקיצוץ. למשל הנייסר דייסר שיש אותו בכמה חברות. הילדים יהנו כל כך להכין. אפשר לשטוף ולחתוך להם מראש את הירקות לחתיכות טובות למכשיר. ואז הילדים יהנו מאוד להכין סלט הנה דוגמא למכשיר כזה.

סמדי רעיונות טובים בעיקרון אני עושה

את העניין של ירקות חתוכים וזה מתחסל אבל העניין עם העשייה של הילדים בירקות זה חדש אימצתי ואעשה אותו

ביום יום אני עושה כמו החברות למעלה..

אבל כשנחה הרוח אנחנו לוקחים יחד ירקות ופשוט מפסלים איתם- עגבניה הופכת לפטריה, מלפפון לרכבת עם ביצה וזיתים וכיד הדמיון. הם כל כך נהנים גם להכין ואח"כ לאכול

saritp3

New member
אצלי הילדודס יודעים שזה החטיפים ...

פעם היינו קונים המון חטיפים הבייתה , אבל מכיוון שאף אחד מאיתנו לא ממש זקוק לזה, אז אנחנו הרגלנו אותם פשוט לאכול המון פירות וירקות. כמו שאת אומרת אני תמיד חותכת להם ומגישה להם בצורה יפה, אפילו בצורת פרצוף וכו'. בתחילה הייו המון התנגדויות, אבל היום הן יודעות בא להן משהו טעים, לוקחים פרי, לוקחים ירק. גם אצלי בבית הבישול לשבת כולל המון סלטים מבושלים וחיים אז התרגלו לירקות. לי באופן אישי הולך לפחות 200 ש"ח בשבוע אצל הירקן. יום מקסים

אלינקה

New member
אין בעיה של ירקות

יש בעיה שלפעמים הוא אוכל את מה שהכנתי לשים בתבשיל

שרית השבוע לצערי הירקות היו מאוד ירקות

ולכן הקניות לא היו כמו פעם אבל עדיין דאגתי לירקות על השולחן

smady a

New member
נשמע נפלא לקרא את זה.ירקות זה מאוד חשוב

בתפריט היומי. אצלי אוהבים לנשנש עלי חסה שלמים עם לימון.

אלינקה

New member
השאלה האם אתן אוןכלות הרבה ירקות?

מכיוון שאין בבית בדרך כלל חטיפים מלוחים ושטויות אז זה מה שיש

אלינקה הבנות שלי גמרו את כל החטיפים בשבוע

אחד ולכן אמרתי להן שאין עוד במהלך החודש חטיפים ובאמת הן נשנשו יותר ירקות אבל אני בעד לחטיף אחד ביום זה נחמד לא נראה מזיק

אלינקה

New member
האמת חטיפים מלוחים אין

יש כאשר יוצאים לטיול גם לא תמיד אבל יש שוקולד מריר עוגיות ואם אנחנו בחנות והוא רוצה קונה אחד קטן

אוף הבת שלי עושה לי תמיד בעיות באוכל

אז מה עושים ? כל ארוכה זה סיפור שלם היא לא מתחילה ולא גומרת כמובן......

למעלה